Hvilken vin bør du drikke til din yndlingsserie?

Claire Foy og Matt Smith som dronning Elizabeth II og prins Philip i sæson 1 / The Crown / Robert Viglasky / Netflix

Der er mange ligheder mellem en god vin og en god serie. De består begge af mange forskellige dele, der sammen skaber en samlet oplevelse. Og hvor nogle værdsætter godt skuespil, er andre mere til en god historie eller en lækker scene.

Vi snakker og diskuterer detaljer som, hvem der har lavet den, og hvor den er produceret, og hvornår. Og når vi går derfra, har vi fået lov til at svælge os i nørderi af de ting, vi elsker mest. Fuldstændig ligesom i vinklubben.

Bedst er det dog, at det er nemt at kombinere vin og serier. Bare skænk op inden du tænder for skærmen. Så bliver det ikke meget bedre.

Men hvilke vine skal du drikke til hvilke serier? Her hos Vi Elsker Serier får du i samarbejde med Winefamly et godt bud på, hvilken type vin du skal drikke til din yndlingsserie.

Rødvin

Rødvin er nok den mest udbredte af vintyperne – og spænder også over de bredeste noter af smag, duft og krop. Der er utallige druer og huse, og bogstaveligt talt noget for enhver smag. Den gør sig godt på bordet sammen med en stor rød bøf, men den kan også godt klare at stå alene og gøre en hyggelig aften endnu mere hyggelig.

Rødvine er ofte mere komplekse end de andre vintyper, og derfor passer de perfekt til dem, der gerne vil have en serie, der kan udfordre seerne.

Fx serier som Sons of Anarchy og The Sopranos. Hvor seriøse mænd gør alvorlige ting, og hvor vold og venskab går hånd i hånd. Alsidige serier, der spiller på flere tangenter. Og som bliver bedre med alderen.

Foto: Fox Film TV/YouTube

Serier hvor det virkelig er tydeligt, at der er lagt kærlighed i produktionen, som The Wire og Breaking Bad, der har fundet berømmelse på samme måde som vinverdenens legender Chateau Neuf du Pape og Romanee-Conti Grand Cru fra 1972.

Det er også serier, der ligesom vinen, forsvinder hurtigt. For et glas tager det næste, fuldstændig ligesom et afsnit afløses af det næste. Heldigvis findes der mange flere vine og serier derude.

Få et skarpt tilbud på den perfekte grillpakke med lækker rødvin lige her

Hvidvin

Den lysere udgave er også noget lettere. Hvidvin serveres normalt til forretten, og særligt til fisk. Og i en afkølet udgave, gør den sig også fortrinligt til en varm aften på terrassen i godt selskab.

Hvidvin giver er en let fornøjelig smag, som gør sig godt til serier med samme friske og lette tilgang. Komedier gør lige præcis det. Servere let fornøjelig underholdning.

Komedier gør også én ting virkelig godt. De skaber en god stemning og kræver sjældent ret meget mere end lidt opmærksomhed, men de fleste har stadig sider, som man kan dykke ned i, hvis lysten indfinder sig.

Som fx The Good Place eller New Girl er det nemt at lade sig rive med, og du kan som regel godt finde lysten og tiden til at snuppe et enkelt afsnit her og der.

Og skulle du ende med at se mere end et enkelt afsnit af serier som Scrubs eller Seinfeld, er de heldigvis så korte, at du stadig har noget i glasset, når dåselatteren dør ud.

Rosé

Det er ikke nogen overraskelse, at Rosé og Romantik går hånd i hånd. Yeats sagde, at vin kommer ind gennem munden, og kærlighed gennem øjnene. Og når hjertet slår hurtigere, trinnene er lidt lettere og fuglene synger lidt højere, er det helt klart tid til rosé.

Så uanset om du er til Happy Endings, This Is Us eller Downton Abbey, er rosé det helt rigtige valg, når du bare gerne vil mærke sommerfuglene i maven.

Spar 43% på den perfekte Rosékasse. Se mere her eller klik på billedet nedenunder.

 

Mousserende Vin

Cava, Sekt, Champagne. Kært barn har mange navne, og det samme gælder for de mousserende vine, der i daglig tale kaldes for bobler. Der er mange anvendelsesmuligheder for disse vine. De gør sig godt som velkomstdrinks, de er gode til en brunch, og de er med til at lukke et år ned, og tage hul på et andet.

Så føler man sig også lidt mere fancy, når boblerne løber op ad indersiden på det lange tynde glas.

Det betyder også, at det er helt på sin plads at vælge serier, hvor der er fokus på high society, balkjoler og smoking, og hvor der er hurtigt biler og dyre lystyachts.

Derfor er det optimalt at lade propperne springe, når Sex and the City ruller hen over skærmen. Men også serier som Billions og Succession, kan nydes med et glas bobler i hånden.

Og kan du forestille dig at drikke noget som helst andet end Champagne, hvis du er i selskab med de royale i The Crown?

Få et skarpt tilbud på den perfekte sommerhuspakke med lækker vin lige her

Claire Foy og Matt Smith som dronning Elizabeth II og prins Philip i sæson 1 / The Crown / Robert Viglasky / Netflix

Dessertvin

Der er noget traditionelt dansk over at slutte et godt måltid af med en dessertvin og et stykke sødt.

Derfor giver det jo helt perfekt mening at finde dessertvinsglassene frem, når de gamle danske dramaer som Matador og Krøniken ruller over skærmen. Og som den faste danske ingrediens til en hyggelige aften, har dessertvin også hjemme på bordet, når du tænder for Borgen eller Lærkevej.

Hos Winefamly bliver du en del af et fællesskab, der handler om at få bedre vin i glasset. Her får du personlige anbefalinger på vin som passer til din smag, din mad og dit budget. Altid med prisgaranti – uanset om du skal bruge 1 eller 24 flasker. Kvaliteten er som du kender fra specialbutikkerne og prisen som i supermarkedet. 

Har du svært ved at vælge, så tag WineFamilys vin test lige her.

Læs også: Av av av: De 3 mest skuffende serier i 2021

Læs også: 5 serier der gør os sultne efter flere sæsoner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like