Hvad kan vi forvente af det nye Friends-reunion-afsnit?

Foto: Friends/Warner Bros. Television

Friends – vennerne fra Central Perk – vender tilbage til vores skærme efter 16 år! Denne gang gennem HBO Max og er planlagt til at få premiere i maj. Dog er en dansk premieredato stadig ukendt.

Nyheden kom den 22. februar gennem alle cast-medlemmernes Instagram-profiler, hvor de smed det samme billede op – og alle skrev: ”Det sker”.

Men hvad er det helt præcist, der skal ske?

Først og fremmest har alle de originale skuespillere sagt ja til at deltage, så vi kan forvente, at det bliver en reel reunion. Derudover er det blevet bekræftet, at det er et såkaldt unscripted afsnit, hvor seriens skabere, David Crane og Martha Kauffman også deltager.

Hvad formen på det nye Friends-afsnit?

Formen er jo ikke længere den, som der først blev spekuleret i, nemlig et ”20 år senere”-indblik i deres liv, men nærmere en form for sit-down-afsnit, hvor de alle sammen – skuespillere og forfattere – sidder sammen og snakker om serien, og hvad den har betydet for dem.

(Foto: Friends/Warner Bros. Television)

Det er jo heller ikke helt skidt – alt i alt bliver det jo dejligt at se dem alle samlet igen, hvilket var tydeligt i reaktionen på et afsnit af The Ellen Show, hvor Courtney Cox, Matthew Perry og Jennifer Aniston fik rygterne om et reelt reunion-afsnit til at gå amok.

Hvilke forventninger kan vi have?

Forventninger til afsnittets indehold er jo nok ret forskellige fra fan til fan, men mine forventninger er sådan set lave, da afsnittet reelt set nok bare bliver vores vennegruppe, der sidder og snakker om, hvad der gjorde dem kendte, men jeg har da stadig håb om, at afsnittet kan fortælle os noget mere.

Man kan håbe (og det bliver næsten forventet på dette tidspunkt), at vi får svar på en masse ubesvarede spørgsmål. Er Mike og Phoebe stadig sammen? Hvad med Ross og Rachel? Flyttede de til Paris med Emma? Hvordan er tvillingerne, Monica og Chandler fik? Bor Joey i garagen hos Monica og Chandler, eller blev han en stor skuespiller?

(Foto: Friends/Warner Bros. Television)

Der er så mange spørgsmål, at man kan håbe på, at de alle sammen bliver besvaret – måske ikke på den klassiske måde med et afsnit, der foregår 20 år efter, men nærmere ud fra, hvad skuespillerne bag karaktererne tænker, at der er sket med dem. Eller hvad forfattere og skabere bag serien tænker.

Det bliver jo også dejligt at se dem alle sammen samlet igen, når det efterhånden er ved at være meget lang tid siden, at banden har været samlet. Både på skærmen og i virkeligheden.

Er kemien der stadig?

Det, jeg absolut glæder mig mest til og har højest forventninger til, er at se deres kemi igen. De havde alle sammen en fantastisk form for ping-pong og de kunne bare noget sammen – de kunne jo nærmest føre en samtale med et enkelt blik, og det bliver interessant at se, om de har stadig har det på den måde.

Det bliver også interessant at se, hvordan serien har påvirket deres liv, efter det sidste afsnit blev sendt. De er jo nærmest deres karakterer, og det må være underligt at blive kendt som en fiktiv figur, man ikke kan slippe fra, lige gyldigt hvor meget man forsøger.

(Foto: Friends/Warner Bros. Television)

Alt i alt er der mange spørgsmål, forventninger, forhåbninger og ønsker, men knapt så mange svar. Vi bliver nok nødt til at væbne os med tålmodighed, indtil afsnittet når til Danmark, så vi endelig kan få svar på, hvad afsnittet kommer til at handle om.

En reunion har jo været længe ventet (16 år, hvis man skal være ærlig) for fans, og nu er spørgsmålet nærmere om, hvorvidt det stadig er en god idé?

Det spørgsmål bliver nok først besvaret, når vi ser afsnittet og finder ud af, om de indfrier fans og folks forvetninger.

Er du skarp på 90’er-tv? Ta’ den store 90’er-tv-quiz

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like