De 5 bedste serier på HBO Nordic i 2018

Foto: Westworld / HBO Nordic

2018 har været et helt igennem fantastisk serie-år, og da vi nu nærmer os 2019, har Vi Elsker Serier i samarbejde med Telmore Play set tilbage på det forgangne kalenderår og kåret de bedste serier. Med TELMORE Play får du fri adgang til alt det fede indhold på HBO Nordic, TV2 Play Play Basis, C More, børnekanalen Min Bio og meget mere. Læs mere her.

I denne omgang fokuserer vi på streamingtjenesten HBO Nordic, og kravet for at en serie kan gøre sig forhåbninger om at være en af årets 5 bedste er – udover høj kvalitet – naturligvis at selve serien eller en ny sæson har haft premiere i år. Hele redaktionen har stemt på deres favoritter, og der har selv sagt ikke været tale om en enstemmig afgørelse – forskellige præferencer råder, og sådan skal det være. Store serier som The Deuce (sæson 2), Succession, Mayans M.C., Snowfall, Patrick Melrose, A Discovery of Witches, Trust og Knightfall klarede ikke cuttet, men da de alle var yderst tæt på, fortjener de denne honorable mention. Men nu til selve listen. Årets bedste serier på HBO Nordic er…

(Foto: Barry/HBO Nordic)

5. Barry

Det er ikke bare os, der er glade for dark comedy crime dramaet Barry. Til årets Emmy-uddeling var serien tildelt adskillige nomineringer, og Bill Hader (‘Barry’) blev hædret med prisen med det fornemme navn ‘Outstanding Lead Actor in a Comedy Series’. Netop Haders præstation er en af grundende til, at vi er så glade for Barry. Det er fedt at se ham folde sig rigtigt ud, og når man dertil lægger Henry Winkler som Gene Cousineau, er skuespilpræstationerne stærkt medvirkende til at gøre Barry til en af de mest mindeværdige serier fra året, der gik.

Karakteristisk for serien er desuden de mange toneskift, der holder én fastlåst til skærmen pga. den uforudsigelighed, der konstant lurer. Også den absurde kontrast mellem skuespil og lejemord – der er seriens præmis – skaber scener, man ikke kunne have forventet. Barry er derfor en unik blanding af humor, drama og suspense, og fortjener derfor en femteplads på årets liste.

Læs mere om årets Emmy-uddeling her.

(Foto: Kidding/Showtime)

4. Kidding

Inden premieren på Kidding kunne man måske godt være lidt i tvivl om, hvordan søren det ville gå med den serie. Jim Carrey i en sjov OG alvorlig rolle som børne-tv-koryfæ, der skal agere i sorgen ovenpå en personlig tragedie – hm… jo da, dét skal nok blive godt (krydsede vi fingre for).

Men hold da op, hvor blev vores bekymringer dog gjort til skamme. Jim Carrey går all in og leverer endnu en, ja nu vover vi pelsen, karrieredefinerende præstation som Mr. Pickles – og vi er vilde med det! De vanvittige situationer og plottwists gør serien til et must-see, og du skal forvente både humor, intensitet, chokerende ting og melankoli – ofte blandet godt sammen. Men en serie der tør dette – og fører det igennem – er ikke bare god… den er sublim. Og det er netop hvad Kidding er.

Se hvordan den vildeste scene i Kidding blev til her.

(Foto: Castle Rock/Hulu)

3. Castle Rock

Binge-faktoren er helt i top i Castle Rock, der bygger på en af vores yndlingsforfattere Stephen Kings værk og univers. Det er nærmest umuligt at lægge remoten til at sove, når først man én gang har trykket play, for serien formår at holde en interesseret konstant. ‘Mysteriet’ er det helt centrale i Castle Rock, og her er der også bonus, for aldrig bliver det plat, forudsigeligt eller ligegyldigt. Skuespillet er desuden i top, og så er der den klare fordel ved serien om bl.a. Henry Deaver, ‘The Kid’ og Molly, at man ikke nødvendigvis behøver at være King-aficionado for at følge med. Det er altså en serie for alle der elsker mystik og spænding.

Læs vores anmeldelse af Castle Rock her.

(Foto: Westworld/HBO Nordic)

2. Westworld

Der hersker ingen tvivl om, at Westworld er en af de mest banebrydende og filosofisk mest komplekse serier nogensinde. Alene dette kvalificerer serien til en sikker plads på vores top 5. Når man dertil lægger en monsterpræstation af Thandie Newton som Maeve, vidunderlig musik, imponerende kostumer, hardcore action, stor mystik, en næsten ufattelig visuel oplevelse og et drama uden lige, ja så kravler Westworld bare højere og højere op. Når sæson 2 så alligevel ikke sprænger alle rammer og løber med førstepladsen på denne liste, er det fordi denne sæson nok – i endnu højere grad end den første – taber, hvad man (med respekt) kunne kalde mainstream-publikummet. Det er finurligt og beundringsværdigt, at skaberne af serien gør sig så umage for at gøre narrativet så komplekst som muligt (for at narre de hardcore fans), men det har bare den konsekvens, at man, hvis man ikke har energi nok, må give fortabt på at følge med. Og det er da lidt synd. For hold nu fest, hvor har Westworld meget at byde på!

Læs en opdatering på Westworld sæson 3 her.

(Foto: The Handmaid’s Tale/Hulu)

1.The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale vinder vores ‘Årets bedste serier på HBO Nordic i 2018’, og dette særligt af tre grunde. For det første er seriens cinematografi noget af det flotteste vi har set – nogensinde. For det andet er skuespilpræstationerne helt i top. Elisabeth Moss kan jo nærmest ikke høste mere anerkendelse, men vi bliver i denne sammenhæng nødt til at bakke koret af lovprisninger op og sige, at hun bestemt er stærkt medvirkende til denne førsteplads. Når det er sagt, bifalder vi også, at birollerne i seriens anden sæson er blevet mere nuancerede – noget vi savnede i sæson 1. For det tredje er The Handmaid’s Tale bare noget af det mest skræmmende vi har set. Ikke på horror-facon med chokeffekt på chokeffekt, men fordi man umærkeligt bliver viklet ind den intense atmosfære af uretfærdighed og overgreb. Det er præcis lige så vellykket som det er ubehageligt.

Læs vores anmeldelse af The Handmaid’s Tale sæson 2 her.

Vi takker skaberne af disse serier for et fantastisk 2018 og ser nu frem til 2019, som – selvfølgelig – bliver endnu bedre!

Læs også: De 5 bedste serier på HBO Nordic i 2017

Læs også: Aktuelle serier på HBO Nordic i december

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like