Fares Fares om Partisan: Den skal få os til at tænke os om

Foto: Partisan/Viaplay

Skuespiller Fares Fares har let til grin, elsker The Sopranos og drømmer stadig stort, selvom han allerede har medvirket i flere store serier og film. I den nye serie Partisan har hans rolle som kreativ producer kastet ham ud i udfordrende opgaver, og han håber, at serien kan få os til at tænke os om.

Foto: Partisan/Viaplay

Den svenske skuespiller Fares Fares er aktuel i den kommende Viaplay Original-serie Partisan. Jeg var inviteret til at tale med ham til en pressedag i Sverige, og da hans presseansvarlige ringer mig op, kan jeg høre Fares skraldgrine i baggrunden. Blot få sekunder forinden havde Fares fundet ud af, at jeg taler dansk: ”Måske er det bedre, at vi tager interviewet på engelsk,” foreslår han forsigtigt, mens han stadig griner.

Det er trods alt to år siden, han sidst spillede Carl Mørcks (Nikolaj Lie Kaas) makker, Assad, i de danske Afdeling Q-film, og da han stort set ikke har talt dansk efterfølgende, kan et telefoninterview, hvor man ikke kan se hinandens læber og mimik, give en del misforståelser. ”Selvfølgelig,” siger jeg, og krydser fingre for, at mit ”danglish” ikke giver anledning til flere misforståelser end Fares’ ”svanske”. Men jojo, vi forstår skam hinanden, og interviewet begynder …

Partisan skal få os til at tænke os om

Omdrejningspunktet i Partisan er et lukket, økologisk samfund, hvor Fares’ karakter, Johnny, tager et job som chauffør. Han skal snart finde ud af, at samfundets regler og de handlinger, som beboerne udfører, langt fra virker normale.

”Den forsøger at fortælle noget om den verden, vi vil befinde os i, hvis ikke vi bliver lidt mere forsigtige og tænker os om. Lige nu tænker alle på corona, men på et tidspunkt vil vi gå tilbage til normalen. Denne serie råber os ikke i hovedet, men den skal få os til at tænke os om,” fortæller Fares om seriens handling.

I det lukkede samfund skiller Fares’ karakter Johnny sig ud, idet hans hudfarve er en anden end de andres. I løbet af de første to afsnit lyder kommentarer som ”Du ligner ikke en Johnny” og lægger an til et tema i serien:

”Det er sådan, folk taler i nogle grupper. Det er en normal ting. Ikke alle mennesker gør det, men alle mennesker i denne serie gør. I forbindelse med noget af det politiske, der lige nu foregår i Europa, kan man tænke: ”Er det der, vi vil hen? Hvor sådan noget her vil blive normalt?” Vi ville gerne italesætte det uden at råbe. Vi kommer dybere ind i det undervejs i serien, og da jeg så hele serien igennem var dét, hvad der slog mig allermest.”

LÆS OGSÅ: Nye serier på Viaplay og andre streamingtjenester i august

Umiddelbart kunne det lukkede samfund minde om det, vi ser i The Handmaid’s Tale, og netop denne sammenligning har Fares før hørt. Han slår en høj latter op, da han indrømmer:

”Jeg er måske den eneste person, der ikke har set ét eneste afsnit af The Handmaid’s Tale! Men da jeg kom med en masse idéer til serien, begyndte folk at nævne The Handmaid’s Tale, og så tænkte jeg: ”Måske skulle jeg se den?”, men måske ikke, nej. For hvis jeg så den, ville jeg også begynde at tænke på den, og så ville jeg på én eller anden måde blive påvirket af den uden at vide det.”

Fares stod både foran og bagved kameraerne

Fares plejer at bruge en del tid på at forberede sig til sine roller, men rollen som Johnny har ikke krævet den store forberedelse:

”Det har været den nemmeste forberedelse i mit liv. Normalt forbereder jeg mig helt vildt for at komme ind i verdenen og i manus. Det er ikke bare min karakter, jeg skal ind i, men også alle de andre. Og jeg kan godt lide at få fat i det, som man ikke lige ser i karakteren. Hemmeligheder, som folk ikke kender til.”

Den megen lidt forberedelse til rollen som Johnny skyldtes, at Fares udover at være skuespiller i serien også fungerer som seriens kreativ producer, og derfor kendte han alt til seriens verden, før optagelserne gik i gang:

”I den første scene var jeg lidt nervøs, da det gik op for mig, at jeg intet havde forberedt til min karakter – bortset fra at lære at køre lastbil. Men så gik det op for mig, at jeg kendte verdenen. At jeg faktisk kendte den bedst af alle. Så det var faktisk rigtig let at gå ind foran kameraet.”

Foto: Partisan/Viaplay

At være seriens kreativ producer betød, at Fares både skulle være på foran og bagved kameraerne:

”Det har virkelig været en hands on-opgave. At være kreativ Producer er den mest kreative opgave efter instruktørens. Jeg havde ansvaret for manuskriptet, var med til castings, og da vi filmede stod jeg også ved monitorerne. Det var ikke hårdt. Jeg vil meget gerne gøre det igen. Men ikke kombinationen mellem skuespil og producer, for begge jobs er både fysisk og mentalt krævende, og du gør begge dele på én gang og har ikke tid til at hvile. Jeg vil gøre det hele igen, men jeg vil helt klart gøre én ting ad gangen.”

LÆS OGSÅ: Interview med Zaki Youssef om Junglen

Til trods for Fares’ store gå-på-mod og lyst til at gøre alt om igen, har nogle opgaver alligevel givet den 47-årige skuespiller udfordringer:

”Den største udfordring var at samle manuskriptet. Partisan er en thriller, men vi vil gerne have, at publikum selv opdager tingene, så at samle manuskriptet ud fra det, og samtidigt gøre serien interessant nok, var den største udfordring. Og at samle det rigtige cast var også en stor udfordring. Som skuespiller vil jeg sige, at den største udfordring var at køre lastbilen,” griner han.

Fares drømmer stadig

Smilet virker til at blive Fares’ læber, da jeg opremser de største film og serier, han har medvirket i: Westworld, Chernobyl, Rogue One: A Star Wars Story … Har Fares overhovedet flere store drømme?

”Jeg drømmer hele tiden!”, slår han hurtigt fast.

Efter en kort pause tilføjer han:

”Jeg arbejder også på et stort projekt lige nu. Desværre må jeg ikke tale om det.”

Efter en ny kort pause:

”Da jeg begyndte at spille skuespil drømte jeg om at arbejde med Scorsese, PaCino og andre store. Men nu ville jeg sige Jacques Audiard og måske Tarantino og Scorsese, selvfølgelig. Daniel Day-Lewis laver ikke noget mere, men det ville have været sjovt at lave noget sammen med ham.”

Ser serier efter sønnens sengetid

Fares ser en del film og serier, og særligt efter han har fået sin søn, får serier en del af skuespillerens opmærksomhed:

”Når han bliver lagt i seng mellem kl. 19-20, så ser jeg serier med min kæreste. Vi har lige set Mrs. America, og før den så vi Better Call Saul. Og før den så vi Breaking Bad, fordi min kæreste ikke havde set den. Så jeg genså den sammen med hende for at vi kunne se Better Call Saul sammen.”

Da jeg spørger, hvilken serie han for første gang blev forelsket i, kom svaret prompte:

”Det var The Sopranos!”

I slutningen af vores samtale, beklager Fares endnu en gang, at interviewet måtte foregå på engelsk:

”Hvis vi havde siddet overfor hinanden, havde jeg helt sikkert talt dansk med dig. Så ville mit danske kun være lidt rustent i begyndelsen.”

LÆS OGSÅ: De mest sete serier på HBO Nordic i første halvdel af 2020

Det kan da også være, at Fares’ danske sprog bliver genopfrisket snart, for han vil gerne lave mere med sine danske kolleger:

”Jeg var bestemt færdig med Afdeling Q og Assad, men jeg vil virkelig gerne lave noget med Nikolaj (Lie Kaas, red.) og Louise Vesth (producer på Afdeling Q-filmene, red.). Forhåbentligt finder vi på noget i fremtiden. Vi vil finde på noget,” afslutter han stålfast med begejstring i stemmen.

Partisan får premiere på Viaplay den 16. august 2020 og består af fem afsnit, hvoraf de to første kan ses på premieredagen.

Blå bog

Navn: Fares Fares
Født: 29. april 1973 i Beirut, Libanon
Film og serier (et udpluk): Chernobyl (Bacho, 2019), Journal 64 (Assad, 2018), Westworld (Antoine Costa, 2018), Rogue One: A Star Wars Story (Senator Vaspar, 2016), Tyrant (Fauzi Nadal, 2014-2016), Flaskepost fra P (Assad, 2016), Fasandræberne (Assad, 2014), Kvinden i buret (Assad, 2013), Kops (Jacob, 2003), Jalla! Jalla! (Roro, 2000)

LÆS OGSÅ: Her er de nominerede til Emmy Awards 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like