Hvilke tv-serier ser Dronningen?


(Foto: screenshot DR.dk)

Dronningens nytårstale er en fast tradition for mange, mens champagnen bobler lystigt i glasset, og uret tæller ned til midnat. I år fik vi på Vi Elsker Serier næsten kransekagen galt i halsen, da selveste Hendes Majestæt Dronning Margrethe II sagde, at det er vigtigt at lave noget afslappende en gang i mellem – som bl.a. at SE TV-SERIER! Ja! Vi kunne ikke være mere enige. Men så kom vi til at diskutere, hvilke serier vores regent mon selv ser, og her kommer vores (ikke så faktuelt funderede) bud:


(Foto: Downton Abbey/Carnival Film & Television)

Downton Abbey

En efterhånden klassisk britisk serie, der handler om den aristokratiske Crawley-familie og deres tjenestefolk på det storslåede gods, Downton Abbey. Perfekt underholdning til Margrethe, der også giver et ekstra perspektiv på hendes egen status i forhold til tjenestepersonale.


(Foto: Borgen/DR Fiktion)

Borgen

Dramaserie om det politiske klima på Christiansborg i et fiktivt Danmark. Så kan dronningen skabe sig et billede af, hvad der foregår bag de lukkede døre og tale med Lars Løkke, om det virkelig er et godt billede af sandheden. Dansk dramatik er efterhånden også en god eksportvare, og må være et glimrende samtaleemne til officielle middage eller lignende.


(Foto: Midsomer Murders/Bentley Productions)

Kriminalkommisær Barnaby

Eftersom Margrethe er i en vis aldersgruppe (hun er 77 år), falder hun også under målgruppen til den britiske serie Kriminalkommisær Barnaby, der efterhånden kan bryste sig af hele 20 sæsoner og er standard inventar på DR’s sendeflade. Serien handler om detektiven Barnaby, der opklarer mord i det fiktive engelske område, Midsomer.


(Foto: The Tudors/Showtime Networks)

The Tudors

Med sin erfaring som kostumedesigner og store interesse for historie (hun har bl.a. læst arkæologi) må The Tudors være lige noget for Hendes Majestæt. Serien handler om Henrik (Henry) 8. af England, hans styre og hans mange ægteskaber. Der er lidt erotik og vold i serien, men det er jo altid fint med lidt afveksling i seriekigningen, og måske vil Margrethe gerne se noget lidt mere provokerende en gang i mellem? The Tudors kan ses på Viaplay.


(Foto: The Crown/Netflix)

The Crown

Ingen royal serie-liste uden The Crown. Anden sæson blev tilgængelig på Netflix i december, og den roste serie følger Dronning Elizabeth II’s liv, politiske intriger og begivenhederne, der formede den sidste halvdel af det 20. århundrede. Ingen tvivl om at Margrethe ville få stor fornøjelse af at se serien om Elizabeth, som hun også kender privat.

Så er spørgsmålet bare om Adam Price, eller en anden dansk dramatiker vil tage udfordringen op, og lave en dansk version, der handler om Margrethes liv og levned. Vi ville helt sikkert se den.

Godt nytår!

Læs også: De 5 bedste serier på HBO Nordic i 2017

Læs også: Det skal du se i Januar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like