Er du en FoMO ligesom mig, når det kommer til serier?

”Fear of missing out” er betegnelsen på en slags social angst, som knytter sig til følelsen af, at man misser noget ved ikke at være en del af et fællesskab.

De sociale medier som fx Facebook og Instagram er gode eksempler på, at du og jeg kan få følelsen af at gå glip af vigtigt viden, hvis vi ikke er opdateret på diverse sociale medier i vores nære og perifere omgangskreds. Hvem kender efterhånden ikke til den ubehagelige følelse, når bordherren ved siden af spørger forundret om, det kan passe, at vi ikke kender den franske sociolog Durkheim? Eller når kollegaen ved middagsbordet med sin perfekte pakkede madpakke, spørger en udkørt familiefar en brutal hård mandag formiddag, hvordan han kunne gå glip af den seneste udstilling af Hockney på Lousiana. ”Fear of missing out” kan også opstå i toget, mens du er på vej hjem fra arbejde, og pludseligt hører du en flok teenagere diskutere den nyeste mainstream serie Skam, og så sidder du med din tyndslidte hårpagt med kurs mod 40’erne, og føler dig en anelse udenfor.

fomo

Når det kommer til serier, må jeg ærligt indrømme, at jeg til tider har været en FoMO. Måske har jeg fortalt en lille hvid løgn i folkeskolen og gymnasiet blot for at få pigen, jeg havde et crush på til at kunne li’ mig lidt mere. Og jeg ved, at det også kan gå den anden vej. For da jeg mødte min kæreste fortalte jeg hende om min store passion for film og serier, og dette fangede hun ret hurtigt, for hun googlede sig hurtigt til titler på så fede film og serier, at jeg mildest talt blev så imponeret og fascineret. Efter at der var gået noget tid begyndte jeg at undre mig over, hvorfor hun altid kun kunne navnene på filmene, men kom lidt til kort på handlingen. Nu forstår jeg, at det må have været et tydeligt tegn på at hun havde FoMO tendenser.

Man kan jo også blive slagtet for ikke at være politisk interesseret, hvis man ikke har set House of Cards eller Homeland. Derudover er man jo heller ikke hipster nok, hvis man ikke kender Twin Peaks.

Twin Peaks

Vi har tidligere skrevet et indlæg om hvorfor vi hader Breaking Bad. Serien fanger os ganske enkelt ikke, og der er en masse gode ting at sige om den, men vores holdning er, at den er ekstremt overvurderet og over hypet. Vi er alle enige om, at den serieteknisk og i forhold til historien har en masse gode aspekter, men derfor er det altså ikke per definition en fantastisk serie efter vores overbevisning.

Vi elsker ganske enkelt ikke Breaking Bad. Og det var der faktisk enighed om, så det var ikke fordi, der gik kitsch i at sige det og gejle hinanden op. Det standpunkt jeg har taget, er at være langt mere konsekvent i fremtiden, hvis jeg bare ikke føler for en serie. Det skyldes for det første, at der er dyrebare timer på spil, og for det andet må risikoen være, at jeg misser out på fælleskabet

Et andet godt eksempel for mit vedkommende er serien The Wire. Den er flere steder blevet kåret til verdens bedste serie, og jeg er da enig i at serien er rigtig godt skruet sammen, og at den er ganske udmærket, men bedste serie nogensinde? Nej, og nu er det jo også nogle år siden, den kom ud, og der er efterhånden blevet produceret en række fantastiske serier siden.

Konklusionen må være, at vi fremover skal turde at fortælle venner, kollegaer og bekendte, at serien ikke falder ind i ens smag 🙂

Læs også: Netflix undersøgelse de rigtige serievaner forbedrer dit sexliv

Læs også: jagten på den gode serie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like