Gensyn med Natportieren afsnit 2

Så du også afsnit 2 i søndags? Hvis du gjorde, så følg trygt med her ellers så er jeg lige her, når du kommer tilbage.

Afsnittet begyndte på et afsides paradis på Mallorca. Måske følte du også, at idyllen nærmest blev tværet ud i ansigtet på dig imens du sidder herhjemme i kulden og er vidne til sne og slud i slutningen af april! Bare vi var Mallorca, ikke? – så kunne vi sidder dér og se serier!

Hvorom alt er, så fik vi som forudset mere at vide om Jed, Richard Ropers langbenede modelkone. Udover, at hendes ben er rigtig lange, viser det sig også at hendes mor der ringede til hende i begyndelsen af afsnittet slet ikke ringe til hende. Men hun fik dog fortalt Jed, at han ikke længere rigtig spørger til hende, og hvem han egentlig er, ved vi ikke, men det berørte Jed tydeligvis. Jeg gætter på, at han er Jeds søn fra et tidligere forhold som Jed forsøger at holde skjult for Roper af en endnu uvist grund, og som hun dermed ikke kan være mor for. Det var der også en klar reference til da moren afslutningsvis kaldte Jed for en luder, og det ramte lige plet. For lige efter de lagde på, følte hun sig nødsaget til at sluge et par ekstra af hendes piller for at kunne være der for hendes og Ropers søn, Noah. Noah viser sig også at være et offer for det liv hun og Roper fører. Både fordi han nærmest blev tvunget til at drikke voksent boblevand af Ropers højre hånd, lille Lance, til middagen om aftenen, men også fordi han blev centrum for det røveri der skete kort tid efter. Mi6s Angela Burr og hendes crew må dog mene, at det var et nødvendigt onde at traumatisere den stakkels dreng, for som du ved, så var røveriet fake og nøje planlagt for at Jonathan skulle redde Noah fra røverene i håbet om at vinde Ropers tillid. Den tillid er der bestemt ikke helt endnu, for Jonathan blev genkendt af Roper der mødte ham i Schweiz i forrige afsnit, og nu er han lige pludselig Ropers heltekok på Mallorca. For at Roper hopper på den, skal Jonathan have sin baggrund i orden, og Susanne Bier brugte nærmest også hele afsnittet på at fortælle historien om, hvor meget Jonathan har gjort for at skabe sig en kriminel adfærd. Selvom afsnittet var rigtig spændende, var det ikke helt på niveau med det første, for historien om Jonathans forarbejde blev lige lidt langtrukken, og det virkede ikke som noget, der bragte plottet særlig meget fremad. Men måske var det nødvendigt for at vi tror på, at Roper vil tro på Jonathan.

natportieren2.1

Pt. er Jonathan indlogeret på Casa Roper og bliver overvåget af Ropers gorillaer og lille Lance, der trods sin størrelse på halvanden meter vil gøre sit, hvis han finder ud af at Jonathan i virkeligheden er spion. (Jeg er overbevist om at lille Lance kører i en stor Audi.) Hvis Jonathan bliver afsløret vil Roper opdage, at i stedet for at have reddet hans søn, har Jonathan i stedet kynisk ofret ham i sin egen sags tjeneste. Bestemt ikke noget verdens farligste mand vil se særlig let på, og det bliver spændende at se, hvornår Roper finder ud af hvem Jonathan egentlig er. For det gør han helt sikkert på et tidspunkt!

Afsnittet sluttede med at Noah havde fanget en hummer, og i næste afsnit tror jeg helt bestemt Roper eller lille Lance har tænkt sig at lade Jonathan stå for tilberedningen. Så kan de teste om han nu også er den kok der lavede de velsmagende muslinger til dem alle sammen lige før røveriet. Hvis de gør, så tror jeg han klarer den, for hvis selve røveriet og hele Jonathans forarbejde var en forsmag på hvor all in han er gået for at skabe en virkelighedstro identitet, så tror jeg den hummer smager af himlen!

Natportieren sendes på DR1 hver søndag kl. 20:00 – og du kan se afsnit 2 på dr.dk hvis du ikke så det i søndags.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like