Hvis du kunne lide ‘Stranger Things’ og ‘Watchmen’ vil du elske ‘WandaVision’

Foto: Stranger Things/Netflix

Holder du af skæve superhelte, så er den nye Marvel-serie på Disney+ et hit for dig.

WandaVision er en traditionel sort-hvid sitcom med dåselatter og hele moletjavsen i stil med I Love Lucy. I hovedrollerne finder vi Wanda Maximoff, også kendt som Scarlet Witch, og hendes husbond, Vision.

Borte er tiden med Avengers og kampen mod Thanos. I stedet er de begyndt på et nyt liv i forstads-USA. Med hus, hvidt stakit og traditionelle kønsroller.

Vision tager på arbejde hver dag og laver noget udefineret, mens Wanda holder hjemmet og nyder tiden med de andre forstadskoner. Med alt, hvad det indebærer af forpligtelser med grundejerforening osv.

Ba-dum-tsch

I det første afsnit har et mystisk hjerte i kalenderen skabt forvirring hos Wanda og Vision, der ikke kan huske, hvad det betyder. De går ud fra, at det betyder en form for årsdag og planlægger efter at lave en romantisk aften hjemme.

Foto: WandaVision/Disney+

Men i virkeligheden handler det om, at Visions chef, Mr. Hart, altid tjekker sine ansatte ud ved at invitere sig selv på middag.

Og i en tid uden mobiltelefoner er det svært for Vision at få afblæst romantikken, før det er for sent.

En fræk aften med chefens kone

Mr. Hart og frue dukker op, mens Wanda står i afslørende negligé, dæmpet belysning og romantisk atmosfære, og derfra kører det derudaf med forviklinger og misforståelser, Wandas magiske kræfter og Visions … umagiske … ligeså, mens stakkels Fru Hart desperat prøver at stille gode miner til slet spil.

Heldigvis lykkedes det, som det jo altid gør i den slags serier, at nå i mål med missionen, og direktøren og fruen takker af efter en fortrinlig aften.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Marvel gør, hvad Marvel gør bedst i ‘WandaVision’

Så hvis du kunne lide Stranger Things og Watchmen, vil du elske WandaVision.


Hvad?

Du mener ikke, at de kan sammenlignes?

Ok. Det er måske også svært efter første afsnit, men her på Vi Elsker Serier, arbejder vi jo helst i et spoilerfrit miljø. Men tilgiv mig en stund for at ødelægge bare lidt af spændingen.

Hvad filan foregår der?

For at parafrasere en af tv-seriens helt store fraser: Tingene er ikke, hvad de synes at være, i WandaVision.

Men vi elsker jo det ukendte. Det bruges i flæng i film, bøger og tv-serier. Intet er bedre end det ukendte. Hvad skete der? Hvem gjorde det? Hvordan ender det?

(Foto: Watchmen episode 6/HBO Nordic)

Det ukendte er et godt plotelement til at holde opmærksomheden fanget helt ude på kanten af sofaen. Nysgerrigheden driver os til at se helt til slutningen, at læse et kapitel mere og se et afsnit til … og så lige et afsnit mere.

LÆS OGSÅ: Watchmens massakre i Tulsa: Hvad skete der i virkeligheden?

Og hvor Watchmen brugte det ukendte til at løse trådene efter White Knight, og Stranger Things skabte en hel ny verden om det ukendte, efter Will Byers blev bortført, har WandaVision på ingen måde tabt sutten.

Heller ikke selvom det er I Love Lucy.

Se den nu bare

Seriøst. Hvis du kan lide de to serier og vil have det bedste ud af WandaVision, så stop med at læse nu, og gå over og se serien.

Jeg lover, at det er det hele værd. Særligt hvis du oveni købet er Marvel fan.

Sidste chance!

Ok.

WandaVision er naturligvis ikke ”bare” en sitcom. Der er meget mere til serien. For det første, så er den en del af Marvel-universet, hvilket jo ikke kan overraske særligt mange. Den samler op efter Avengers: Endgame, og den udvider den del af historien en smule, mens den fint skaber plads til sig selv.

I løbet af afsnittene skifter tidsperioden, og den velkendte sitcom-formel bliver vist for sin holdbarhed ved at lade sig opdatere på visse subtile – og andre knap så subtile – måder. Det er i det hele taget behændigt gjort, og det er med til at bidrage til seriens største styrke:

Du aner ikke, hvad der foregår.

Meget mere end bare Lucy

Med en enkelt undtagelse er hele første afsnit, præcis som beskrevet: En hyldest til I Love Lucy i form af et gennemført, forudsigeligt og på ingen måde overraskende afsnit af en sitcom.

Men netop, fordi den er så gennemført forudsigelig, er der plads til at sidde og vente på, at åbenbaringen dukker op.

I takt med at WandaVision udfolder sig, kommer striben af AHA-øjeblikke væltende ind, og det viser sig, at der slet ikke er tale om en hyggelig småprovinsiel forstadshistorie, men noget meget mørkere og meget mere farligt.

LÆS OGSÅ: 5 serier du måske har overset på DRTV

LÆS OGSÅ: Fra Super Nintendo til horror: 5 oversete serier, der ikke spilder din tid

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Pray, Obey, Kill’ balancerer Nordic Noir og true crime på fornemmeste vis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like