Gode serier og bøger til børn

gurli gris

Serier findes for børn i alle aldre. Det er en god måde at få lidt ro på en gang imellem eller noget distrahering, når mor og far ikke har tid til at tage sig af de små.

Men selvom serier og selvfølgelig også film er gode til de ting betyder det ikke, at det bare er tom underholdning. Der er meget, som børn kan lære fra film og serier, der er målrettet dem.

Det kan give meget til børnene. Når de er spædbørn, er det nok ikke noget, der kan give dem så meget. Men når de små begynder at være mere opmærksomme på alt muligt ret tidligt. Så omkring 1-års alderen vil det allerede være spændende for børnene med den slags stimulering. Det er både i form af bøger og i form af serier og film.

LÆS OGSÅ: 5 succesfulde film og serier, der er inspireret af bøger

Der er masser at vælge imellem, i alle kategorierne. Det kan være en smule uoverskueligt, så til en start kan du kigge på den her liste med gode bøger, til børn i alle aldre. Her vil vi komme med nogle bud på gode serier og film til de mindste. Det er selvfølgelig individuelt, hvad man selv synes, og hvad der lige fanger børnene, men vi deler det alligevel op i aldersgrupperne 0-3 år og 4-6 år.

0-3 år

Gurli Gris

Den første serie, kan man finde på Netflix. Det er også en serie, der findes bøger med. En af dem kan du finde på den tidligere nævnte liste. Det er nemlig Gurli Gris.

Det er en velkendt serie og populær i store dele af verdenen. Det handler om Gurli og hendes familie, når de oplever alle mulige sjove ting. Gurli Gris er en sød og lærerig serie.

Mini Muppets

Mini Muppets er en serie med de velkendte og søde Muppets, men i denne serie er de alle sammen børn. De er sammen i legestuen, hvor man kan følge dem, når de slipper fantasien løs og tager på eventyr.

Her kan der også være lidt nostalgi for forældrene, for Muppets har eksisteret i mange år og de fleste har set en serie eller film med dem tidligere. Mini Muppets er en sjov og fantasifuld serie. Hvis man kan lide den, findes der også Mini Muppets – Vis og fortæl, der består af kortere episoder, hvor karaktererne viser forskellige ting frem.

Barbapapa

På HBO Nordic ligger den klassiske serie Barbapapa fra 1970’erne. Figurerne fra serien, har de seneste år vundet noget popularitet igen og man kan finde madkasser, tasker og andre accessoires.

Det er også en serie, der kan være nostalgisk for forældrene eller bedsteforældrene. Den følger Barbapapa, Barbamama og deres 7 børn i deres hverdag, hvor der sker en masse sjove og spændende ting.

4-6 år

Mickey’s klubhus

Mickeys klubhus kan selvfølgelig findes på Disney+. Mickey Mouse er Disney-maskot og vel nok bedst kendte figur og måske en af de mest velkendte figurer i verden overhovedet.

I serien tager Mickey børnene med rundt på eventyr, hvor han lærer børnene matematik og problemløsning, der passer til førskolebørn. Mickeys klubhus er en lærerig serie, med masser af afsnit, de små kan give sig i kast med. Er du mere interesseret i Disney-filmene, kan du finde de bedste Disney film her.

Spørgebotterne

På Netflix kan du finde Spørgebotterne. I serien følger vi en række små robotter, der tager rundt i verden, med forskellige gæster. De hjælper robotterne med at lære om en masse emner, hvilket børnene selvfølgelig også lærer samtidig.

Det er spørgsmål som. hvad elektricitet er, hvor planeter kommer fra, og hvordan en computer fungerer. Der er masser at lære og forældrene kan måske endda lære lidt sammen med børnene. Der er masser at lære og en masse afsnit at se.

Der var engang

HBO Nordic har serien Der var engang. Det er en serie mange har stiftet bekendtskab med og hvis ikke med serien, vil de fleste have kendskab til historierne.

Hvert afsnit er nemlig lavet på en af H.C. Andersens mange eventyr, lige fra Svinedrengen til Den flyvende kuffert. De er skønt tegnet og der er en dejlig stemning hele vejen igennem. Det er en serie børn såvel som voksne kan nyde, fordi alle kender eventyrene.

En masse sjove og lærerige timer

Der er selvfølgelig en hel masse serier og film på de forskellige streamingtjenester. Mange af de film og serier, er lavet på bøger, eller der er efterfølgende lavet bøger med de figurer.

Der findes bøger med karaktererne fra Frost, og Frost-filmene kan du selvfølgelig finde på Disney Plus. Hvis dine børn kan lide Anders And-bladene eller Jumbobøgerne, så kan i også give jer i kast med Ducktales på Disney+.

På Netflix finder du Pedersen og Findus film. De to karakterer er kendt fra en lang række sjove bøger, hvor Pedersen og hans kat, Findus, kommer ud for en masse finurlige ting.

Der er masser af fantastiske film, serier og bøger, til børn. Der er masser af tage sig til. Det gode ved ting, der er henvendt til børn, er, at de alle forsøger at lære noget fra sig og indstille gode værdier hos børnene. Det er en god måde for dem at lære om alle mulige ting, for eksempel vulkaner, men også værdier, og de kan alle sætte gang i deres fantasi.

LÆS OGSÅ: Guide til lydbogstjenester

LÆS OGSÅ: Tæt på forfatteren: Robert Galbraith

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ´Aftentid og morgengry´ illustrerer, at Follett stadig er på toppen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like