Jeg genså Lost… Og er stadig Lost

Foto: Lost/Viaplay

Lost var én af de serier, jeg slugte råt, da den kom ud i 2004. Den var spændende og hjernevridende at følge med i, og idéen bag serien var for fed!

Foto: Lost/Viaplay

Det begyndte at gå nedad efter sæson tre, men mange seere elskede den stadig, for der var plads til at komme med teorier og gæt om den kommende sæson.

Nu er alle sæsoner Lost kommet på Viaplay, og det fik mig til at binge hele serien på ingen tid, og jeg må indrømme, at jeg havde glemt, hvor mange huller, der egentligt er i serien, og hvor mange spørgsmål man sidder tilbage med.

Jacks små skrammer

Hvem i alverden kan styrte ned med et fly, blive slynget ud af flyet, lande midt i en f*cking bambusskov og ikke blive til shishkebab!?

I det allerførste afsnit møder vi Jack (Matthew Fox), der vågner midt i en skov af bambus. Og han er ikke på nogen måde blevet flænset op, spiddet eller på anden vis kommet til skade. Faktisk har han kun fået en overfladisk skramme (ja, jeg sagde skramme) på ribbenene og de ”uh, jeg er sexet og helt sikkert hovedrollen”-skrammer i ansigtet – og intet andet. Jeg er forvirret!

En isbjørn i junglen

HVORFOR er der en ISBJØRN i junglen!? Midt på en tropisk ø!? HVA’???

Okay, jeg skal trække vejret… Jeg ved godt, at der teoretisk set kommer en forklaring på isbjørnene senere i serien, men helt ærligt, så er det en af de der forklaringer, der skriger: ”ups, vi havde glemt, at vi på et tidspunkt havde en isbjørn, og vi skal ret hurtigt bruge en forklaring”

Og hvis den forklaring, Lost kommer med, rent faktisk holdt stik, så ville biologien altså ikke godkende den. En isbjørn kan ikke leve i et tropisk klima, Punktum!

Foto: Lost/ABC/Mario Perez/Dominic Monaghan

Walt… Eller Superman?

Hva’? er jeg den eneste, der er forvirret?

Ret tidligt i serien går det op for os, at Walt (Malcolm David Kelley) er speciel (eller har specielle evner), og da vi rammer slutningen af anden sæson, kan han teleportere, snakke baglæns (?????), se ind i fremtiden og kaste med knive som havde han gjort det hele sit liv.

Men hvorfor!? Det bliver aldrig forklaret. Han er speciel, bare fordi han er speciel. Eller fordi der er behov for at drive plottet fremad. Jeg forstår intet.

Numrene

Correct me if I’m wrong, men havde de overhovedet et formål!? Numrene 4, 8, 15, 16, 23, 42 sidder fast i hjernen på Lost-fans, men der var jo ingen grund til dem!

De dukker op over det hele i alle sæsoner, og der er noget om skæbne og tilfældigheder (og Hurleys lotto-numre), men der er jo reelt set ikke en magisk connection mellem dem, og de betyder jo intet. INTET, SIGER JEG!! Eller, de fungerer da til noget; at forvirre seere.

LÆS OGSÅ: Husker du serien Stolthed og fordom?

En hel kuffert med knive ombord på et fly

Jeg siger ikke, at J.J. Abrams ikke havde styr på sine flyveregler, meeen.

Jeg har svært ved at tro på, at man på nogen vis – handicappet og gammel eller ej – kan få lov til at snige mange knive ombord på et fly. Især kun tre år efter terrorangrebet på Twin Towers i New York. Faktisk er det grinagtigt, at Locke (Terry O’Quinn) fik lov til at tage en f*cking kuffert med knive (????) med sig på et FLY.

Er Jack virkelig læge?

Jack er den ultimative helt. Han har store biceps, tatoveringer, de der tænder, der er skæve på den helt rigtige måde, og så er han læge. Mums fillibaba!

Problemet er bare, at han ved, hvornår indre blødninger er for svære til at redde, og at han kan nævne noget om penicillin, men at han åbenbart ikke kan finde ud af at sætte en skulder ordentligt på plads (i hvert fald ifølge den rigtige standardmetode). HVA’!? I det mindste er han pæn…

Veer eller blot ondt i maven?

I allerførste afsnit, lige efter flyet er styrtet ned, er Claire (Emilie De Ravin) otte måneder henne og har veer med mindre end tre minutters mellemrum. Der må man vel sige, at hun er i gang med en aktiv fødsel. Right? RIGHT?

Næh, fordi hun bruger halvdelen af afsnittet på at sige ”åh nej, jeg føder” og resten af afsnittet på at have det helt fint. Havde hun bare ondt i maven? Magiske veer, fordi de er på en magisk ø? Jeg er ret sikker på, at man ikke bare kan tvinge veer (og baby) til at stoppe med at komme, men det er måske bare mig…

Moder og Monster

Faktisk det hele. Jeg ville ønske, at der var en forklaring på det magiske (please) eller det videnskabelige (kæmpe please) – vi fik nogle gange svar på hvorfor eller hvad, men det er sjældent at vi fik en forklaring på hvordan.
Der er noget med en Moder (Allison Janney), som slog Jacob og MIBs rigtige mor ihjel (???) og på en eller anden måde give dem specielle superkræfter, og noget med et magisk lys, der ikke må gå ud… Det er svært at forklare, endnu sværere at forstå.

Silkebløde ben?

Nu taler jeg kun ud fra egen erfaring, men efter tre dage uden en skraber er jeg stikkelsbær på benene og har en eftermiddagsskygge under armene – men næh nej, sådan ser sitatuationen ikke ud hos kvinderne i Lost!

Her er alle kvinderne fortsat bløde. Der anes ingen form for tør hud eller saltsamlinger på benene (de bader jo i havet), ingen lange hår nogen steder… Og deres hår (på hovedet, altså) er stadig blødt, skinnende og på ingen måde fedtet efter så lang tid uden shampoo.

Jeg er rimelig sikker på, at absolut ingen havde lyst til at møsse eller putte med en, der ikke har brugt deo eller intimsæbe i flere måneder (I ET TROPISK, FUGTIGT KLIMA).

Du kan se alle sæsoner af Lost på Viaplay.

LÆS OGSÅ: De bedste serier fra 10’erne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like