Serier | Guides

Det kunne have været så godt: De 5 mest skuffende serier de seneste 5 år

AfBrian Mogensen
23. april 2021
Foto: Space Force/Aaron Epstein/Netflix

Del artikel

Når forventningerne er høje, kan skuffelsen blive stor.


Og så bliver vi skuffede, kede af det det og vrede over, at vi har ladet os rive med, og at nogen ikke har leveret varen.

LÆS OGSÅ: Ikke noget at grine af: 5 komedieserier, der ikke er sjove

Ligesom med Game of Thrones, der havde lagt op til det helt store opgør, og som blev hurtigt jappet igennem, fordi manuskriptforfatterne hellere ville noget andet.

Her er fem andre eksempler på, at noget er hidset stort op, og som ender med at skuffe grusomt.

Marvels Inhumans – Disney+


Inhumans

Oprindeligt skulle det have været en film for sig, der skulle have haft premiere i 2017, og den blev da også teaset i Agents of S.H.I.E.L.D. Så fansene var klar, og hypen var til at skære igennem.

Resultatet var desværre bare en gang rodet håbløshed, der på forunderlig vis formåede at ramme lige præcis NUL rigtige tangenter.

Alt ved Inhumans er ringe.

LÆS OGSÅ: Hvis du kunne lide ‘Stranger Things’ og ‘Watchmen’ vil du elske ‘WandaVision’

Skuespillerne virker, som om de er med et skuespil, der opføres af teenagere i et forsamlingshus, og det til trods for, at vi har set flere af dem levere varen i andre serier og film. Produktionen ligner ligeledes noget, et formningshold har leveret, og make-up og special effects ligger på niveau med de billigste og pinligste udgaver af Star Trek.

Det var håbløst på alle fronter, og efter otte afsnit blev Inhumans stedt til hvile.

Det er en skam, for det er en fed tegneserie med dybde og noget at byde på.

Jack Ryan – Amazon Prime Video


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/04/tom-clancys-jack-ryan-season-2-JRS2_204_37151.V2_rgb.jpg
Jack Ryan/Amazon Prime

Tom Clancy har leveret nogle af moderne tids bedste spinromaner, og de er blevet lavet til film og computerspil på absolut skamløs vis. Mest kendte er nok striben af film fra 90’erne, hvor både Clancy og hans hovedperson, Jack Ryan, slog deres navne fast: Jagten på Røde Oktober, Patriot Games og The Sum of All Fears.

Og Jack Ryan er blevet spillet af Alec Baldwin, Ben Affleck, Chris Pine og Harrison Ford, så forventningerne til serien Jack Ryan var store.

Denne gang er det John Krasinski (The Office, A Quiet Place), der tager rollen som Ryan, og han er ikke det eneste lyspunkt i serien, men desværre er det bare ikke nok til at gøre op for de andre steder, hvor serien virkelig hænger.

LÆS OGSÅ: Fra Super Nintendo til horror: 5 oversete serier, der ikke spilder din tid

Den største af de mange klager er, at serien er nærmeste kriminelt forudsigelig. I stedet for at lave en serie, der ligesom Clancys andre værker tør skabe deres helt egen verden og vende op og ned på alting flere gange, bliver Jack Ryan frustrerende nem at gennemskue.

Og så er der sgu ikke meget grund til at se spiondrama.

Space Force - Netflix


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/04/SF_102_Unit_01313R.jpg
Foto: Space Force/Netflix

Jeg ved ikke, hvorfor jeg kan lide Steve Carrell (40 Year Old Virgin, The Office). Eller … det er ikke sandt. Jeg ved ikke, hvorfor alle de mange ting, Steve Carrell har lavet, jeg ikke kan lide, ikke ødelægger de få ting, jeg rent faktisk KAN lide.

Men jeg elsker ham i The Big Short og (den første) Anchorman. Og så er han også fremragende i Despicable Me.

Da Space Force blev annonceret, var jeg meget begejstret. Serien kom som respons på daværende præsident Donald Trumps udmelding om, at det amerikanske militær ville skabe en ny arm i deres forsvarsindsats: Space Force.

LÆS OGSÅ: Gensynsglæde: 5 serier du kan se igen og igen og …

Carell får følgeskab af John Malkovich (Being John Malkovich, The New Pope), Jane Lynch (Glee, Wreck-It Ralph) og mange andre dygtige skuespillere, men det bliver bare aldrig rigtigt godt.

Fair skal være fair, og i løbet af første sæson kommer det nærmere en form, der kan blive til noget godt, men når man tænker på, at idéen er satirisk allerede ved undfangelsen, er det forbavsende tandløst.

Westworld Sæson 3 - HBO Nordic


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/03/WW_AaronPaulandGeorge_credit_HBO_lt.jpg
Foto: Westworld / HBO Nordic

Robotter, det vilde vesten, diskussioner om AI og definitionerne på liv og bevidsthed, kombineret med et supersexet visuelt udtryk og en lækker leg med kronologien, gjorde Westworld til et øjeblikkeligt hit. Forventningerne til anden sæson var høje, og selvom det tog lidt tid, lykkedes det faktisk.

Men i tredje sæson tabte de sutten godt og grundigt.

For de fleste af de gode takter, som sæson 1 og 2 havde etableret, gør sæson 3 op med og prøver noget nyt. Det kan godt være fedt, men her gaber de over for meget, uden at det har bare en snert af den magi, som tog seerne med storm.

LÆS OGSÅ: 5 hit-serier, du (måske) ikke vidste startede som film

For i stedet for en sci-fi/western-kombination bliver det Minority Report møder Brave New World, og de etablerede karakterer bliver reduceret til gode eller onde, hvilket er en skam, for netop Evan Rachel Woods (Trueblood, What We Do In The Shadows) karakter, der på mange måder har været hovedpersonen, fortsætter sit hævntogt og opbruger hurtigt den sympati, hun så velfortjent har opbygget i de andre sæsoner.

The Goop Lab - Netflix


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/04/GOOP_104_Unit_00099R.jpg
The Goop Lab/ Netflix

Jeg havde håbet, at Goop Lab ville være en superfjollet omgang TV-shop med et skud kendissteroider.

I stedet blev jeg bare vred over, hvor skamløst man kan malke folk for deres surt sammensparede skillinger, og hvor meget opdigtet sludder, man kan slippe afsted med i amerikansk markedsføring.

Del artikel