“Jeg hader Breaking Bad!”

er et udsagn næsten ligeså blasfemisk som ”jeg elsker Jar Jar Binks”.

Min søn på 4 kan godt li’ Jar Jar Binks, og det er modigt af ham at stå frem og sige. Det inspirerede mig selv til at turde indrømme at jeg faktisk ikke længere vil se Breaking Bad. Jeg kan nemlig ikke særlig godt lide at se Breaking Bad. Det er et stort spring ud i det ukendte at indrømme dette og vide, at jeg nu og i al evighed kan risikere at blive vurderet som kulturel sinke blandt serieelskere. Lad mig dog forklare mig:

Herunder er tre grunde til jeg ikke kan lide Breaking Bad:

1. Fordi jeg bare SKAL elske den, og der er ikke noget værre end at blive pålagt en mening af fællesskabet. Allerede inden jeg begyndte på at se den, tror jeg faktisk at jeg anbefalede den til andre og selv sagde at den var god. Det føltes nærmest ligeså forkert at sige det modsatte som at sige at solen er blå. Alle elskede bare Breaking Bad, og for ikke selv at være forkert så bildte jeg mig også selv det ind! Heldigvis gik det op for mig inde i sæson 3, at jeg kan IKKE lide at se Breaking Bad

2. Fordi jeg kan ikke holde Walter White ud. Jeg kan ikke længere nogen grund til at spilde min tid på at se ham nedbyde sin familie eller Jesse ligesom kræften gør ved ham selv. Der er intet positivt eller charmerende over Walter White, og jeg ser ikke for mig, at det kommer til at ændre sig eller han kommer til at gøre noget godt.

3. Fordi jeg synes budskabet med serien er at jo mere du kæmper, jo værre bliver det. Serien viser at vores vestlige samfundet er så håbløst, at når vi får en dødsdom som kræft, så kan vi enten acceptere det og accepterer de forfærdelige konsekvenser det har, eller vi kan gøre noget ved det og gøre det endnu værre. Ligesom Walter White. I forsøget på at redde sin families økonomi nu hvor han snart skal dø, ender han med at trække alle ned og ødelægge endnu mere. Hvad er meningen med at vi skal se det? En serie skal vel også rumme lidt håb, skal den ikke det? For hvad skal vi ellers med den?

Måske er der noget jeg fuldstændig har overset med den serie?

Måske er det fordi jeg ikke har set den færdig?

Skriv gerne din mening herunder …

Du kan se alle afsnit af Breaking Bad på Netflix.

6 comments
 1. Jeg er simpelthen totalt enig. Jeg holdt også ret hurtigt op med at se serien. Det første afsnit var genialt, men efterhånden blev det hele så forfærdeligt og sort, at jeg simpelthen ikke orkede at udsætte mig selv for det længere. Så – jeg er helt med på at hade Breaking Bad… 😉

 2. Jeg synes din anmeldelse er yderst begrænset, du ”hader” serien fordi den er hypet og du ikke kan relatere til hovedpersonen, men det gør ikke nødvendigvis kunst dårligt og fordi du har misforstået budskabet.

  Det er en kombination af flere ting, der gør, at Breaking Bad er en god serie. Historien er godt fortalt, og så har den nogle interessante problemstillinger at byde på. Hovedpersonen – som vi holder af – bliver blandt andet stillet over for nogle moralske dilemmaer. Breaking Bads hovedperson Walter White er ikke den almindelige helt, som lever på dydens smalle sti og kun vil det gode. Han er en anti-helt, der har problemer og ikke altid gør det rigtige, og netop derfor virker han sympatisk og menneskelig. Walter White er en lille mand. Han er underkuet af konen, på arbejdet og har en mislykket karriere som kemiker – han er kort sagt en underdog. Men han får gennem sin kriminelle løbebane en form for oprejsning, og det kan vi godt lide. Det er godt nok ulovligt, det han gør, men han gør det for sin familie, og han er supergod til det. Det giver serien en moralsk ustabilitet, og det gør den speciel. Hvor andre mandlige anti-helte som Don Draper, Tony Soprano og Dexter bevæger sig på en knivsæg mellem sympatiske og usympatiske handlinger, så følger Walter White en decideret nedadgående kurve fra sympatisk og kuet familiefar til hårdkogt narkobaron med meget få formildende træk. Vi ved godt, at det er ulovligt at fremstille og sælge narkotika, men alligevel giver vi Walter White lov til at være på kanten med loven. Han gør det jo i den gode sags tjeneste – i hvert fald til at begynde med. På den ene side hepper vi på ham, fordi han tjener penge til sin familie, men den måde han tjener penge på er både samfundsskadelig og moralsk forkastelig. Hans handlinger gør familien sårbar, og er det okay? Er det okay at ville gøre det onde for at ville det gode? Det er en moralsk/etisk tematik, som stiller spørgsmål til, hvad vi kan acceptere. Tv-seeren hepper på Walter White som antihelt og giver ham en lang moralsk line, fordi vi holder fast i, at han grundlæggende vil sin familie det godt. I Breaking Bad er der meget vold, men det bruges til noget. Det bliver en pointe for serien at vise narkohandel – ikke bare som en pengemaskine – men en business med menneskelige tragedier i kølvandet. I serien ser vi også den grusomme side af de valg, som Walter foretager.

  1. Denne holdning er udtrykt af en person, der desværre ikke er hos Vi Elsker Serier længere, så vi kan ikke give fair feedback på din holdning :). God aften Mvh Vi Elsker Serier

 3. Uden sammenligning den bedste serie, som undertegnede har kastet sine øjne på…

  Walters evne til, som antihelt, at flytte seernes grænser for, hvad de finder “i orden” er uovertruffen. Hans moral er flydende og seerne skal, konstant, kigge ind i sig selv for at spørge: “Hvad havde jeg gjort i den situation”?
  Dertil kommer fantastiske skuespilspræstationer fra Hank og Walters kone, hvis karakterer ligeledes er i konstant udvikling..
  Oveni dette kommer one-liners, som er så gennemførte, at vi aldrig glemmer dem:
  “I’m the one, who knocks”
  “I’m in the empire business”
  “Say my name”
  Osv…

  Vanvittig serie som vi aldrig ser mage til igen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like