DR løfter sløret for ny stor serie om 1960’erne

Foto: Carmen Curlers/DR

DR har ladet sig inspirere af historien og er på vej med Carmen Curlers – et vaskeægte papilloteventyr, der udspiller sig i en større dansk provinsby.

På et pressemøde mandag offentliggjorde Danmarks Radio flere af mediehusets kommende serier og kulturindhold på mastodontens hovedkanal DR1. Public service-kanalens direktør Maria Rørbye Rønn udtalte i den forbindelse, at kanalen har et stærkt fokus på at formidle fælles kulturarv.

Blandt de nye serier er den kommende serie Carmen Curlers. Serien er inspireret af den sande historie om, hvordan papillotpioneren Arne Bybjerg byggede sin curler-fabrik op i Kalundborg omkring 1960’ernes hårmode. Carmen-fabrikkens curlere var elektriske og kunne altså spare kvinder for flere timers stillesidden i salonerne, dengang 1960’ernes “boppede” frisurer var højeste mode.

LÆS OGSÅ: Jul med Bodil og smørklat: Årets julekalendere på DR

Samtidig skete der store samfundsforandringer i perioden, da kvinderne for alvor indtog det danske arbejdsmarked, mens byerne fik vokseværk, og industrien blomstrede. Carmen Curlers forventes at udfolde historien om Kalundborgs største forretningseventyr, kvindefrigørelse og 60’er-mode over flere sæsoner og den første løber over skærmen i 2022.

Flere kommende serier med rødder i historien

Efter den succesfulde programrække Historien om Danmark tonede Lars Mikkelsen igen frem som den alvidende, karismatiske fortæller i dramadokumentaren Grænseland. Nu følger DR op med en ny dokumentarserie om Danmark og Grønlands fortid. Her får Mikkelsen selskab af Nukâka Coster-Waldau, og sammen skal de guide seerne igennem Rigsfællesskabets fælles historie.

DR’s historiske fokus fortsætter, når der dykkes ned i et af Renæssancens største dramaer, der på mange måder overstiger virkeligheden. I en kommende serie møder seerne nemlig Leonora Christina, der var datter af Christian d. 4, og gift med højforræderen Corfitz Ulfeldt. Leonora Christina selv blev indsat i fængslet Blåtårn, hvor hun skrev sit berømte værk Jammersminde.

LÆS OGSÅ: Kunne du lide ‘Sharp Objects’ og ‘Big Little Lies’ vil du elske ‘The Undoing’

Hverken dokumentaren om Danmark og Grønlands historie, eller dramaserien om Leonora Christinas fald har fået deres endelige titler endnu, men forventes at få premiere henholdsvis næste år og i 2023. Også storhittet Borgen får som bekendt en ny sæson, når den vender tilbage i 2022.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like