Den holder ikke: 10 serier, der ikke ville have haft en chance i 2022

Foto: RAP fyr i L.A / Viaplay

Nogle gange ser vi tilbage på en film eller en serie og tænker: Hvorfor pokker var det lige, at vi synes, det var fedt?

Der er gået tid, og verden har udviklet sig. Vi er blevet mere lydhøre over for visse problemstillinger og ting, der en gang var gangbar valuta, er i dag ikke i helt samme høje kurs.

Det kan være noget så grelt som opfattelsen af seksualitet eller race, der har skiftet, så hvad der en gang var ”normalt” er blevet genkendt for det, det er.

Eller det kan være noget andet, mindre problematisk, der bare gør, at serien er blevet forældet.

Uanset hvad, så er der bare nogle serier, der har været ikoniske for deres tid, der aldrig ville have en chance for at blive til noget i dag.

10. Bosom Buddies

Alle skal starte et sted, og før Tom Hanks endte i en position, hvor han kunne vælge og vrage mellem Oscar-rollerne, spillede han med i en serie om to unge mænd, der iklæder sig kvindetøj for at flytte ind i en lejlighed forbeholdt for kvinder.

Det kan lyde virkelig creepy, men seriens primære holdepunkt er, at det er billigere at bo et sted, hvis du er kvinde. Den slags steder findes vist ikke mere.

9. The Simpsons

Foto: The Simpsons/Disney+

Det kan godt være, at The Simpsons har været bannerførere for det upassende og satiriske, men serien har for længst udlevet sig selv.

Og hvis den udvandede udgave vi bøvler med i dag, er den standard, der kan godkendes, er det fremragende bevis for, at serien ramte det helt rigtige tidspunkt.

8. Entourage

Foto: Entourage / HBO Max

Det var meget sjovt med en ironisk distance til det glamouriserede liv i Hollywood, som Entourage viste. Men fjerner du den, er det fire teenagere, der snakker om analsex, dagsex, aftensex, nattesex og en masse andre former for sex.

Det er et svært pitch at skulle sælge.

7. Casper & Mandrilaftalen

Foto: Casper og Mandrilaftalen / DRTV

Apropos ”svært pitch”, så er Casper & Mandrilaftalen også en umulighed i dag.

”Undskyld. Hvad var det du sagde, serien handlede om?”

6. Rap Fyr i L.A.

Foto: RAP fyr i L.A / Viaplay

Der har været mange snakke om en reboot af den friskeste prins i Beverly Hills, men det bliver nok en ganske anden omgang end den frivole og elskværdige serie, der i virkeligheden tackler en lang række seriøse problematikker.

Men det er også problematikker, der skal tackles med langt mere finesse og forsigtighed i dag, end for de mere end 35 år siden, serien startede.

5. Baywatch

Nogle vil argumentere for, at Baywatch ikke er kønsdiskriminerende, fordi både mænd og kvinder bliver objektiviseret. Det har intet at gøre med, at serien er landet på denne liste.

Det er den, fordi der ikke findes nogen i dag, der tror på, at livreddere oplever SÅ mange forbrydelser.

4. Vore værste år

(Foto: Vore værste år/Columbia Pictures Television)

Ingen serie har spillet på ”defekt ægteskabs”-knappen så meget som Vore værste år (org. Married With Children), men der kan bruges mange timer på at tale om, hvorvidt Al og Peggy Bundy elsker hinanden eller det modsatte.

I denne sammenhæng er det dog i lige så høj grad tonen mellem den … ”frigjorte” datter Kelly og den evigt onanerende søn Bud, der inkasserer diskvalifikationen.

3. South Park

Foto: South Park/Paramount Network

I modsætning til Simpsons er South Park blevet skarpere og mere satirisk i de senere sæsoner. Men vejen hertil er gået gennem en række vittigheder, der støder alt og alle, og som i sammenhænge som ”Mr. Hanky the Christmas Poo” også tiltaler de yngre grupper. Og det kan være farligt.

Derudover rider serien også videre på at være veletableret. Der findes ingen produktionsselskaber, der vil tage imod den massive mængde af sagsanlæg, South Park modtager hver dag, hvis ikke de også var 100.000 % sikre på, at skidtet ville kunne tjene penge.

2. Venner

(Foto: Friends/NBC)

Det er ikke nogen overraskelse længere, at persongalleriet i Venner er nogle frygteligt selvoptagede mennesker med meget få forsonende træk. Men samspillet mellem dem var netop også charmen ved serien.

Til gengæld er pitchet svært: ”En flok venner, der hænger ud og snakker. Og så sker der nogle gange noget.” Lidt ligesom Seinfeld.

1. Benny Hill

Hvis ikke du ved, hvorfor Benny Hill topper denne liste, må det være fordi, du ikke har set, hvad der foregik i det show. Og tak din gud og skaber for det, da.

LÆS OGSÅ: Stop nu! 8 serier der kørte af sporet i de sidste sæsoner

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i marts 2022

LÆS OGSÅ: Det kunne have været så godt: De 5 mest skuffende serier de seneste 5 år

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like