Emmy Awards 2017

(Foto: You Tube)

Emmy Awards 2017

Natten til i dag samledes de største TV-stjerner til det årlige Emmy Awards. The Late Show-værten Stephen Colbert styrede slagets gang i Microsoft Theater i Los Angeles, hvor The Handmaid’s Tale, Big Little Lies og Veep blev aftenens store vindere.

Det glamourøse show var særligt præget af streamingtjenesternes stigende indflydelse. Eksempelvis havde Netflix hele 92 nomineringer med House of Cards, The Crown og Stranger Things som nogle af de mest markante serier. Men faktisk blev det konkurrenten Hulu, der endte med at vinde aftenens største pris – og skrev dermed historie ved at være den første streamingtjeneste til at gøre det – da The Handmaid’s Tale vandt for ”Best Drama Series”. 

Se den fulde oversigt over nattens vindere

Sang og dans med skarpladt politisk kritik

Colbert valgte at åbne showet på klassisk vis med sketches, sang, dans og ikke mindst sjove cameos fra årets nominerede såsom Allison Janney fra Mom og Anthony Anderson fra Black-ish. Til at synge åbningssangen “Everything is better on tv” fik han desuden selskab af Chance the Rapper, som fortsatte Colberts politiske tema. Han rappede blandt andet: “I love Brooklyn Nine-Nine, in fact, I’m addicted / But where’s the cop show where one gets convicted?” og kritiserede dermed politivolden mod sorte mænd, som sjældent medfører domme til de skyldige betjente.

I den efterfølgende monolog nævnte aftenens vært, som traditionen foreskriver, de nominerede serier samt prominente personer blandt publikum. Men ifølge Colbert er det dog Donald Trump, der har været “The biggest TV star this past year”. Dét startede en skarp kritik af præsidenten, som Colbert på sjov og intelligent vis udfoldede ved at påpege, at Trump stadig er sur over, at hans TV-show Celebrity Apprentice aldrig har vundet en Emmy. Kritikken fik et overraskende twist, da selveste Sean Spicer, tidligere pressechef i Det Hvide Hus, lavede en cameo og udtalte: “This will be the largest audience to witness an Emmys, period! Both in person and around the world!”. Kommentaren er en hentydning til hans egen fejlagtige udtalelse om publikumstallet for Trumps indsættelse tidligere på året.

Kritikken af den amerikanske præsident fortsatte gennem showet, hvor stjerner som Jane Fonda og Alec Baldwin ligeledes ytrede sig på kritisk vis. Dermed blev de indledende toner fra aftenens populære vært ført videre til stor fornøjelse for publikum, som mestendels bestod af ’liberal Hollywood’.

Aftenens bedst klædte

Gældende for langt de fleste award shows – om det er i Los Angeles eller i Cannes – er, at der er tale om et verdensomspændende event, som ikke kun handler om priser. Glitter og glamour er en unægtelig del af disse shows, hvorfor den røde løber fylder en stor del og endda har sin egen del af TV-transmissionen. Gæsternes påklædning har altid fyldt meget, men de sidste 20 år er det taget til, da der med tilkomsten af digitale medier er tale om uvurderlig branding for modehusene. Du kan se de mest uforglemmelige Emmy-kjoler gennem historien her.

I år var det særligt kvinderne fra Big Little Lies, der gjorde positivt indtryk – ikke kun for deres stærke præstationer i serien, men også for deres stilfulde og utraditionelle tøjvalg til aftenens show. Generelt var den røde løber præget af klassiske, gulvlange aftenkjoler, som er det oplagte valg. Der var dog få undtagelser såsom Evan Rachel Wood og Reese Witherspoon, der begge havde valgt et mere maskulint look og inkorporeret en blazer.

Her følger en oversigt over de mest velklædte gæster fra årets Emmy Awards:

Nicole Kidman – Calvin Klein

Den australske skuespillerinde var en lady in red, da hun modtog sin pris for rollen i Big Little Lies.

Evan Rachel Wood – Moschino

Westworld-skuespillerinden droppede kjolen og valgte i stedet et hvidt jakkesæt, designet af Jeremy Scott.

Yara Shahidi – Prada

Black-ish vandt ingen priser, men Shahidis kjole fortjener bestemt en plads på årets Best Dressed-liste.

Zoe Kravitz – Dior

Lenny Kravitz’ talentfulde datter bar en fjer-kjole i skønne nuancer, da Big Little Lies vandt deres hovedpris.

Mandy Moore – Carolina Herrera

This Is Us-skuespillerinden bar en chic kjole, der beviste, at sort og hvid ikke behøver at være kedeligt.

Reese Witherspoon – Stella McCartney

Reese Witherspoon fejrede Big Little Lies’ succes i en elegant blazer-kjole fra Stella McCartney.

Næste gang, der uddeles priser til de bedste TV-serier, bliver d. 7. januar, når den 75. udgave af Golden Globes bliver afholdt.

Her kan du høre, hvordan der bliver gjort grint med Donald Trump til Emmy-aftenen:

https://www.youtube.com/watch?v=wFin3SylCZY

Dette indlæg er skrevet af Rikke Ulsøe Nielsen

Læs også: Har du set The Handmaid`s Tale?

Læs også: Anmeldelse af Big Little Lies

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like