Gallapremiere på Den som Dræber: Fanget af mørket

(Foto: Den som dræber/Viaplay)
(Foto: Freja Hertz)

Tirsdag aften dannede CPH Foodspace rammerne for gallapremieren for Viaplay-serien Den som dræber: Fanget af mørket. Midt i kødbyen var der presse, seriens producenter, skuespillere og PR-folk.

Når man trådte ind i lokalet, blev man mødt af en dyster vibe (inklusiv skuespillere, der lå på gulvet og gerningssteds-fotos) og lette anretninger, drinks og let samtale mellem folket; og en stemningsfyldt cello, der blev spillet i hjørnet, og derefter fulgte smugkigget på seriens første afsnit.

(Foto: Freja Hertz)

Hele arrangementet var fuld ud gennemført og fantastisk; alt fra maden til stemningen var visuelt super godt skruet sammen (og det smagte for øvrigt forrygende) – derudover virkede de to hovedrolle-indehavere (Natalie Madueño og Kenneth M. Christensen) som om, at de havde en fest med gamle venner, nye bekendtskaber og alt ind i mellem.

Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente af anden sæson af Den som dræber, udover at det ville blive lige så grusomt og voldsomt som første sæson – det blev også hurtigt bekræftet af en af producerne, der i korte vendinger fortalte, at de havde bedt deres forfattere om at måske sætte pause på alle drabene.

(Foto: Freja Hertz)

Jeg vil ikke gå alt for meget i detaljer med afsnittet, da det først har premiere på Viaplay d. 1. marts, men jeg kan dog sige, at man sad tilbage med en let kvalme og ondt i maven; Viaplay formår igen at skabe en uro i kroppen, som de gjorde med første sæson, og samtidigt få alt, hvad der foregår på skærmen, til at fremstå enormt ægte.

Det er en krimi-serie, der i anden sæson omhandler 2 piger, der er forsvundet ud af den blå luft og politiets efterforskning, der viser sig at strække sig længere og dybere end de først havde forventet.

(Foto: Den som dræber/Viaplay)

Afsnittet balancerede rigtig godt mellem humor og drama, og gør det derfor også til en ret unik seer-oplevelse, hvor man ikke helt ved hvad man kan forvente, der sker i næste scene.

Natalie Madueño gør det super godt som den distancerede og lidt hårde profiler, der bliver hevet ind i efterforskningen, og jeg var specielt imponeret over Kenneth M. Christensens karakter, som den hårde men stadig bløde politibetjent, Jan.

Alt i alt har jeg været blæst væk af oplevelsen, og flyver stadig lidt højt på det – i hvert fald kan jeg næsten ikke vente på at se anden sæson af Den som dræber; især nu, hvor jeg har fået en forsmag på den.

Den som dræber: Fanget af mørket har premiere på Viaplay d. 1. marts 2019

Læs også: Gallapremiere på Viaplay-originalen Friheden

Læs også: Aktuelle serier på Viaplay i februar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like