Hvis du kunne lide ‘Barry’ og ‘Dave’, vil du elske ‘On Becoming A God In Central Florida’

Foto: On Becoming A God in Central Florida/Paramount+

Der findes vel ikke ret mange af os mennesker, der aldrig har følt sig en smule strandet i vores liv. Som om vi bare halser bagefter og dagene flyver forbi, uden at vi rigtigt lever.

Jobbet er et job, og vi passer det kun, så længe vi får den den månedlige løn, der sikrer, at vi kan belønne os selv for endnu en rotation med ligegyldighed. Så køber vi et nyt LEGO-sæt, noget lækkert tøj eller en tager tur i den lokale fight club.

Men den nager.

Der nede i maven.

Fornemmelsen af at vi er skabt til mere end livet som bogholder, buschauffør eller formand for Alternativet. Drømmen om noget mere.

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Serier anbefaler: 3 gode serier du skal se i juli

Nogle gange tager folk springet, og uanset om det ender med den helt store guldmedalje eller en tur på kirkegården via en overdosis eller en pistol i nakken, så ligger der som regel en superspændende historie foran.

Bare se Leaving Las Vegas. Den gav Nicolas Cage en Oscar! NICOLAS F*CKING CAGE!!!

Længere og bedre

Der findes flere serier, som benytter sig af de gode historier, der opstår, når et menneske vælger at vende livet på vrangen. I Dave gik turen fra forstadshelvedet til toppen af pop… rappen. I serien Barry fik hovedpersonen nok at livet som lejemorder – som så mange andre jobs, kan det vel også blive rutine – og valgte i stedet at forfølge drømmen som skuespiller.

LÆS OGSÅ: HVORDAN KAN DU GØRE DET MOD MIG? De fem mest skuffende sæsonfinaler

Og nu giver Kirsten Dunst den så i hovedrollen som den deprimerede, gennemsnitlige forstadsfrue med det sært modstridende navn Krystal Stubbs i serien On Becoming a God in Central Florida.

Drømmen om det opnåelige

Egentlig er Krystals vej ud af hendes hverdag slet ikke så uoverskuelig, men da hendes uduelige mand Travis, spillet med bravour af Alexander Skarsgaard (Trueblood, Generation Kill), ender livet på en af de måder, som findes i temmelig mange udgaver, hvis du googler ”Florida Man”, ændrer hendes perspektiv.

Foto: Showtime

Med denne nyfundne appetit på mere, beslutter Krystal sig for at tage kontrollen over sit liv. Med al den magt der skal til.

Sjovere og skønnere

Vi er mange, der forelskede os i Kirsten Dunst, da vi så hende i den tilsyneladende endeløse stribe af film, hun medvirkede i, i 90’erne og 00’erne. Fra rollen som omvendt-kyssende Mary-Jane i Spiderman, til cheerleader i Bring It On eller i den superdeprimerende og helt igennem fantastisk romantiske Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

Foto: Georges Biard

Mange var også forberedt på, at Hollywood i sin uendelige jagt på det fysisk tiltrækkende, og deres håbløse måde at behandle kvindelige skuespillere på, når de ikke længere var seksuelt attraktive, ville blive droppet hårdt.

Men de har nok glemt, at Kirsten Dunst var en fremragende skuespiller, før hun overhovedet blev castet til den ”naturlige” romantiske interesse.

Masser af ros til Dunst

I 1994, da Dunst var blot 12 år gammel, var hun ubestridt det bedste ved filmen En Vampyrs Bekendelser, medmindre du var en af de utallige kvinder, der havde fantasier om at få Tom Cruise, Brad Pitt OG Antonio Banderas til at bygge dig en carport.

Her spillede hun vampyren Claudia, der i 65 år var fanget i en barnekrop, og rollen endte med Dunsts første Golde Globe-nominering i en alder af 11 år. Den første. For siden er det blevet til to mere. Først for Fargo og nu igen for On Becoming a God in Central Florida.

Og det er absolut fortjent.

LÆS OGSÅ: ‘Hvide Sande’ er slut: Hvad skal du nu se?

Hun er bragende dygtig på en måde, der giver en troværdighed til en serie, som ellers er god til at benytte sig af credoet ”overdrivelse fremmer forståelsen”. Og den kombination er absolut noget af det bedste ved On Becoming a God in Central Florida.

Tror du mig ikke?

Så ses vi i fight club på tirsdag!

Jeg er den 45-årige mand i Bring It On t-shirten!

LÆS OGSÅ: Podcast: Vi Elsker Serier anbefaler Mare of Easttown

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på streamingtjenesterne i juli

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.