Hvor mange streamingtjenester er nok?

(Foto: Friends/Warner Bros. Television)

Det er ikke mange dage siden, at vi skamroste Friends og seriens evne til at samle nye seere på Netflix år efter år. Ifølge Deadline befinder streamingtjenesten sig dog lige nu i en vanskelig situation, der betyder, at de kan miste populære serier såsom Friends. Det skyldes, at WarnerMedia i kølvandet på nyheden om Disneys kommende streamingtjeneste har valgt at gøre det samme. Friends er fortsat en af de mest streamede serier i verden, så det ville være et stort tab for Netflix.

(Foto: Friends/Warner Bros. Television)

Ifølge medieanalytiker Rich Greenfield vil den stigende tendens af unikke streamingtjenester få stor betydning for alle involverede. Netflix vil selvfølgelig fortsat have rettighederne til deres eget indhold såsom Stranger Things og House of Cards. Samtidig vil de dog miste et stort udbud af film og serier, hvis samtlige Disney- og WarnerMedia-relaterede produkter forsvinder.

(Foto: Thor: Ragnarok/Marvel)

Når studierne på den måde vælger at satse på egne tjenester, er det på den ene side interessant, fordi det betyder, at udbyderne må gøre sig umage med nyt indhold for at lokke abonnenter til. Disney annoncerede eksempelvis for nylig, at Marvel-karaktererne Loki og Scarlet Witch vil få deres egne serier på den kommende streamingtjeneste. På den anden side kan det blive en udfordring at lokke seere til at betale for så mange forskellige abonnementer.

(Foto: Queer Eye/Netflix)

Netflix udtaler, at de derfor vil satse endnu mere på deres originale serier som Queer Eye, Fastest Car, Nailed It og Sugar Rush, som ifølge dem selv trækker mange seere til. Personligt kunne jeg da godt finde et par serier, jeg ville savne på tjenesten, og der er ingen tvivl om, at andre ville have det samme problem. Det giver anledning til mange store spørgsmål. Vil fans fortsat betale for tjenester, der ikke længere har deres favoritindhold? Vil de flytte med indholdet? Hvor mange tjenester kan og vil de betale for?

(Foto: Game of Thrones/HBO)

WarnerMedia ejer HBO, CNN, TBS og WB. Planen er ifølge CEO John Stankey at lave en streamingtjeneste med HBO-indhold i front flankeret af programmer fra de andre – herunder måske Friends. Netflix, Amazon Prime Video, C More, Viaplay, WarnerMedia, Disney med flere – det bliver efterhånden et omfattende lineup. WarnerMedia har udtalt, at de vil vurdere deres nuværende aftaler med andre streamingtjenester, som lanceringsdatoen nærmer sig. Lur mig, om der ikke er mange anspændte møder for tiden.

(Foto: Stranger Things/Netflix)

Fordi konkurrencen om abonnenterne aldrig har været større, har alle udbydere haft travlt med at producere eget indhold. Netflix har Stranger Things. HBO har Game of Thrones og Westworld. Amazon Prime Video har The Marvelous Mrs. Maisel og The Grand Tour. Listen er lang, og den bliver kun længere i de kommende år, som denne tendens fortsætter. Som serieelsker er det en underlig situation at være i. Vi vil gerne betale for at se kvalitetsindhold, men det er de færreste, som har mulighed for at købe adgang til samtlige tjenester.

(Foto: The Marvelous Mrs. Maisel/Amazon Prime Video)

Det bliver derfor interessant at se, hvordan seerne i løbet af de kommende år vælger tjenester. Der må tages højde for favoritter, priser, kvalitet og kvantitet, og det bliver vanskeligere af, at alle fire parametre næppe er at finde på samme tjeneste. Vi glæder os her på redaktionen til at følge udviklingen og se, hvordan konkurrencen resulterer i flere fantastiske serier. Det er jo i virkeligheden et luksusproblem, at der er så meget kvalitet at vælge blandt.

Læs også: Nyt om Peaky Blinders sæson 5!

Læs også: Aktuelle serier på HBO Nordic i oktober

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like