Månedens interview – Stranger Things-tatoveringer og 80’er referencer

(Foto: Simon Bohr)

Vi elsker serier har talt med über Stranger Things-fan Simon Bohr, der endda har fået foreviget nogle af seriens karakterer som tatoveringer. Derfor spurgte vi ham bl.a. om seriens særlige tiltrækningskraft og hvilket afsnit, der er det bedste.

Læs også: Månedens interview: Fra vampyrer og vikinger til Billions og kæresteaftener

Vielskerserier: Hvad er det der gør ’Stranger Things’ så godt?

Simon Bohr: Jeg voksede op virkelig langt ude på landet på Nordøstfyn. Her var jeg skolens absolutte misfit, men havde to venner som jeg spillede rollespil med, og dyrkede konspirationsteorier omkring samfundet og vores lokale by Kerteminde. Jeg levede i en drømmeverden, og sammen med mine rollespilsvenner dyrkede jeg start 80’er-filmene, som f.eks ’Aliens’, ’Terminator’ og ’Willow’. Da jeg så første scene i ’Stranger Things’ hvor drengene spiller rollespil, kunne jeg mærke at den her serie handlede fuldstændigt om min barndom. Mysteriet, konspirationerne, drengenes misfit-venskab og hvordan det hele cirkulerede rundt om en levendegjort rollespils- og 80’er-filmverden, var som at se hele min eskapistiske barndom udfolde sig foran mig. Jeg slugte serien ud i en køre, og følte mig lykkelig og som et bedre menneske da den var slut.

VES: Vil du kalde dig selv for Danmarks største Stranger Things-fan?

SB: Der er rigtig mange hardcore ST-fans i Danmark. Jeg er nok blandt dem i toppen, der dyrker serien mest. Jeg følger alle skuespillerne på alle mulige social media platforme og har set alt hvad man kan se af ST-relaterede ting på YouTube – og det er en del.

VES: Hvor mange ST-tatoveringer har du?

SB: Hele mit venstre underben er én stor ST-tatovering, hvor portrætterne af favoritkaraktererne fra ST er med. Det er The Squad, Eleven, samt Jim Hopper, der gemmer sig midt imellem dem. Og så har jeg fået lavet Will på hovedet (Upside Down) på oversiden af min venstre fod, så han er under min sok, hvor han kan lede efter alle de andre.

(Foto: Simon Bohr)

VES: Hvilket afsnit (i sæson 1) er din favorit, og hvorfor?

SB: Første afsnit i sæson 1, hvor hele drengegruppen bliver introduceret, er mit favoritafsnit. Til slut i afsnittet, hvor de finder Eleven ude i skoven, var jeg solgt. Hun repræsenterede alle barndomsfantasier om piger som uskyldige, uhyggelige og meget mystiske. Jeg har flere gange genset kun første afsnit, uden at se resten af serien.

VES: Hvem er din favoritkarakter? Er der en du identificerer dig mere med end andre?

SB: Undervejs i serien identificerede jeg mig på skift med alle drengene, dog mindst Lucas, da han virker mere handlekraftigt og mindre dagdrømmene end de andre. Jeg ønsker, at jeg som barn havde været Mike og kyssede med Eleven med superkræfterne. Men efter serien var slut endte jeg klart med at identificere mig mest med sherif Jim Hopper, nok fordi jeg i dag er en gammel mand og far til to børn.

VES: Sad du klar ved skærmen så snart Netflix frigav sæson 2?

SB: Da 2 sæson startede skulle jeg sjovt nok samme dag tilbage til mit barndomshjem på Fyn, og der er internettet for sløvt til jeg kan se Netflix, så jeg må vente et par dage endnu med at få set serien. Men nu har jeg ventet så længe på at se sæson 2 i forvejen, så det gør mig ikke så meget. Jeg håber bare på jeg ikke får spoilet noget inden, så jeg er forsigtig med Facebook i de her dage.

VES: Hvilke andre serier ser du?

SB: Ud over ST er jeg en sucker for alt hvad der minder om ’The Wire’ og ’Westworld’. Hvorimod serier som ’Game Of Thrones’ og ’Rick and Morty’ overhovedet ikke siger mig noget.

VES: Hvor mange gange har du set den første sæson af ST?

SB: Jeg har set første sæson tre gange, men har flere gange set lidt hist og pist, hvis jeg lige kom i tanke om noget. Første afsnit tror jeg, jeg har set 5-6 gange.

VES: Har du et yndlings-citat?

SB: Mit yndlingscitat er klart Jim Hoppers: “Mornings are for coffee and comtemplation”. Det lyder som mindfullness, men han gider bare ikke mere. Jeg siger noget lignende til mine børn, når jeg er træt og ikke gider dem om morgenen.

VES: Skal du have flere ST-tatoveringer?

SB: Jeg tror ikke jeg skal have flere ST-tatoveringer. Jeg synes monstret er sejt i filmen, men ikke sejt nok til at blive tatoveret. Og de andre karakterer rørte mig ikke helt nok til at de skal på min krop. Så skulle det være en tatovering af Winona Ryder, fordi hun er et sexet barndomsidol, og bare generelt er så Hollywood-fucked, og altid har været det.

Læs også: Stranger Things: Hvilken slags ven er du?

Læs også: Nu er Danmarks mest eksklusive Serieklub endelig en realitet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like