HBO Nordic Game of Thrones sæson 7 premiere

Copyright: HBO Nordic

Som bekendt har engagementet omkring Game of Thrones fra Vi Elsker Seriers faste personale (host Kim, host Karsten) længe været en smule…. Ja, det har ikke været overhovedet. Det var derfor helt i tråd med denne stil at sende lige netop mig til HBO Nordics premiere på sæson 7 af serien.

Før aftenens afsnit havde jeg ikke set så meget som ét minut af serien. Men friske øjne kan jo være en fordel – det håbede vi i hvert fald på. Imperial Bio dannede rammen for aftenens premiere:

Mine fordomme omkring serien var dog helt intakte: Game of Thrones er mord, sex og magt! Og det holdt stik. Men hold da fest et tempo det kom i – og med lige dele hårde punchlines og glimt i øjet. Klasse! Og så en lille teaser til jer der ikke har set noget endnu: The North får sig en dejlig voldsom hævn…

Inden vi kom til selve visningen af sæson 7, var der blevet kræset for os med drikkevarer og (helt ufatteligt mange) popcorn. Det var tydeligt, at der var en stor forståelse for, hvad der hører med til en god serie-oplevelse. Der blev desuden drysset lidt stjernestøv over arrangementet, da en af seriens mange stjerner Nikolaj Coster-Waldau præsenterede aftenens afsnit i salen:

Coster-Waldau, ydmyg som altid, havde et flag fra det originale sæt med til den gruppe look-a-likes, der var med til at gøre premieren endnu mere festlig.

Når jeg nu er Game of Thrones-rookie, var jeg umådelig heldig at støde ind i de to garvede fans og serienørder Josefine Lorange og Felix Quist Møller:

Det var ikke deres første GoT-premiere, og Felix havde en anelse svært ved at skjule sin skuffelse over, at der ikke var nogen Iron Throne denne gang som han kunne få taget billeder i. Efter hans mening, var der ikke gjort så meget ud af omgivelserne denne gang som ved tidligere arrangementer. På spørgsmålet om, hvad de forventede sig af aftenens afsnit var svaret klart. Selvom det var begrænset, hvad der kunne ske på et enkelt afsnit, var der en klar forventning til en afklaring af diverse spørgsmål, som de fleste GOT-fans sikkert udemærket kender til (svarene på disse skal ikke afsløres her). Da jeg fangede dem efter visningen var meldingen, at det var ”super fedt” at det store budget havde udmøntet sig i nogle rigtig storslåede scener, og særligt Felix virkede en smule starstruck over Coster-Waldaus tilstedeværelse.

Læs også: Anmeldelse af Game of Thrones sæson 1-6

Men som han pointerede, er det rart at mærke, at der bliver gjort noget for seriens fans. Dét kan Vi Elsker Serier jo kun være enige i. På spørgsmålet om, hvad der gør Game of Thrones til noget særligt – hvorfor den skiller sig ud fra andre serier på markedet – pointerede de, at det er seriens uforudsigelighed der gør det. Man ved aldrig, hvilke karakterer der overlever det igangværende afsnit. ”Det er også de ledeste cliffhangers jeg har set”, uddyber Felix, mens han slår fast, at det ikke er kvaliteten af skuespillet der hæver GoT op på næste niveau, men netop det afhængighedsskabende spin der gennemsyrer handlingen.

Læs også: Hvorfor ser man Game of Thrones?

Rigtig godt arrangement af HBO Nordic og Imperial og rigtig stærk åbning på 7. sæson!

Og så har jeg nu lært, at der bare er én ting tilbage at sige….

WINTER IS HERE

Du kan selvfølgelig se de første 6 sæsoner plus de nye afsnit af Game of Thrones på HBO Nordic!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like