Jul med Bodil og smørklat: Årets julekalendere på DR

Foto: Jul med Trines mor/Martin Top Jakobsen © SAMproduction

Der venter julehygge i serieform for både voksne og børn på DR. Og så et glædeligt gensyn for de, der husker dengang Lunte, Gemyse og Hr. Mortensen regerede december måned på licensbetalernes hovedkanal. 

Året 2020 har for mange af os været et helt specielt år, hvor nærmest alting har taget sig anderledes ud. Ingenting har været som det plejer. Men! Her er godt nyt til dem, der savner hverdagen, de faste rammer og traditionerne. For julen bliver, som julen altid har været, i dit TV.

I hvert fald byder december måned hos DR på masser af den slags julehygge, der har været fast inventar siden 1962. Dengang løb den første julekalender Historier fra hele verden nemlig over skærmen og ud i de små stuer hos de familier, der havde penge til at anskaffe sig et af de nymodens sort/hvid-fjernsyn med billedrør fra det store Amerika.

LÆS OGSÅ: Peter Frödin trækker atter i Grethe-kostumet i ny juleserie

Siden er mange flere af julens føljetoner kommet til. Nogle har kultstatus, andre får klassikerstatus. Nogle fejler med et brag, andre bliver et hit, der samler os i den kolde tid. Nogle er til voksne, andre er for børn og nye kommer stadig til.

Julekaldenderåret 2020 byder på lidt af hvert hos DR, og vi gennemgår dem alle sammen her.

Årets familiejulekalender: ’Julefeber’

I Julefeber føler Bjørn på 13 år sig helt forkert. Han kan ikke finde sig rette i sin egen krop og i den fremspirende pubertet. Bjørn kommer ud på en rejse, hvor han får vendt op og ned på sit billede af hvad der er normalt, for det viser sig at han er mere særlig end han går og tror.

Julefeber er instrueret af Natasha Arthy (Mirakel, Container Conrad). I en pressemeddelelse udtaler hun, at hun vil sætte fokus på og hylde det skæve og pinlige.

Arthy siger: ”I en tid, hvor alle bliver set og føler sig bedømt, så er der mere end nogensinde før brug for en fortælling, der slår et slag for forskelligheden.”

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Muppets Now’ er god underholdning for børn men efterlader ikke meget til voksne fans

Julefeber bliver sendt alle dage fra 1.-24. december og har bl.a. Bodil Jørgensen, Maibritt Saerens på rollelisten, samt DR’s nye juleduo Peter Frödin og Martin Høghsted, der også medvirkede i DR2-julekalenderen Labans jul fra 2017.

Årets voksenjulekalender: ’Jul med Trines mor’

Fans af Rytteriet og lyttere af P1 vil garanteret genkende Bodil Jørgensen i rollen som Trines mor. Her må Trine høre på mangt og meget fra sin upassende, selvoptagede mor, når moderen gang på gang ringer op og beskylder hende for ikke at forstå sin egen mor.

I årets voksenjulekalender på DR2 fortsætter fortællingen om Trines ubehøvlede og ensomme mor, men denne gang tager Trine ikke længere telefonen. Hun er nemlig blevet fyret fra sit arbejde og har trukket sig, så nu er det op til Trines mor at gøre noget ved situationen. Seriens instruktør, der også lægger stemme til Trine, Lisbeth Wulff udtaler:

”Det er grundlæggende en komedie om, hvad der sker, når en person pludselig trækker sig fra familien og alle de store følelser, som det skaber. (…) Det hele pakket ind i et grotesk, sjovt, dramatisk og til tider også sørgeligt univers, der viser hvad der sker, når ’mor’ pludselig skal rejse sig fra sofaen og se sin datter i øjnene.”.

LÆS OGSÅ: Anbefalinger: 4 gode serier du bør se i november

Jul med Trines mor er i fire afsnit, der bliver tilgængelige hver søndag i advent på DR TV med det første afsnit ude søndag d. 29. november.

Årets klassiker: ’Nissebanden’

Ingen jul uden en genudsendelse! Sådan har vi altid sagt her på Vi Elsker Serier.

Og i år er ingen undtagelse. Klassikeren, ja, nogle vil sågar ikke tøve med at kalde den julekalenderserien over dem alle, Nissebanden, vender tilbage. Denne gang er det første udgave af den populære juleserie fra 1984, der bliver støvet af til endnu en tur i manegen.

I denne udgave skal Lunte og resten af banden hjælpe julemanden med at skaffe sit gode humør tilbage, da der er gået hul i den pose, hvor han ellers opbevarer det. Den blødkogte nissebande drager afsted. Med sanktbernhardshund og en god klat smør på – som vi kender og elsker det.

Nissebanden bliver vist alle decembers dage op til juleaften på Ramasjang kl. 17.00.

LÆS OGSÅ: Costners cowboy-comeback: Månedens serietip på C More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like