David Tennant spiller hovedrollen i ny true crime-serie

David Tennant som Dennis Nilsen / Foto: Des/C More

Den britiske true crime-miniserie Des får inden længe premiere på streaming-tjenesten C More.

Foto: Des/C More

Fans af true crime-genren og drabelige dokumentarer kan godt glæde sig til C Mores kommende miniserie i tre afsnit. Serien Des følger den virkelige opklaring og efterfølgende retssag i kølvandet på en række makabre seriedrab begået af den britiske, nekrofile seriemorder Dennis Nilsen mellem 1978-1983.

Serien er baseret på bogen Killing for Company af Brian Masters, der mødte og interviewede den virkelige Dennis Nilsen i fængslet efter dennes domfældelse. Nilsen blev kaldt Muswell-morderen, da han begik sine forbrydelser i London-forstaden, Muswell Hill.

LÆS OGSÅ: Gisp, gru og mareridt: De 5 mest creepy gyserserier

Her dræbte Nilsen på bestialsk vis et ukendt antal drenge og unge mænd, inden chefkriminalitetsinspektør Peter Jay opklarede mordene og fældede Nilsen. Nilsen tilstod snart, men blev kun dømt for seks mord og to mordforsøg, da de resterende opløste kroppe ikke kunne identificeres.

’Des’ trækker paralleller til nutiden

Udover et fokus på selve retssagen og efterforskningen undersøger og problematiserer Des også mediernes rolle i sagens dækning. Netop medierne spillede en stor rolle i offentlighedens syn på og opfattelse af de dræbte mænd. Serien rejser derfor spørgsmålet om, hvorvidt medierne har ændret sig siden.

I hovedrollen som den morderiske Nilsen er David Tennant, der, udover at være kendt som Dr. Who, spillede efterforsker i den anmelderroste, britiske serie Broadchurch. Også Nilsens samtaler med Masters er dramatiseret, og her er det Jason Watkins (The Crown), der spiller forfatteren. Daniels Mays (1917, Good Omens) spiller efterforskeren Peter Jay.

LÆS OGSÅ: Ny rædselsvækkende horror-serie får premieredato

Fra den 9. november kan de, der tør dykke ned i menneskesindets dybeste og mørkeste afkroge, streame første afsnit af Des på C More.

Se traileren til ‘Des’

LÆS OGSÅ: Kendt for ‘The West Wing’: Hvor god er Aaron Sorkins nye film?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like