Den skamroste thriller The Capture har fået dansk premiere

Foto: The Capture/C More

Tidligt i efteråret sendte BBC thrilleren The Capture, som fik stor ros i de britiske medier. Nu kan vi også se serien i Danmark, da den netop nu har fået premiere på streamingtjenesten C More.

Foto: Rachel Carey (Holliday Grainger)/The Capture/C More

“Dybt foruroligende og skræmmende realistisk”

The Capture behandler emnerne overvågning, deepfake, fake news og myndighedernes muligheder for at manipulere med videomateriale af borgerne. Den kontroversielle handling har fået The Guardian til at skrive, at serien er “dybt foruroligende og skræmmende realistisk”. Roserne fortsætter med:

“Hvis der er nogen retfærdighed til, vil alle tale om The Capture lige nu. Ben Chanan’s overvågnings-thriller har ikke bare ét af de de seneste års bedste plot, den er også én af de mest overbevisende.”

I en anden britisk avis The Times sammenligner anmelderen James Jackson The Capture med hitserien Bodyguard, som er set af i alt 14 millioner mennesker, og giver serien fire ud af fem stjerner. Derudover har The Capture fået fire ud af fem stjerner hos Independent og fem ud af fem stjerner hos I News.

Få en smagsprøve på The Capture i seriens trailer

Tvivl om overvågningsvideos ægthed

I The Capture er den tidligere soldat Shaun Emery blevet frikendt for mordet på en krigsfange i Afghanistan. Men efter mindre end et døgn som fri mand kommer Shaun i søgelyset igen, da billeder fra et overvågningskamera viser ham overfalde og bortføre en advokat, som var med til at få ham frikendt.

Foto: Shaun Emery (Callum Turner)/The Capture/Heyday Films/Nick Wall/C More

Den unge og fremadstormende kriminalkommissær Rachel Carey pågriber hurtigt Shaun og konfronterer ham i afhøringslokalet med billeder, der viser Shaun slå advokaten og slæbe hende væk. Shaun kæmper for sin frihed, mens Rachel begynder at tvivle på, om overvågningsvideoen mon er ægte, og om sagen er så lige til.

Seriens hovedroller spilles af Holliday Grainger (Eventyret om Askepot) og Callum Turner (Fantastiske skabninger: Grindewalds forbrydelser). Derudover skal vi møde Ron Perlman (Sons of Anarchy), Ben Miles (The Crown) og Famke Janssen (X-Men).

Serien består af i alt otte afsnit. De første to afsnit havde premiere på C More den 26. november. To nye afsnit bliver tilgængelige de efterfølgende tre tirsdage.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Peaky Blinders sæson 5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like