DC Comic TV #4: Supergirl

(Foto: Supergirl/Warner Bros. Television)
(Foto: Supergirl/Warner Bros. Television)

Du har sikkert set Marvels Netflix-serier som hænger sammen – men vidste du at DC også har et TV univers? Det kaldes The Arrowverse. Det er en kendsgerning at hvis noget virker for et studie i TV- og film verdenen, så er der andre studier der vil kopiere det. Marvels ”shared universe” fungerede rigtigt godt, så DC ville være med på vognen. I fire korte artikler vil jeg fortælle lidt om de fire serier, der indtil nu er med i dette univers. Vi er nu nået til fjerde og sidste del.

Ligesom Arrow startede Supergirl med at stå alene. Den blev sendt på CBS (de andre serier i Arrowverse sendes på netværket CW) og den verden, Supergirl lever i, ligner mere den verden, vi har set i de nye Superman-film, såsom Man of Steel. Her fortælles en sideløbende historie til Supermans, som handler om hans kusine Kara Zor-El. Hun overlevede også Kryptons undergang, fordi hun ligesom sin fætter Kal-El blev sendt afsted i et rumskib. Desværre tog hendes skib en omvej gennem den mystiske Fantom-Zone, så hun ankom 24 år efter ham. Da hun landede på Jorden, fandt Superman hende og bragte hende til en adoptivfamilie, ved navn Danvers. Her voksede Kara så op, holdt sine kræfter hemmelige og levede ellers et meget normalt liv.

Da hun blev voksen blev hun ansat som personlig assistent for mediemogulen Cat Grant, og foregiver at være en lidt klodset og kikset ung kvinde. En dag kommer hun til at vise sin eksistens, da hun redder et nedstyrtende fly med sin adoptivsøster Alex Danvers om bord, og pludselig ved hele verden, at der findes en kvinde af stål. Med opbakning fra Superman (som låner hende sit barnetæppe til at lave sin kappe af!) begynder hun at bruge sine kræfter offentligt som Supergirl.

(Foto: Supergirl/Warner Bros. Television)

Serien minder i opbygningen lidt om de gamle Superman-film (og det er positivt ment), for Melissa Benoist spiller Kara fuldstændigt som Christopher Reeve – klodset, charmerende og lidt kikset på en måde, så man holder af hende fra starten. Der fokuseres også en del på hendes arbejde i sit privatliv. Men her stopper lighederne også. Kara er en meget anderledes superhelt end Superman, og selvom han (klogelig) ikke dukker op ret tit i serien, kan man ikke lade være med at tænke på, hvordan han mon har det med en anden super-person der laver rod i den. Ret hurtigt begynder hun også at samarbejde med et hemmeligt regeringsorgan, DEO, der har med superskurke at gøre. Det har man en fornemmelse af at Superman nok ikke ville have gjort…

(Foto: Supergirl/Warner Bros. Television)

Som sagt var serien ikke lagt op til at skulle høre sammen med de andre, men allerede i første sæson dukkede Barry Allen /The Flash op, da han ved at rejse mellem forskellige dimensioner endte i Karas. Efter at have hjulpet hende får de ham sendt hjem til sin egen verden – men snart begynder serierne at krydse mere over, både i den ret fede musical episode og sidst i ”Crisis on Earth X” som havde fire episoder, en i hver af de fire Arrowverse-serier! Det er om ikke andet en smart måde at få folk gjort opmærksomme på de andre serier.

(Foto: Supergirl/Warner Bros. Television)

Supergirl laver nogle interessante ændringer i karaktererne i forhold til deres oplæg. For eksempel er Supermans ven Jimmy Olsen med i Supergirl – men han er nu blevet en stor, muskuløs afroamerikaner i stedet for en rødhåret og fregnet ung mand! De fleste ser dog dette som en hyldest til at Kara i tegneserien ofte har været kærester med sorte mænd…;-) Men serien har også mere at gøre med kønsroller og seksualitet end de andre i universet. Det at Kara er en kvinde, som arbejder for en kvindelig millionær-chef, giver nogle bemærkninger om arbejdsklima og kønsroller som ville være svære at skrive ind i The Flash. Samtidigt skal det dog siges, at der på ingen måde er en nedvurdering af Kara i forhold til sin fætter. Man får faktisk fornemmelsen af at grunden til at han optræder så lidt i serien er, at han netop vil give hende plads til at udfolde sig i stedet for at risikere at blive dømt som ”bare en pigeversion” af ham. (Det skal i øvrigt siges, at selvom det antydes, at det er filmuniversets Superman, så er det IKKE Henry Cavill der spiller ham…)

Supergirl er et sted midt imellem Arrow og The Flash i tone. Der er en del dystre temaer i serien, og også mere politik og som nævnt kønsrollediskussioner – men det kammer aldrig over alt for alvor. Der er stadig følelsen af at se en superheltinde sparke røv, og jeg vil godt sige, at jeg personligt ikke har set så sej en heltinde siden Buffy.

Supergirl har samtlige sæsoner på HBO Nordic.

Til slut i disse artikler skal det nævnes, at Arrowverse også indeholder et par webserier, nemlig Vixen, Freedom Fighters: The Ray og Constantine: City of Demons. Selvom disse officielt er en del af historien er de ikke medtaget i disse artikler, da de ikke ligger på vores normale streamingtjenester.

Læs også: DC Comic TV #1: Arrow

Læs også: Anmeldelse af Marvel’s Iron Fist

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like