Serier | Nyheder

Beverly Hills 90210 er tilbage... vi hylder ungdomsseriernes dronning!

AfTenna Krupsdahl
9. juli 2019
Beverly Hills 90210 er tilbage... vi hylder ungdomsseriernes dronning!
(Foto: Beverly Hills 90210/C More)

Del artikel

Beverly Hills 90210 er tilbage! Fra 8. august kan du på C More se nye afsnit af 90'ernes hitserie - med de gamle skuespillere! Der vil i alt komme 6 afsnit, et nyt hver torsdag.
https://imgix.vielskerserier.dk/2019/07/unnamed-68.jpg
(Foto: Beverly Hills 90210/C More)

"Den oprindelige serie sluttede for 19 år siden, men nu er Jason Priestley (Brandon), Shannen Doherty (Brenda), Jennie Garth (Kelly), Ian Ziering (Steve), Gabrielle Carteris (Andrea), Brian Austin Green (David) og Tori Spelling (Donna) tilbage i BH90210.

Dermed genforenes syv af de oprindelige skuespillere og hovedkarakterer fra 90'ernes store ungdomsserie. Luke Perry, der spillede den mystiske James Dean-agtige Dylan, døde tidligere på året efter et slagtilfælde.

En af vennerne foreslår, at det er på tide at mødes igen og få genstartet den ikoniske gruppe fra byen med det verdensberømte postnummer. Men hvad sker der, når første kærlighed, gamle romancer og venner forsøger at fortsætte, hvor de slap?" Skriver C More i pressematerialet omkring serien.

Jeg vil vove den påstand, at de fleste af Vi Elsker Seriers mange brugere er bekendte med den legendariske ungdomsserie, som blev produceret fra år 1990-2000 med hele 293 afsnit. Jeg er i hvert fald, og deler uden tvivl min entusiasme med mange andre tusinde fans verden over, som hver uge har været klæbet til skærmen og fulgt serien med de smukke unge mennesker fra Beverly Hills. Man kunne næsten ikke vente til man skulle ind i det spændende univers som de levede i, der virkede så “det kunne være mig”. Man sad der trofast uge efter uge, når det kendte guitar-riff efterfulgt af nye dramaer rullede over tv-skærmen og tog os med ud på nye spændende eventyr:

Serien tager sine første danske fans i sin hule hånd, da serien endelig kommer til Danmark, hvor det første afsnit sendes i 1992. Man følger en lille kernefamilie Walsh og parrets tvillingesøskende Brenda og Brandon, som er nytilflyttere fra Minnesota til det mondæne Beverly Hills. Og allerede fra dag et, blev jeg og rigtig mange unge danskere grebet af dette nye liv over there, i landet hvor alt er muligt. Man følger familien tæt imens de bliver kastet ud i hvad det vil sige at være rig eller fattig, og hvad det kan bringe af sjove og alvorlige konsekvenser. Livet på High School, og som serien udvikler sig også The Peach Pit, bliver stederne hvor den sammenspiste klike oftest mødes. Det bliver 10 rigtig spændende sæsoner på godt og ondt, der bliver så populære, at serien i mange år efterfølgende bliver genudsendt, til stor glæde for gamle såvel som nye generationer af fans.

Livet på West Beverly High var naturligvis ikke kun lutter lagkage. Men serien var så velskrevet og velproduceret af bl.a. Aaron Spelling og med så dygtige skuespillere, heriblandt Shannon Doherty, Jason Priest, Luke Perry, Jennie Garth, Brian Austin, Ian Ziering og naturligvis Aaron Spellings egen datter Tori Spelling for at nævne få, at man levede sig fuldt ud ind i deres liv, og følte, at man selv var lige midt i det hele.

Og så gjorde det jo ikke noget at de også så godt ud samtidig. Hvilken pige var ikke vild med den søde og altid pligtopfyldende og korrekte Brandon med den smarte frisure og hans barske, surfende, lidt rå og meget rige kammerat Dylan McKay. Eller Brenda, Brandons smukke søster, og Kelly Taylor som pigerne var misundelige på og drengene savlede over.

Det rigtig gode ved denne serie, og nok en af grundene til at den fik så meget succes og blev ved med at blive forlænget, var - udover de flotte unge mennesker og producerne bag - uden tvivl de mange forskellige og vigtige livsbegivenheder, som man kunne relatere til. Vi var med dem gennem alle deres prøvelser i High School og College og sidenhen efter skolelivet. Vi var der, lige der.... måske nok siddende i vores sofaer derhjemme…. meeen vi var der “næsten”.

Vi græd, grinede, skældte ud, festede, holdt på hemmeligheder for dem, imens de sammen gik gennem romancer, eksaminer, venskaber, familietragedier, misbrug og kriser. Det var tider!

Ikke mindst husker jeg alle de gode hits og både kommende såvel som allerede kendte sangartister, der gæstede serien jo mere populær den blev.

I 2008 blev der lavet en spinoff af serien, 90210, da bl.a. den amerikanske tv- og filmproducer og manuskriptforfatter Darren Bennett Star i 2008 (som også står bag andre kendte serier som Melrose Place og Sex and the City), kom med en ny up to date-udgave, nu bare med nye unge smukke mennesker, som også skulle igennem livets prøvelser. Der blev gjort et godt forsøg, og i de første 2 sæsoner gæstede nogle få, men stærke, karakterer fra dens forgænger showet - heriblandt Tori Spelling, Jennie Garth og Shannon Doherty m.fl., men den kunne alligevel ikke hamle op med sin populære forgænger og serien endte i 2013 med i alt 5 sæsoner.

Der var rigtig mange gode serier i 90’erne, men den som nok har fanget den største ungdomsskare er uden tvivl Beverly Hills 90210!

Den nye sæson vil ligeledes være at se på TV2 Zulu - dog først fra 9. august kl. 20.55.

Læs også: Kan du huske serien? Beverly Hills 90210

Læs også: Uendelighed afbrudt - da Beverly Hills 90210 døde

Del artikel

Andre Serier | Nyheder