Halloween special – 5 serier med “creep” faktor på HBO Nordic

Det er Halloween tid i Danmark, og vi har jo aldrig været kede af at omfavne amerikanske traditioner og højtider herhjemme, så hvorfor ikke gå “all in” når det kommer til creepy amerikanske serier også. HBO Nordic har jo et par velkendte zombie serier man kan starte med, hvis man ikke allerede har fået “binget” alle sæsonerne igennem. Hvis du skulle være i tvivl, så mener jeg selvfølgelig: The Walking Dead og Fear of The Walking Dead.

I denne lille guide til 5 serier du kan se, har jeg dog valgt at fokusere lidt mere, på serier der måske ikke lige ringer så mange klokker herhjemme. Flere af dem har dog haft kæmpe succes i hjemlandet USA og andre steder i Europa. Alle disse serier bør kunne teste dit nervesystem, og de bør tjekkes ud, hvis man hører  til dem der elsker “horrorgenren”. Det er en god blanding af serier jeg enten selv har set et par afsnit af  og serier jeg har fået anbefalet af mine mednørder.

      5. South of Hell

Charleston i South Carolina er den by i verden, hvor der forekommer flest besættelser. Ondskaben trives, hvilket den 30-årige eksorcist Maria Abascal kender alt til. Hendes levebrød er at bekæmpe dæmoner, især Abigail, som bor hos i hendes indre. Den nærer sig på fortabte sjæle og har brudt Helvedes love for at leve på Jorden, hvor hun har taget bolig i Maria. Nu må de samarbejde, og Maria vil opdage, hvor personlig hendes kamp mod ondskaben er blevet, og hvor langt Abigail vil gå for at beskytte dem begge. Det er en rejse, hvor det unævnelige blot er et hjerteslag borte.

     4. 12 Monkeys

12 Monkeys er baseret på Terry Gilliams film af same navn fra 1995, og den er et sindsoprivende kapløb med tiden for en tidsrejsende fra en postapokalyptisk fremtid, der dukker op i nutiden med ordren om at finde og udslette kilden til en dødsensfarlig virus, som vil udslette menneskeheden.

     3. Halfworlds

I Jakartas travle gader og baggyder har en parallelverden af blodtørstige væsener fra den indonesiske mytologi levet blandt mennesker i mange generationer. De forklæder sig som mennesker, men disse ”demitters” sande identitet er blevet omhyggeligt skjult af en magtfuld familie af dødelige. En mystisk, overnaturlig begivenhed, der kaldes ”Gaven”, vil afsløre denne skjulte verden. Da den dag, Gaven vil finde sted, nærmer sig, befinder en ung gadekunstner ved navn Sarah sig pludselig i begivenhedernes midte. Da demitterne indser, hvem Sarah i virkeligheden er, og hvad hun må gøre, ender mennesker og demitter på en kollisionskurs, der kan ændre balancen mellem de to verdener for evigt.

       2. The Strain

The Strain er en thriller om dr. Ephraim Goodweather, leder af Center for Disease Control Canary Team i New York, der med sit forskerhold undersøger et mystisk virusudbrud, hvis kendetegn ligner træk fra en gammel ond vampyrslægt. Efterhånden som udbruddet breder sig, går Eph, sammen med forskerholdet og en gruppe almindelige borgere, i krig for at forsvare menneskeslægten. Skabt, produceret og skrevet af Guillermo del Toro og Chuck Hogan.

  1. Penny Dreadful

Penny Dreadful er en uhyggelig, psykologisk thriller, der er skrevet og produceret af den tre gange Oscarnominerede John Logan. Scenen er det victorianske London, hvor vi møder nogle af litteraturens mest uhyggelige figurer såsom Dr. Frankenstein og hans skabning, Dorian Gray og ikoniske figurer fra Dracula. Serien sammenvæver klassiske gyserhistorier, og figurerne kæmper med deres monstrøsitet.

Disse serier kan ses på HBO Nordic, som du kan få, hvis du køber abonnement på Telmore Play.

Dette indlæg er præsenteret i samarbejde med:

Læs også: Anmeldelse af Twin Peaks;The Return

Læs også: Nyt på HBO Nordic med danske Sarah-Sofie Boussnina på rollelisten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like