Få styr på dine komedieserier!

Foto: The Detour/Stofa

Der er så mange undergenrer af komedie, at man kan blive helt rundtosset; slapstick, satire, dark, bare for at nævne nogle stykker.

Foto: The Detour/Stofa

I artiklen kan du få dig et overblik over de forskellige undergenrer og måske finde dig en ny, sjov serie, du kan se!

Satire

Det er nogle gange svært at navigere i, hvad “satire” helt præcist er. Der er så mange forskellige typer af satire, og de er alle sammen lige gode!

Serier som South Park er et fantastisk eksempel på en satire-serie, der gør grin med hverdagen, forældre, børn og alt andet, der overhovedet kan gøres grin med. Det er et klassisk eksempel på en serie, der har satire i højsædet og anvender det fantastisk!

Serier som Veep og Modern Family er også eksempler på serier, der anvender satire og den klassiske “mockumentary”-stil, der gør grin med dokumentar-formatet.

Slapstick

“Slapstick-komedier” er nogle af de mest klassiske komedieserier, hvor de medvirkende slår sig på sjove måder og ofte ender ud i nogle underlige, bizarre situationer.

Der eksisterer mange forskellige slags slapstick-serier, og serier som Gumballs fantastiske verden, Svampebob Firkant og Braceface er gode eksempler på lige præcis den genre og indeholder underlige ulykker, sjove slåskampe og skader, der ikke burde kunne ske, men gør det alligevel.

Dark

Der er faktisk ikke noget bedre end “dark comedy” i min verden! Komedieserier, der enten er dystre og underlige eller indeholder elementer af det, er fuldstændigt fantastiske!

Serier som M*A*S*H er i genren dark, fordi den anvender dystre emner og har en markant dyster tone. Dark comedy indeholder ofte blod, vold og humor og har noget på hjerte, men altid med et strejf af et dystert tema.

Klassisk komedie/paraplykomedie

Der er selvfølgelig også den brede komediegenre, som omfavner alle de ovenstående genrer, nemlig “klassisk komedie” – også kaldet paraplykomedie!

Det er den, man kender bedst, og serier som The DetourStofa er et glimrende eksempel på en fantastisk komedie, der ikke behøver at indeholde vilde twists eller masser af dyster humor for at virke.

Foto: The Detour/Stofa

The Detour handler om en moderne far, der forsøger sig med et roadtrip hen over USA, men på grund af andre (og underlige) omstændigheder ender han med at være på flugt fra FBI.

Klassisk komedie er noget af det bedste, fordi den omfavner flere af de undergenrer, der findes, og ofte anvender alle de forskellige genrer til dens fordel, så man når at opleve mange komediegenrer i en enkelt serie. The Detour er et perfekt eksempel på, hvordan man anvender paraplygenren allerbedst og gør en serie til noget helt specielt.

Så nu er spørgsmålet bare; hvad man skal starte med at se?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like