En hyldest til 5 kvindelige karakterer fra Twin Peaks “The Return”…og lidt gåder

(Spoiler advarsel til dem der ikke har set Twin Peaks The Return)

Når man taler om Twin Peaks og kvinder, så er det jo nærmest umuligt ikke at tale om Laura Palmer, Audrey Horne og Shelly Johnson. Men vi synes lige, at vi i kølvandet på kvindernes kampdag vil hylde fem andre seje karakterer fra Twin Peaks The Return. Måske ser du ligesom os også et dybere lag, når du kigger på navnene og de små gåder vi har efterladt til jer:

Janey-E Jones

(Foto: Twin Peaks The Return/Twin Peaks Wiki)

Naomi Watts er en af mine favoritskuespillere, og hun er bestemt en af de helt gode oplevelser i The Return. Hun spiller rolllen som Janey-E, der er kone til Dougie Jones. Dougie fungerer som en slags vært for Agent Cooper, i hvad der måske er en drømmeagtig verden som vores helt, Agent Cooper, oplever. En ud af flere iøvrigt.

Janey-E refereres også til som Dianes søster, og vi hører at Dianes efternavn er Evans. Står “E” for Evans? Læg også mærke til bogstaverne vi sætter sammen længere nede.

Husk også på at Diane har sex med Cooper, og Janey-E har med Dougie i nogle meget intime sekvenser der til forveksling godt kunne ligne hinanden i henholdsvis afsnit 10 og afsnit 18 af The Return. Kan det tænkes at Janey-E og Diane måske er den samme blot i forskellige tidslinjer? Twin Peaks er jo ikke just kendt for en straightforward handling med et lineært narrativ.

Diane Evans

(Foto: Twin Peaks The Return/YouTube)

Diane-karakteren er gået fra at være en båndoptager Cooper tiltaler til en virkelig karakter …eller næsten. Det var for mig en af de største wow-oplevelser i The Return, at vi fik hende at se, og at hun blev spillet af selveste Laura Dernvar jo bare fantastisk. Men hvem er den nye Diane i virkeligheden…altså i Twin Peaks-virkeligheden? Hedder hun Naido eller Linda også? Og var hende Diane, der sagde “fuck you” ikke også bare en tulpa? En tulpa er en slags kopi af en person, der kan fabrikeres ved brug af sort eller hvid magi afhængigt af formålet… (Jeg ved godt, det bliver meeeeget nørdet, så jeg undskylder på forhånd).

Naido

(Foto: Twin Peaks The Return/YouTube)

En asiatisk kvinde uden øjne, der taler meget langsomt i et lilla rum…jep, David Lynch er tilbage og alt er vel bare som det plejer. At Andy Brennan ender med at redde hende, den havde vi dog ikke set komme! Hold igen øje med bogstaverne i hendes navn, Naido, ligesom ved de øvrige to karakterer ovenover. Og hvad er der med Lynch og Asien? Vi ved, at han har en svaghed for kvinder i knibe, men hvorfor alle de asiatiske referencer? (Her kan vi anbefale at der Googles for at finde mere viden).

Candie

(Foto: Twin Peaks The Return/TwinPeaksWiki)

Behøver vi nævne noget med bogstaverne i navnet på karakteren Candie der spilles af Amy Shields? Den lettere distræte pige, der er en del af Mitchum-brødrenes harem i Las Vegas, har måske en lidt dybere betydning for handlingen i The Return, end man lige opfanger ved første øjekast. Husk også på at Agent Cooper hælder meget til deduktive metoder, og han er stor fan af Tibet samt en åndelig tilgang til livet. Måske kunne en karakter som Candie blot være en imaginær brik til det puslespil den vildfarne Dougie Jones skal samle for at “vende tilbage”? Ligesom de mange referencer til Sycamore-træer, kaffe, kirsebærtærter, uniformer og dværge? Eller er det bare Lynch der fucker med os?

Carrie Page

(Foto: Twin Peaks The Return/YouTube)

“But doesn’t she look almost like Laura Palmer?”
Det kan nok ikke komme bag på hardcore Twin Peaks-fans, at karakteren Carrie Page, der spilles af Sheryl Lee har store ligheder med Laura Palmer, der er omdrejningspunktet for hele historien i Twin Peaks. Det gælder også her ca. 27 år senere. Vi finder også nogle af de samme bogstaver i navnet Carrie som i Diane, Linda, Naido og de andre. Men hov er det Diane eller Laura det handler om? Eller er det flere kvinder, som Agent Cooper prøver at redde uden videre succes? Var der ikke også noget med en der hed Annie?…Og hvad med navnet Carrie Page? Does she “carry a page”? som fra en dagbog f.eks?

Hvis du bare er blevet mere forvirret af denne lille hyldest, så kan jeg trøste med, at vi andre er det samme. Derfor stopper vi ikke med at undersøge Twin Peaks-universet for spor. Og så kan vi lige efterlade en lille opsamling af navne til dig, der iøvrigt involverer et par yderligere kvindenavne fra serien:

Janey – Diane – Naido – Linda – Annie – Carrie – Candie – Sandie

Kan det tænkes at Agent Cooper igennem de sidste 25 år, hvor han har været fanget i det røde rum og dets tidsløkke, simpelthen har oplevet det samme så mange gange, at navne og personer smelter sammen? Måske er de alle tulpas, der er fremstillet i Coopers sind?

Kom gerne med dine teorier og tanker i kommentarfeltet eller på vores Facebookside, vi elsker at høre fra dedikerede Twin Peaks-fans.

Husk at hvis du lige skal gense mysteriet: Twin Peaks The Return eller gense de gamle sæsoner, så kan du se dem alle på HBO Nordic

Hvis du har læst dette indlæg, så giver vi dig 20% rabat til og med d.31/3-2018, hvis du f.eks køber denne Keep the mystery alive”sweatshirt. Rabatten gælder til alle produkter i shoppen. Du kan bruge koden VES20.

Læs også: Kommende serier med kvinder foran og bag kameraet

Læs også: De 5 bedste serier på HBO Nordic i 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like