Går komikken hånd i hånd med de mørke sider af livet?

(Foto: Karsten Green, Kim fra Vi Elsker Serier og Dan Andersen)

Jeg oplever tit at kunstnere og kreative mennesker har en tendens til at bruge deres indre dæmoner til at formidle deres kunst. Det er heller ikke fremmed for mig selv, der nok i virkeligheden bruger serierne til at slippe lidt væk fra virkeligheden. Jeg har derudover også selv valgt at leve et liv, hvor jeg f.eks. ikke drikker alkohol pga. dårlige erfaringer. Og fordi jeg efter al sandsynlighed er genetisk disponeret for at kunne udvikle et misbrug. Det betyder, at visse forfærdelige tanker også har strejfet mig fra tid til anden: Er festen slut? Er jeg overhovedet sjov at være i nærheden af mere?

Jeg kan heldigvis skrive under på, at mit liv kun er gået i en positiv retning på alle fronter, siden jeg for over to år siden traf den beslutning. Men hvad gør man lige hvis man er komiker og bliver ramt af alvorlige problemer såsom: Misbrug, angst, depression og skilsmisse? Man bliver jo som regel set på som den sjove type, er min umiddelbare tanke. Kan man rent faktisk joke sig ud af mørket?

I videoen her har vi talt med de populære komikere Dan Andersen og Karsten Greender selv har haft angst og misbrug tæt inde på kroppen. Vi taler også om, hvordan man håndterer stress, og hvordan man balancerer parforholdet med komikken. Det er Dan Andersen, der er idémanden bag programmet Misbrug, angst og andre sjove ting, der kan ses på streamingtjenesten C more, hvor alle 4 afsnit ligger tilgængelige. Se videoen her:

Prøv C More gratis i 14 dage og se bl.a Peaky Blinders, Præsidentens mænd (The West Wing) og en masse spændende amerikanske, britiske og nordiske krimiserier.

Læs også: Aktuelle serier på C More i oktober

Læs også: Derfor skal du vælge C More

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like