Kvinder vi ikke glemmer fra serier i 90’erne

Ja, der skal selvfølgelig en mand til at skrive dette indlæg, men ikke desto mindre, synes jeg, at jeg vil bruge min lørdag på at hylde nogle af de cool og hotte kvinder, som jeg kan komme i tanke om fra 90’erne.

Hvorfor lige 90’erne? Og hvorfor er det relevant netop at tale om kvinder i dette årti? Bevares, James Bond-piger i 70’erne og kvinder som Audrey Hepburn og Marilyn Monroe i 50’erne, var selvfølgelig, set fra en mands perspektiv en ultimativ fryd for øjet og samtidig stærke kvinder, der har givet inspiration til både modeverdenen og det store lærred efterfølgende.

Det eneste issue her er bare, at jeg ikke var født i 50’erne og sågar heller ikke i 70’erne. Jeg er født i 1980 og mine første erindringer om kvinder, jeg synes var lækre, som en bumset lille teenager var fra det fantastiske årti 90’erne.

Nåh ja, jeg nåede vist lige at fantasere lidt om Paula Abdul og Samantha Fox i slut 80’erne, men der hvor man virkelig kunne tale om reelle crush var, da jeg lige var kommet ordentligt i gang med at se serier og film i folkeskoletiden.

Jeg har lavet en lille top fem liste over de kvinder, som jeg tydeligt husker at have haft et enormt crush på. Vi starter med nummer fem og slutter med nummer et på min liste. God fornøjelse!

5. Brenda Walsh

5. Brenda Walsh

Der er ingen tvivl om, at Brenda Walsh (Shannon Doherty) fra Beverly Hills 90210 var enormt populær blandt alle fyrene. Både i serien men også i min folkeskole og på den fritidsklub, hvor vi altid så serien sammen, når den blev sendt torsdag aften kl. 20.00. Pigerne i min fritidsklub og på min skole havde travlt med at kalde hende falsk, ond, grim og så videre mens vi, som de kåde skoledrenge, vi var havde travlt med at savle! Brenda Walsh var en vaskeægte “The girl other girls hate and that guys would kill for“. Et stort ja tak herfra!

4. C.J Parker

4. C.J Parker

C.J Parker fra Baywatch! Skuespilleren behøver vist ingen nærmere introduktion. Her er tale om blondinen over alle blondiner. Før verden overhovedet kendte til Paris Hilton. Kvinden jeg taler om er selvfølgelig Pamela Anderson! Rød, tætsiddende badedragt, enormt store... kvaliteter og selvfølgelig redder hun menneskeliv og elsker dyr! Den serie rummer så mange amerikanske klichee-elemnter, at det må betragtes som ren kunst - vi elsker det!

3. Dana Scully

3. Dana Scully

Dana Scully som spilles af Gillian Anderson, er minimum 50% god grund til at se X-Files, ja, sorry Hank Moody alias Fox Mulder / David Duchovny de sidste 50% fordeles på dig og vores trang til at se aliens, Loch Ness uhyrer og Bigfoots. I modsætning til de to førstnævnte på listen, besidder Dana Scully noget mere mystisk og sofistikeret i sin personlighed, som rent faktisk gør hende interessant at følge. Udover det er hun hamrende smuk og er det i øvrigt stadigvæk!

2. Amanda Woodward

2. Amanda Woodward

Amanda fra Melrose Place, som spilles af Heather Locklear har med sit tough, businesswoman-agtige udseende og sin man-eater facon også gjort sig fortjent til en plads på listen. Jeg tror ikke, at hun vil være svigermors favorit, hvis man tog hende med hjem til påskemiddagen, men nu er det nok heller ikke ,hvad denne liste handler om. Amanda er mildest talt kynisk og usympatisk og får vist ødelagt en eller flere mænds karrierer og liv generelt, men who cares, vi andre har jo blot en plads gemt til hende i vores masochistiske fantasi. Hun er i min verden en meget værdig kandidat til plads nr to.

1. Audrey Horne

1. Audrey Horne

Jeg var ikke bare forelsket, men smaskhamrende forelsket i Audrey Horne fra Twin Peaks, som blev spillet af Sherilyn Fenn. Med sit karakteristiske tykke mørke hår og drømmende øjne, kunne hun bore sig ind i enhver mands hjerte, og for et øjeblik kunne man glemme , hvor forstyrrende det generelt kunne være at se serien. Audrey Horne er bestemt en Femme Fatale, i stil med et par af de andre på listen. Hun er derudover også gudesmuk, og selvom hun langtfra er nogen “Highschool sweetheart” I serien, så er hun på en eller anden måde ganske sårbar og elskelig.

 

Jeg har selvfølgelig glemt en eller flere, der også godt kunne have  været på denne liste, men det var, hvad jeg kunne komme på for nu. Hvis I synes, at jeg har glemt nogen så skriv gerne i kommentarfeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *