Elena Ferrantes ‘Min geniale veninde’ kommer som serie på HBO Nordic

(Foto: My Brilliant Friend/RAI Fiction)
(Foto: My Brilliant Friend/RAI Fiction)

Det var med stor glæde og høje forventninger, vi modtog nyheden om at Elena Ferrantes bestseller-roman Min geniale veninde – der blev et megahit både hos kritikere og læsere verden over – skulle omsættes til en tv-serie. Det er med ligeså høj spænding og utålmodighed at vi nu kan afsløre en premieredato. Serien – der lyder den engelske titel My Brilliant Friend – får nemlig eksklusiv premiere på HBO Nordic d. 19. november i år.

(Foto: My Brilliant Friend/RAI Fiction)

For de serie-elskere, der allerede har nydt godt af Ferrantes vidunderlige historie i bogform, kræver My Brilliant Friend naturligvis ingen dybere introduktion. Her er spørgsmålet nærmere, hvorvidt instruktør Saverio Constanzo og resten af holdet bag den nye serie kan leve op til det solide forlæg. Men for dem, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med historien om Elena og Raffaella, kan HBO Nordics beskrivelse af serien nok pirre en interesse:

“Efter at hendes bedste veninde tilsyneladende er forsvundet sporløst, tænder den ældre kvinde Elena Greco for computeren og sætter sig for at fortælle historien om deres venskab. Et venskab, der starter tilbage i 1950, hvor hun møder Raffaella Cerullo (med kælenavnet Lila) på skolen. De to piger vokser op i et farligt og fascinerede Napoli, og man følger dem i mere end 60 år af deres liv. Alt sammen fortalt af Elana, der både opfatter Lila som den bedste veninde, hun nogensiden har haft, men også som sin værste fjende.”

(Foto: My Brilliant Friend/RAI Fiction)

De to første afsnit vil blive frigivet henholdsvis d. 19. og 20. november, og de resterende episoder kommer derefter hver mandag og tirsdag de næste tre uger, indtil vi har kunnet se alle seriens 8 afsnit, der varer 60 min.

Vi glæder os til at se, om serien rammer et popularitetsniveau på højde med bogen. Du kan se den smukke trailer til My Brilliant Friend her:

Læs også: Aktuelle serier på HBO Nordic i oktober

Læs også: 5 gode grin på HBO Nordic

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like