HBO Max lukker ned for lokalproduktioner i store dele af Europa (inklusiv Danmark)

Foto: HBO Max

HBO Max fortæller at de lukker for lokale film og tv-produktioner i store dele af Europa. Danmark er også omfattet af denne beslutning.

Med nyheden om at TV 2, Netflix og Viaplay lukker for produktioner i Danmark, falder denne nyhed på et dårligt tidspunkt for det danske filmfolk, der får færre og færre muligheder for at producere originale film og serier.

Dette sker som konsekvens af fusioneringen af Warner Bros og Discovery, hvor store mængder af penge i form af 3 milliarder dollars skal spares over de næste to år. Mange af de penge skal findes ved ikke at investere i nyt indhold, fortæller administrerende direktør og præsident for Warner Bros. Discovery, David Zaslav.

Fjernelse af indhold

Udviklingen af nyt indhold til HBO Max bliver stoppet øjeblikkeligt, men de film og serier der allerede er i produktion vil få lov til at fortsætte. Flere film og serier der har fået det grønne lys, men ikke er annonceret endnu vil også blive færdigproduceret, men vil formodentlig blive solgt til andre udbydere.

Måske mere overraskende er at det indhold der allerede er blevet lavet og udgivet, eksempelvis den danske Kamikaze, og den svenske Lust vil blive fjernet fra tjenesten. Serier som ellers har fået god omtale og stor ros fra filmverdenen. Hvad der skal ske med disse serier vides ikke med sikkerhed, men vil formodentlig også prøvet at blive solgt til andre udbydere.

LÆS OGSÅ: QUIZ: Hvor godt har du styr på de her serielokationer?

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Orkestret’ er den sjoveste serie jeg har set i år!

LÆS OGSÅ: Dem vi ikke taler om: 10 undervurderede serier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like