Få opskriften på Twin Peaks-kirsebærtærten that’ll kill ya!

En bedre anledning til at lave en djævelsk god kirsebærtærte end at Twin Peaks The Return kommer på mandag eksisterer simpelthen ikke. Her har jeg fundet opskriften på en original Twin Peaks cherry-pie that’ll kill ya! Følg de kærlige ordre undervejs, og du og dine gæster vil kunne se frem til en magisk Twin Peaks-aften både på skærmen og i jeres munde.

Læs også: Lyt til Vi Elsker Seriers allerførste podcast: Twin Peaks teaseren..

Til dejen:

450g mormors hvedemel plus lidt til bordet…
50g sønderknuste mandler
100g snehvidt uskyldsren flourmelis
Lidt atlanterhavssalt fra Newfoundlands kyst.
250g usaltet texansk smør plus lidt ekstra til at smøre formen med…
1 stort Kentucky hønseæg
½ vaniliestangskorn fra bibelbæltet.
5 skefulde kildevand fra alaskas bjerge.

Læs også: Q&A med en af Danmarks største Twin Peaks-eksperter!

Til fyldet:

150g blodrødt kirsebærsyltetøj
150g fint englehvidt sukker og 150g fordomsfri ung kærlighed.
1½ skefuld nyhøstet majsmel.
3 skefuld vand eller Lelands bourbon whiskey. Du kan også eksperimentere med en blanding.
1.25kg sødlige, syndige og stenfri kirsebær. De bliver lettere efter du har fjernet stenene, selvfølgelig.
1 stor gul æggeblomme blandet med 1 skefuld kildevand fra de canadiske bjerge til glaseringen.
1 skefuld englehvid sukker til drys.

Læs også: Hvem er du i Twin Peaks?

Har du ikke nyhøstet majsmel, Lelands bourbon whisky, syndige kirsebær osv. så brug det, der er tættest på. Det vigtigste er, at du tilføjer lidt “wonderful and strange”.

Sådan gør du:

 • Til dejen skal du blande melet, mandlerne, flourmelis og salt i en stor nok skål og ælt det godt sammen! Tilsæt smøret og gnup det kærligt og godt ind i dejen.
 • Bland ægget med vaniliekornene og vandet og rør det hele sammen med resten af dejen. Ælt det godt med hænderne til en god, fast dej! Del dejen i to og flad hver del ud til en skive. Pak dem begge ind i film og stil dem til køl i dit køleskab i mindst en time.
 • Så er det tid til at hælde dit kirsebærsyltetøj og dit sukker i en lille kasserolle, eller hvad du nu har, og så varmer og rører du det hele rundt lige indtil sukkeret er smeltet. Bland dit majsmel, vandet/Lelands bourbon for sig og hæld forsigtigt det i kasserollen med det opvarmede kirsebærsyltetøj og sukker. Bring det hele i kog igen og rør hele tiden – du må virkelig ikke stoppe med at røre, for Guds skyld – først når det er blevet tykt! Fjern det så fra varmen, tilføj kirsebærerne, bland det forsigtigt rundt og stil det på køl. Sådan!
 • Nu forvarmer du din ovn til 200 grader. Rul en af dine dej-dele ud på en let-melet overflade til en flad skive og placer den i bunden af en form og op af siderne. Husk at bunden og siderne skal være godt fedtet til af smør! Det må ikke brænde på, for Guds skyld! Så hælder du dit lækre kirsebærfyld ned i formen ovenpå dejen. Nu glaserer du så toppen af tærtekanten med din æg-og- vandblanding.
 • Den anden halvdel af dejen ruller du nu også ud og skærer den ud i lange Twin Peaks-agtige zig-zag forme som på billedet. Placer dem på toppen af tærten, ovenpå fyldet og mas dem fast til kanten af tærten ude i siderne. Vær blid.
 • Pensl resten af dejen med din æggevandblanding og drys sukkeret på. Bag Twin Peaks-tærten i ovnen i først 20 min. – indtil den er blevet gylden på toppen – og derefter skru ned til 180 grader og lad den stå i ovnen ca. 35-40 min. mere. Når fyldet bobler og dejen er sprød er din Twin Peaks-tærte færdig. Hvis du vil forhindre at dejen bliver brændt på, kan du med fordel dække den med stanjol.
 • Tag den ud af ovnen og lad den køle af i ca. 1. time før servering, hvor enten creme fraiche eller vaniljeis som tilbehør vil imponere dine gæster yderligere!
 • Server det held med en damn good cup of coffee og tænd for HBO Nordic og afspil 1. afsnit af Twin Peaks The Return.

Velbekomme og rigtig god fornøjelse!

1 comment
 1. Jeg har seføli besluttet mig for at vi skal have den tærte på mandag til premieren med en kop kaffe “as black as night on a moonless night”.
  Men hvis jeg nu ikke lige har 150g fordomsfri ung kærlighed ved hånden, hvad kan så bruges i stedet?
  Mvh Signe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like