‘Hvide Sande’ er slut: Hvad skal du nu se?

Foto: Line of Duty sæson 4/C More

Leder du efter en serie, der minder om TV 2-krimiserien Hvide Sande med Marie Bach Hansen og Carsten Bjørnlund?

Vores anmelder kaldte serien for en langsom hyggekrimi med solide skuespilpræstationer.

Elsker du den slags serier, skal du ikke lede meget længere, men blot trykke PLAY på én af disse krimiserier:

Strisser på Samsø

På TV 2 PLAY ligger endnu en krimiserie, som foregår med dansk farvand i baggrunden. Måske så du med, dengang Strisser på Samsø fik premiere i 1997 (for næsten 25 år siden!), og vi alle kom på fornavn med Lars Bom (Rejseholdet), der spillede rollen som seriens strisser, Christian Torp.

Men sker der virkelig så mange forbrydelser på en dansk ø? Øøh, ja. Christian har travlt – ikke mindst med at holde styr på sin teenagedatter og sin kollega. De to unge kvinder kendte nogle seere før 1997 fra henholdsvis Lise Nørgaard-filmen Kun en pige og den knap så kendte Amir Rezazadeh-film To mand i en sofa, men de fleste danskere fik først øjnene op for de to skuespillere i Strisser på Samsø. De to kvinder er naturligvis Amalie Dollerup (Badehotellet) og Andrea Vagn Jensen (Dicte).

Dicte

Selvom den næste serie på hyggekrimi-listen også er en solid TV 2-produktion, skal denne ses på Netflix, og før du trykker PLAY, kan du godt forberede dig på at blive hængende i de næste mange timer. For serien Dicte (2013-2016) indeholder tre sæsoner med krimigåder, der hver strækker sig over to afsnit, så du er som minimum nødt til at se to afsnit ad gangen.

Handlingen baserer sig på krimiforfatteren Elsebeth Egholms bogserie om journalisten Dicte Svendsen, som i tv-serien spilles af Iben Hjejle (Mifunes sidste sang). Som kriminalreporter i Århus vikles hun ind i byens kriminalitet og beboere – sidstnævnte spillet af et skuespillerhold i hopla: Lærke Winther (Jagtsæson), Dar Salim (Underverden), Lars Ranthe (Badehotellet), Emilie Kruse (Enten/Eller), Lars Brygmann (Retfærdighedens ryttere), Ditte Ylva Olsen (Hånd i hånd) og Peter Schrøder (Kun en pige).

Sherlock

Hvis du tør at kaste blikket mod England efter nederlaget på Wembley, venter den anmelderroste britiske krimiserie Sherlock (2010-2017) med skuespil i så høj klasse, at du måske glemmer EM-semifinalen for en stund.

Foto: Sherlock/BBC Wales

Skuespillet leveres af Benedict Cumberbatch (The Imitation Game) og Martin Freeman (Hobbitten), som i fire forrygende sæsoner spiller det akavede makkerpar detektiven Sherlock Holmes og vennen Dr. John Watson. Og ja, serien er naturligvis baseret på Arthur Conan Doyles fortællinger og karakterer, men denne gang bringes fortællingen ind i det 21. århundrede. Og det gør bestemt ikke noget.

Under mistanke/Line of Duty

Fra én anmelderrost britisk serie til en anden: Under mistanke (2012-). Her venter fem sæsoner klassisk krimi, som kan ses på C More.

Foto: Line of Duty sæson 5/C More

I serien følger vi politiets bedste afdeling, også kaldet AC-12, som i hver sæson kastes ud i en ny efterforskning. Historierne er skruet godt sammen, og skuespillet leveres fremragende af blandt andre Martin Compston (Sweet Sixteen), Vicky McClure (This Is England ’86 + ’88) og Adrian Dunbar (Broken).

Bäckström

Og så til Sveriges svar på Sherlock Holmes: den excentriske Evert Bäckström. Han er skabt af den svenske krimiforfatter Leif G.W. Persson og er hovedkarakteren i den svenske krimiserie Bäckström (2020).

Foto: Bäckström/C More

Serien passer perfekt ind i hyggekrimi-kassen, og du kan med fordel finde plaid og te frem til en sæson med den særegne efterforsker. Han er vanskelig at arbejde sammen med, og han bruger beskidte kneb for at løse mysteriet om et kranie fundet på en øde ø.

LÆS OGSÅ: De bedste: Danske dramaserier i verdensklasse

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på streamingtjenesterne i juli

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like