Månedens interview – Fra vampyrer og vikinger til Billions og kæresteaftener

(Foto: Sofia Opazo Uldal)

(Dette indlæg er præsenteret i samarbejde med Espresso House)

I det andet af en række interviews med vores brugere, skal vi høre om Sofia Opazo Uldals forhold til serier. Vi elsker serier er af serieentusiaster for serieentusiaster, og vi er derfor meget interesserede i at høre jeres holdninger og meninger. Sofia er en forholdsvis ny bruger af sitet og jeg synes derfor det var oplagt at høre om hendes syn på dét, der binder os sammen – kærligheden til serier.

Læs også: Theyre gonna feel pretty stupid when they find out; Mød en kæmpe The Walking Dead fan

VES: Hvilken serie er din yndlingsserie?

Sofia: Hold da op, det er faktisk et svært spørgsmål. Der er mange, og det skifter ofte. Jeg er rigtig glad for Game of Thrones, men lige i øjeblikket er jeg mest hooked på The Last Kingdom.

VES: Hvad er det der gør den tiltrækkende i dine øjne?

Sofia: I dette tilfælde er det helt klart vikingetemaet og det historiske setting i England. Generelt er jeg fascineret af historie og historiske serier. At The Last Kingdom handler om vikinger og dermed også byder på et islæt af dansk historie betyder meget for mit forhold til den. Om der er tale om kongedramaet i serien Reign, den mere klassiske historieserie Historien om Danmark eller GoT der også bringer en masse historiske elementer i spil, det er egentlig underordnet. Hvis håndværket er ordentligt og serien belyser nogle interessante historiske aspekter, så er jeg på!

VES: Hvad gør du når der ikke er flere afsnit?

Sofia: Jeg er faktisk begyndt at bruge serier som afsæt til at læse bøger. Dette gælder både i forhold til GoT og The Last Kingdom. Når man først har forelsket sig i universet, er det ret fedt at dykke ned i det i bogform.

VES: Vi tror på åbenhed omkring vores guilty pleasures, så… Hvilken serie er du mest pinlig over at fortælle at du følger?

Sofia: Altså… Jo, jeg er selvfølgelig pinlig over den her, men egentlig tror jeg, at min kæreste synes at det er endnu mere pinligt. Han sagde i hvert fald, at ”det siger du ikke til dem!” da vi snakkede om det. Men faktisk er det Netflix-serien Shadowhunters: The Mortal Instruments, og selvom det er pinligt, åbenbart både i mine og min kærestes øjne, så er det altså den serie som jeg – uden at fortælle det til nogen – venter på nye afsnit af hver uge.

VES: Det kunne da have været værre skulle man tro. Hvad er det der gør den pinligt? Og hvad gør den tilsvarende fed?

Sofia: Jamen jeg tror i bund og grund at de to ting hænger sammen. Den handler jo om en verden af vampyrer, dæmoner og varulve og der er både uhyggelige og eventyrlige elementer i den. Man kan vel sige at den er enormt ’barnlig’, men forstået i positiv forstand. Den taler til min fantasi og får mig til at glemme den alt for realistiske, u-uhyggelige og kedelige hverdag. Men det at vi gør noget barnligt, er jo noget de fleste af os ikke vil have andre til at vide noget om, så derfor bliver det pinligt. Eller det synes vi det er, og tror at andre mener det samme – og det er vel lidt ærgerligt når man tænker over det?

VES: Ja det kan vi hurtigt blive enige om. Vi vil jo egentlig også gerne hylde de ”pinlige” serier lidt. Det er blandt andet derfor vi bringer dem frem her. Også selvom din kæreste åbenbart helst havde været fri. Men vi kan jo så høre lidt mere til, hvad han godt kan lide. Hvilken serie er bedst til en kæresteaften?

Sofia: For os er det helt klart Billions (HBO-serie), og GoT igen igen. I forhold til Billions er det nok fordi det er en serie vi kan mødes om rent interessemæssigt. Det er nemlig overraskende svært, da han enten synes mine serier er for tøsede eller fjollede, eller jeg synes at hans bare er en gang intetsigende action. Men siden vi begge er business-uddannede har vi et fælles interessefelt der, og det gjorde at det blev ’vores’ serie. Derudover er vi hoppet med på Twin Peaks-bølgen, og da den nye sæson kom startede vi helt forfra med de originale sæsoner, da ingen af os havde set dem før. Her er det vist et spørgsmål om, at vi kan ’mødes i det mærkelige’. Der er rigtig mange underlige elementer, som er ret interessante at snakke om efterfølgende.

VES: Twin Peaks som kæresteserie? Den havde jeg ikke set komme, men fedt! Vi deler jeres fascination og jeres undren over rigtig mange dele af dén serie. Du skal have tak for snakken Sofia, og fordi du delte din kærlighed til serier med os!

Er du en passioneret seriefan, og ønsker du at blive en endnu større del af vores univers? Så læs mere her

Indlægget blev præsenteret i samarbejde med:

Læs også: C More har masser af serier til efterårshygge med ungerne

Læs også: Anmeldelse af Twin Peaks”The Return”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like