DC Comic TV #1: Arrow

(Foto: Arrow/DC International)
(Foto: Arrow/DC Entertainment)

Du har sikkert set Marvels Netflix-serier som hænger sammen – men vidste du at DC også har et TV univers? Det kaldes The Arrowverse. Det er en kendsgerning, at hvis noget virker for et studie i TV- og filmverdenen, så er der andre studier der vil kopiere det. Marvels ”shared universe” fungerede rigtigt godt, så DC ville være med på vognen. I fire korte artikler vil jeg fortælle lidt om de fire serier, der indtil nu er med i dette univers.

Arrow begyndte faktisk i 2012 – før Marvel overhovedet var gået på Netflix. Derfor stod den i lang tid alene, og uden nogen forbindelse til andre serier. Arrow handler om Oliver Queen, en ung arving til en rig familie, som under en tur på sin yacht med sin far og kæreste forliser og strander på en ø. Her må den forkælede Oliver lære at overleve, og da øen samtidigt er base for en gruppe terrorister, må han også lære at forsvare sig – og det bliver bue og pil, der er hans våben. Da han vender hjem til sin egen by igen, begynder han et korstog mod den kriminelle underverden, og ikke mindst de mennesker som er ansvarlige for korruptionen i byen.

Serien er lidt unik fordi man ikke får historien kronologisk. Hele tiden får vi flashbacks til Olivers tid på øen, og mere og mere afsløres om, hvorfor han er blevet sådan en mørk og dyster hævner. Historien bliver mere og mere kompliceret undervejs, og man kan godt få lang tid til at gå med at prøve at huske hvem af personerne, man egentlig kan stole på!

(Foto: Arrow/DC Entertainment)

Selve karakteren Arrow (som i tegneserien hedder Green Arrow, og det kommer han da også til at hedde senere i serien) er normalt en mere humoristisk karakter, og da de lavede serien var det meget tydeligt at de gerne ville have lavet en Batman-serie, og ikke kunne få rettighederne til det. Følelsen i Arrow er meget lig Nolans Batman-trilogi, og der er ingen tvivl om at det hjalp på seriens popularitet. Dystre, realistiske superhelte sælger af en eller anden grund godt.

(Foto: Arrow/DC Entertainment)

Serien fik dog efterhånden mere humor og mere lys, og Olivers venner og partnere fik også lov at få større roller, nogle af dem som kostumeklædte helte, og andre mere backstage som researchere og hjælpere, kærester etc. Den realistiske tone forsvandt også efterhånden, da der blev introduceret folk i super-rustninger, folk der kom tilbage fra de døde (!) og ikke mindst en af Olivers nye venner, der kunne løbe med superfart. Ham vender vi tilbage til i artikel nummer to.

Jeg har aldrig selv været den store fan af Arrow, netop på grund af den meget dystre og mørke atmosfære. Men den startede boomet af superhelte-serier, og åbnede døren for resten af det delte DC univers – så alene det gør den værd at se.

Arrows 5 første sæsoner ligger på Netflix.

Læs også: Anmeldelse af Marvel’s Iron Fist

Læs også: Byd velkommen til Marvel’s Inhumans

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like