Gensyn med Natportieren, afsnit 3

Sad du også på kanten af sofaen og følte tiden fløj afsted søndag aften?

spoiler-alert

Major spoilers ahead! – Læs kun videre hvis du har set de to foregående afsnit.

Ok, så Jonathan skulle IKKE tilberede en hummer for at vise han var en god kok, og Ropers søn hedder IKKE Noah. Han hedder Danny. Men ellers fik jeg da ret i, at Jed havde en søn, som hun holdt skjult for Roper. Dog vidste Roper det allerede og var i det store hele ret large omkring det. Men hvem er han også til at dømme andres skeletter i skabet…

Vi begyndte afsnittet til en fest for en datter til en af Ropers samarbejdspartnere. Til festen, hvor Roper og co. også er, hænger datteren sig. Farens diamanthalskæde til hende repræsenterede det diamanter også kan repræsentere: glimtende ting med en bagage fuld af død – ligesom hendes eget liv. Sådan begyndte facaden så småt at krakelere for de kriminelle i afsnittet. For datteren var absolut ikke den eneste der kunne dufte rådne frugter– hendes tragedie var kun den første sprække i idyllen da både Ropers elskerinde Jed og Sandys kone Caroline efterfølgende udtrykte deres smerte med den måde det hele foregår på. Så selvom du, kære læser, troede at det ville gøre dig lykkelig at have verdens største slot på Mallorca, store biler og alle pengene i verden, så drop tankerne om kreative Panamaløsninger, for der kommer intet godt ud af det, tværtimod. Kun tomhed. Det var budskabet i søndagens afsnit.

Caroline, med bevidstheden om sin mands åbenlyse utroskab med barnepigen, lukkede især op for posen og gav Jonathan den ene fortrolige oplysning efter den anden angående Sandys og Ropers foretagene. Derudover prøvede Jed også med alle sine benkræfter at indfange Jonathan med de lange stænger, og der går nok ikke længe før han bider på og bliver hevet ind. For ligesom Jonathan sniger hun sig også rundt på slottet, og det opdagede Jonathan og lod hende samtidig vide mellem linjerne, at det gør han også. De ender sammen – no doubt. Om Jed går hele vejen mod Roper, vil tiden vise.

natportieren3

Jonathan må stadig ikke forlade ejendommen foreløbig, men fik dog en tur i byen med Danny for at købe is. Her kunne han nemt udfritte den stakkels dreng om bl.a. adgang til Ropers hemmelige kontor alt imens agenten Angela Burr legede turist ved siden af og fik svarene med. Smart! Men ikke nok med at krydsforhøre drengen langt over grænsen, så stjal han også knægtens smartphone. Den har Danny nu også leget en del med – nok i mangel af bedre – men er børn og smartphones virkelig den vej vi vil gå? Det tror jeg ikke, Susanne Bier synes. At Jonathan tog telefonen var selvfølgelig ikke for at tvinge Danny til at kratre i træer, men for at tage billeder af hemmelige dokumenter han kunne sende til Angela. Stakkels Danny der igen måtte se sig ofret, og han skulle efterfølgende lægge øre til farens ydmygelser der foran et større publikum udstillede Dannys manglende fokus på bolden i kruset udelukkende for at tvære i, at drengen har gjort telefonen væk. Det går altid ud over børnene, når de voksne skændes.

Telefonen var trods alt ret vigtig for Jonathan at få fat i. På Ropers private kontor tog han en masse billeder af de hemmelige dokumenter, og dermed er Angela og teamet noget nærmere på at fælde Roper. Altså så længe de kan holde de politiske kræfter uden for hele foretagenet. Den allermest sleske bureaukrat fra den britiske regering holdt et møde med Roper for at udveksle informationer om spioner osv, men intet ang. Jonathan er indtil videre sluppet ud, og han er fortsat inde i varmen hos Roper. Det er den lille småalkoholiske Corky til gengæld ikke længere. Angela fik indirekte igennem den hængte datters far plantet noget snavs på Corky, og det fik Roper overbevist om, at han ikke længere kan stole på ham. Til sidst i afsnittet skrev Jonathan under på et dokument som gjorde at han blev kørt i den stilling Corky har! Hvad det skal ende med bliver spændende at se. Det er selvfølgelig ikke det sidste vi ser til Corky. Den lille fyr er skingrende sindssyg og vil helt sikkert finde sin egen måde at gøre sig selv gældende igen!

Sprækkerne i overfladen er kun lige begyndt at vise sig, og vi kan forvente de bliver dybere og dybere. Om Roper kan holde sammen på det hele vil tiden vise, for Jonathan vil nok forsøge at alliere sig med Jed. For det første for at nedfælde Roper, men også for at få hende væk fra ham. Han videregav ikke oplysningerne omkring hendes søn til Angela, og det vidner om at han vil gå langt for at beskytte hende. Vi bliver i hvert fald klogere på søndag, og endnu engang kan jeg slet ikke vente!

Natportieren sendes på DR1 hver søndag kl. 20:00 – og du kan se afsnit 1-3 på dr.dk hvis du mangler et afsnit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like