Kommende serier med kvinder foran og bag kameraet

(Foto: picnic at Hanging Rock/Freemantle Media)

Den 8. marts er kvindernes internationale kampdag, og den skal selvfølgelig også markeres her på Vi Elsker Serier. Men hvordan? Skal vi lave en liste over de bedste serier med stærke kvinder i hovedrollerne? Eller en oversigt over de bedste kvindelige karakterer? Der er mange muligheder. Men i stedet for at kigge tilbage på de serier, der allerede er derude vil jeg hellere kigge fremad. Vi har meget godt i vente på seriefronten, og der er flere talentfulde kvinder, der står både bag og foran kameraet. Hvis du alligevel mangler lidt serieinspiration til din kampdag kan du evt. læse vores artikel om kvindelige antihelte eller finde en håndfuld anbefalinger her.

(Foto: Girls/HBO Nordic)

Camping

Lena Dunham fik sit kommercielle gennembrud med den nyskabende HBO-serie Girls, der blev afsluttet i 2017. Sammen med medskaberen Jenni Konner står de nu bag et nyt projekt med Jennifer Garner i hovedrollen. Camping er baseret på den britiske serie af samme navn, og handler om den kontrollerende Kathryn, der har planlagt en campingtur i forbindelse med sin mands fødselsdag. Men tingene går (selvfølgelig) ikke som planlagt, og de inviterede gæster bidrager til ulmende konflikter.

(Foto: Good Girls/NBC)

Good Girls

Christina Hendricks (Mad Men), Retta (Parks and Recreation) og Mae Whitman (The DUFF) spiller tre forstadsmødre, der alle er nået til bunden af pengekassen, og derfor beslutter sig for at røve et supermarked. Det går egentlig fint, lige indtil nogle ondsindede gangstere melder sig på banen og begynder at udnytte dem.

(Foto: picnic at Hanging Rock/Freemantle Media)

Picnic at Hanging Rock

Mini-serien er baseret på bogen af samme navn, og foregår i år 1900, hvor tre kvinder forsvinder på Valentinsdag. Selvom det er et periodedrama bliver serien beskrevet som et moderne thriller-mysterium, der har Natalie Dormer (Game of Thrones) i hovedrollen som skolebestyrerinde. Ved første øjekast ser den ret lovende ud, og jeg krydser fingre for at se en blanding af Big Little Lies, The Alienist og The Knick.

(Foto: Håbet/Christian Geisnæs)

Håbet

På den danske front er jeg spændt på at se, hvordan Håbet kommer til at se ud. Den danske serie er skrevet af Ina Bruhn (Juleønsket), og i hovedrollen ses den debuterende skuespiller Anine Rudbech Lindhardt. Håbet foregår i 1899 og handler om 15årige Marie, der forklædt som dreng stikker af til søs for at finde sin far. Serien har premiere på TV 2 til efteråret.

Derudover glæder jeg mig også helt ustyrligt til bl.a. 2. sæson af The Handmaid’s Tale og Sharp Objects, hvor Amy Adams har hovedrollen. Glædelig kampdag!

Læs også: 5 serier med stærke kvinder

Læs også: Kvinder vi ikke glemmer fra serier i 90erne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like