‘Mad Men’ 15 år efter premieren – Hvor er skuespillerne nu?

Foto: Mad Men/AMC

Matthew Weiners prisbelønnede ABC-hitserie, Mad Men (2007-2015), står som et hovedværk i seriehistorien og var med til at give dramaserie-formatet kultstatus.

Mad Men fulgte over syv sæsoner de ansatte på det fiktive reklamebureau, Sterling Cooper, der huserede på Madison Avenue i New York i 1960’erne. Serien introducerede os for en perlerække af skuespillere, som ved seriens start var forholdsvis ukendte, men fik slået deres navne fast med syvtommersøm i takt med, at sæsonerne skred frem.

Den 19. juli er det 15 år siden, første afsnit af Mad Men havde premiere, og i den anledning har vi set på, i hvilke andre serier, nogle af hovedskuespillerne kan opleves i dag. Og hey, hvis man ikke gider at se dem i andre serier, kan man jo i anledning af jubilæet altid kaste sig ud i et gensyn med Mad Men – det fortryder man helt sikkert ikke!

Elisabeth Moss – Peggy Olson

Den skuespiller, der siden Mad Men har opnået størst stjernestatus, er uden sammenligning Elisabeth Moss. Spørgsmålet er vel nærmest, om ikke de fleste på nuværende tidspunkt husker hende mindre for rollen som den ambitiøse (m)ad woman Peggy Olson og mere for rollen som June/Offred i Hulu-serien The Handmaid’s Tale (kan ses på HBO Max).

Moss var fortjent nomineret til en Emmy hele seks gange for Mad Men, men vandt først prisen for sin rolle i The Handmaid’s Tale. Hun har siden fået stor ros for den glimrende miniserie Top of the Lake (kan lejes på SF Anytime og Blockbuster) og var nomineret til et hav af priser for filmen The Invisible Man (som også kan lejes på Blockbuster). For tiden er Moss aktuel i den nye serie på Apple TV+, Shining Girls.

Jon Hamm – Don Draper

Ingen Mad Men uden Don Draper og heller ingen Jon Hamm kunne man fristes til at sige. Der er ingen tvivl om, at den bærende drivkraft i Mad Men var seriens forpinte og forførende kreative direktør (og siden navnepartner i firmaet), Donald ”Don” Draper. Jon Hamm var genial som Don, som alle hadede at elske, og han fik fortjent en Emmy for rollen i seriens sidste sæson (efter at have været nomineret for samtlige sæsoner forinden).

Selvom Hamm har medvirket i adskillige serier og film (senest i Top Gun: Maverick) både under og efter Mad Men, er der ingen af disse præstationer, der når Don til sokkeholderne. Et par nævneværdige titler blandt disse er The Unbreakable Kimmy Schmidt (kan ses på Netflix) og Baby Driver (findes på både Netflix, Viaplay og Amazon Prime), og for nyligt kom det frem, at Hamm skal medvirke i femte sæson af hitserien, Fargo. Så der er velsagtens håb endnu for ”Don”.

Christina Hendricks – Joan Harris

Christina Hendricks spillede med lige dele vid og bid den smukke office-manager Joan, der gradvist kravlede op ad karrierestigen hos Sterling Cooper i løbet af seriens syv sæsoner. Hendricks var her, der og alle vegne i Mad Mens storhedstid og medvirkede dengang i blandt andet Cinemaxx-serien Hap and Leonard (kan vist ikke ses i Danmark pt) og i Nicolas Winding Refn-filmene Drive og The Neon Demon.

Efter Mad Mens afslutning har man blandt andet kunne opleve hende i NBC-serien Good Girls (kan ses på Netflix), Tin Star (kan ses på HBO Max), miniserien The Romanoffs (kan ses på Prime Video), og hun har også lagt stemme til adskillige tegnefilm- og serier.

January Jones – Betty Draper

En af fan-favoritterne fra Mad Men var Betty Draper, der blev spillet med forrygende kølighed af billedskønne January Jones. Betty stod model til mangt og meget som Dons picture-perfect-housewives, men hun viste sig hurtigt ikke at være helt så uskyldig og skrøbelig, som hun så ud. Jones formåede, ligesom Hamm, at balancere det elskværdige med det foragtelige, og hun var nomineret til et hav af priser for rollen, men vandt dog ingen nævneværdige.

Siden Mad Men har hun medvirket i en række mindre kendte tv-serier, blandt andre Netflix-serierne Spinning Out og The Politician samt komedieserien The Last Man on Earth (kan ses på Disney+)

Kiernan Shipka – Sally Draper

I et interview med ET for nyligt udtalte Kiernan Shipka, at hun ikke var færdig med rollen som den viljefaste Sally Draper endnu, og at hun hilste en spin-off med Sally i hovedrollen velkommen. Shipka var blot 8 år, da Mad Men startede, og hun voksede derfor i bogstavelig forstand op med serien. Foruden at have bevaret et varmt forhold til begge sine on-screen forældre, har Shipka haft travlt karrieremæssigt siden seriens afslutning.

Således har hun bl.a. haft hovedrollerne i Netflix-serien, Chilling Adventures of Sabrina og i den helt nye dramaserie Swimming with Sharks (som pt ikke kan ses i Danmark). Senere i år medvirker hun i HBO-serien The White House Plummers over for Woody Harrelson, Justin Theuroux og Lena Headey.

Og lad os så ikke glemme Linda Cardellini (Sylvia Rosen), der siden Mad Men bl.a. har medvirket i Netflix-serierne Bloodline og Dead to Me, Maggie Siff (Rachel Menken), som i snart syv sæsoner har været en af de bærende kræfter i den populære serie Billions, Alison Brie (Trudy Campbell), der blandt andet har haft hovedrollen i Netflix-wrestler-serien Glow og Jared Harris (Lane Pryce), der har medvirket i glimrende serier som The Crown, Chernobyl og The Terror.

LÆS OGSÅ: QUIZ: Hvor godt har du styr på de her serielokationer?

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Ny serie fortæller den dramatiske historie om hiphop-gruppen Wu-Tang Clan

LÆS OGSÅ: 5 serier fra 90’erne jeg kunne se igen i morgen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like