Krimi eller horror? 6 skræmmende serier du bør se … hvis du tør

Foto: The Haunting of Bly Manir/Eike Schroter/Netflix

Horror, krimi eller thriller? Vi guider dig til en god uhyggelig oplevelse på Netflix, HBO Nordic, Viaplay og TV 2 PLAY.

Mørket nærmer sig i bogstaveligste forstand, så hvorfor ikke fremkalde uhyggen med én af de mange skræmmende serier, som du kan se med Telmore Play?

Lader du dig mest skræmme af rædselsvækkende horror, gåsehudsfremkaldende krimier eller uhyggelige thrillere? Her får du anbefalinger til seks uhyggelige serier, du kan se på de streamingtjenester, der følger med Telmore Play.

Her får I lige et par video anbefalinger:

Alfa

Krimi, TV 2 PLAY

Foto: Alfa/Jakob (Sebastian Jessen)/Emilia Staugaard/TV 2

Nuvel … Alfa er nok ikke en serie, der får dig til at pakke de skarpe køkkenknive væk af frygt for, at en lejemorder skal bryde ind i dit hjem. Til gengæld går den i dybden med den kriminelle underverden og den eksistentielle angst på en måde, der får dine hår på armene til at rejse sig.

LÆS OGSÅ: Få Telmore Play med det samme

Serien handler om brødrene Adam og Jakob, der er vokset op i en verden med penge, narko og magt. Adam får som voksen viklet sig ind i sin afdøde fars fortid i rockermiljøet. Et miljø, som Adam hurtigt føler sig hjemme i, men som storebroren Adam afskyr og tager afstand fra. Han er netop rekrutteret til politiets antinarkotika-enhed. Brødrene spilles af det virkelige brødrepar Sebastian Jessen og Andreas Jessen, og bag serien står endnu flere brødre; Milad, Misam og Mehdi Avaz.

Forhøret

Thriller, Viaplay

Foto: Forhøret/Viaplay/Henrik Ohsten

Hvor mange stjerneskuespillere kan man proppe ind i én serie? Svaret er syv! For i Viaplay Original-serien Forhøret kan du mæske dig i skuespillet fra disse syv pragtfulde skuespillere: Ulrich Thomsen, Søren Malling, David Dencik, Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas, Lars Ranthe og Lars Mikkelsen.

LÆS OGSÅ: Stærkt cast fortsætter historien i ‘Forhøret’

Serien begynder med et mord på politimanden Bjørns datter. Eller er det et selvmord? Det forsøger Bjørn på egen hånd at finde ud af ved at afhøre personerne i datterens omgangskreds én efter én. Jagten på sandheden bliver en neglebidende rejse sammen med Bjørn, der langsomt går i stykker.

Hunting of Bly Manor

Horror, Netflix

Foto: The Haunting of Bly Manir/Eike Schroter/Netflix

Nød du at få skræmt buskerne af til The Haunting of Hill House, så skal du se fortsættelsen i antologiserien, som hedder Hunting of Bly Manor. Har du ikke set den første serie, men elsker du horror, så kan du stadig hoppe med på den serie, som mange taler om lige nu. Det kan du, fordi denne sæson ikke hænger sammen med den første.

LÆS OGSÅ: ‘The Haunting of Hill House’ (sæson 2) får velkendte ansigter på listen

Handlingen bygger på gyserfortællingen The Turn of the Screw af Henry James fra 1898. Aupair-pigen Dani Clayton kommer til Bly Manor, hvor hun skal passe to forældreløse børn. Hun møder dog ikke kun de to børn men en række gysende hemmeligheder, som hun tvinges ind i. Serien er skabt af manden, der også stod bag første sæson i antologien, Mike Flanagan.

The Undoing

Thriller, HBO Nordic

The Undoing / Niko Tavernise / HBO Nordic

Er du typen, der godt kan lide at gætte med på, hvem morderen er? Så er serien The Undoing en serie for dig. Den er instrueret af vores egen Susanne Bier og har Nicole Kidman og Hugh Grant i hovedrollerne. Overbevist?

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af ‘The Haunting of Hill House’

Hvis ikke, så kommer her lidt om handlingen, som udspiller sig i de riges rækker i New York: En 10-årig dreng finder sin mor myrdet. Hun er slået ihjel med utallige dræbende slag fra en hammer. Men hvem har gjort det? Familien Fraser kommer straks i politiets søgelys, men hvordan kan den perfekte familie, hvor faren er børnelæge, morgen er psykolog, og sønnen spiller violin, være viklet ind i en mordsag?

The Undoing kan ses fra den 26. oktober på HBO Nordic.

Lovecraft Country

Horror, HBO Nordic

Foto: Lovecraft Country/HBO Nordic

Den her serie er til dig, der suger uhyggen fra ‘det overnaturlige’ til dig. Lovecraft Country er baseret på en roman af Matt Ruff og er har som executive producer bl.a. selveste J. J. Abrams, som jo er kendt for sit arbejde med Lost, The Leftovers og Star Wars: The Rise of Skywalker. Daniel Sackheim (True Detective) fungerer som én af seriens instruktører.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Lovecraft Country’ fremstiller hvide mennesker som monstre

Serien foregår i 1950’erne og handler om den unge mand Atticus Freeman, der tager sin ven og onkel med på en eftersøgning af sin far. Rejsen fører dem på en tur ind i en overnaturlig verden, hvor monstre og racisme er lige uhyggelige.

The Third Day

Thriller, HBO Nordic

Foto: The Third Day/HBO Nordic

Traumer og mystik er kodeordene i denne thriller-serie på HBO Nordic. Jude Law (The Young Pope) spiller hovedrollen i halvdelen af serien. I den anden halvdel går den rolle til Naomie Harris (Moonlight).

HØR OGSÅ: Podcast-anmeldelse: Alfa er en ambitiøs serie af brødrene Avaz

De to hovedpersoner havner på hver sin årstid på en mystisk ø ud for den britiske kyst. Her må de navigere mellem traumer, hemmeligheder og begivenheder, der gør det svært for dem at skelne mellem virkelighed og fantasi. Serien er skrevet af Dennis Kelly, som også har skrevet den Emmy-vindende serie Utopia og den BAFTA-nominerede serie Pulling.

LÆS OGSÅ: Her kan du få Telmore Play

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like