Emmy Awards 2018 – se vinderne her!

(Foto: Rachel Brosnahan/Getty Images)

Jeg vil vove den påstand, at der sidder en del serieelskere derude, som er frustrerede over, at vi danskere ikke fik muligheden for at se årets Emmy Awards live. Heldigvis er der stadigvæk mulighed for at se showet. Jovist, en del af spændingen går tabt, men der er heldigvis talerne, den røde løbers mode og interviews samt alle indslagene at se frem til. Har man live adgang til TV 2 ZULU, viser de nemlig festlighederne på fredag d. 21. september med start kl. 21:10. Det genudsendes desuden søndag kl. 07:25-10:55 og bliver arkiveret på TV 2 PLAY en uges tid. Det er dog noget af en udfordring at nå til fredag uden at få afsløret, hvem der er blevet en guldstatuette rigere. Du kan derfor se alle vinderne og de nominerede her.

(Foto: Game of Thrones/Getty Images)

Som altid var nogle kategorier lettere at forudsige end andre, men der er faktisk en del vindere, som har været en overraskelse for selv de mest garvede eksperters gætterier. Game of Thrones var tilbage i løbet og vandt for bedste dramaserie, selvom mange havde spået, at The Handmaid’s Tale ville gentage succesen. Ligeledes vandt Peter Dinklage sin tredje Emmy for serien, hvor mange havde forudset, at David Harbour ville nuppe den for Stranger Things. Desværre altså ingen statuette til vores kære Coster-Waldau. The Americans endte derfor til manges skuffelse sin levetid uden anerkendelse ved hovedprisen, men det blev alligevel til en sejr for hovedrollen Matthew Rhys og en pris for Outstanding Writing i dramakategorien, som flere havde spået.

Apropos The Handmaid’s Tale er jeg meget overrasket over, at Elisabeth Moss ikke vandt igen med en performance, der var endnu stærkere end første sæson. Vinderen blev i stedet Claire Foy for sin sidste sæson af The Crown. Lige så overrasket er jeg over, at Thandie Newton løb med statuetten for Westworld i birollekategorien, hvor det ellers lignede et løb mellem kvinderne fra The Handmaid’s Tale – serien har åbenbart bare ikke haft lige så meget vind i ryggen for sæson 2. Ikke engang Directing vandt den, for her fik The Crown igen flere stemmer.

(Foto: Rachel Brosnahan/Getty Images)

Aftenens helt store vinder blev The Marvelous Mrs. Maisel, der sneg sig foran den grænsesøgende anmelderdarling Atlanta for bedste komedieserie. Ikke uventet vandt Rachel Brosnahan for Outstanding Lead Actress in a Comedy Series, men Alex Borsteins triumf over SNL-favoritten Kate McKinnon i Supporting Actress-feltet kommer som en overraskelse. Serien vandt desuden for Outstanding Directing og Writing. I den mandlige pendant sejrede Bill Hader (Barry) over Donald Glover, der vandt for Atlanta sidste år, og som mange havde regnet med at se på podiet igen i år. Haders medstjerne – den folkekære Henry Winkler – fik endelig sin Emmy i birollekategorien.

(Foto: The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story/FX)

I Limited Series-kategorien vandt The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story for bedste serie og instruktion, mens Darren Criss vandt for sin hovedrolle deri. Det var der ikke så meget overraskelse i – det kom til gengæld i kategorien Outstanding Lead Actress in a Limited Series or Movie, hvor Regina King (Seven Seconds) tog prisen for næsen af Laura Dern, som alle havde regnet med at se vinde for The Tale. Jeff Daniels hev Supporting Actor-guld hjem for sit mesterlige arbejde som skurk i miniserien Godless – fuldt ud fortjent, synes jeg. Hans medstjerne Merritt Wever vandt i kvindernes kategori, hvor flere havde satset på Penélope Cruz (American Crime Story). Black Mirror-afsnittet ”USS Callister” vandt i Outstanding Writingfeltet og fortsatte sin sejrsrunde fra Creative Arts Emmy Awards.

(Last Week Tonight with John Oliver/HBO)

I Variety Talk Series-kategorien vandt Last Week Tonight with John Oliver for tredje år i træk, mens darlingen Saturday Night Live tog guldet for Sketch Series. Jeg kan desuden læse mig til, at seerne var vidne til en fantastisk smuk gestus, da instruktøren Glenn Weiss vandt for sit arbejde på Oscar-showet og under talen friede til sin kæreste.

Jeg kan af gode grunde endnu ikke sige ret meget om, hvordan Colin Jost og Michael Che klarede værtsrollerne, hvilke taler der virkelig satte gang i salen, eller hvilke sjove indslag aftenen bød på. Lad det snart blive fredag, please!

Læs også: Optakt til Emmy Awards 2018

Læs også: Og de Emmy-nominerede 2018 er… 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like