Min top 5: Bedste serier på HBO Nordic i 2019

Foto: Chernobyl/HBO Nordic

Året er ved at nå til vejs ende, og med dét kan vi samle op på alle de fantastiske serier, der er vist på HBO Nordic i år og finde de fem bedste serier i 2019.

Der er blevet pumpet en del serier ud i år, alle sammen med en ny, spændende fortælling, så det har været svært at samle 5 styks!

5. Watchmen

Et mesterværk inden for genren! Tegneserier er ofte svære at få til at forene sig med tv (eller storskærm), men man må sige at HBO har ramt den lige i r*ven, når det kommer til Watchmen.

Foto: Watchmen/HBO Nordic

Den tjener som en fortsættelse af den originale tegneserie fra 1987 – og selvom der er usandsynligt meget at sige om serien, så er det faktisk svært at sætte ord på – det er en vild serie fyldt med masser af twists, dygtige skuespillere, superhelte og antihelte.

Læs anmeldelsen af Watchmen afsnit 7

4. The Walking Dead (sæson 9)

De døde går, og serien fortsætter – denne gang med nye, og endnu klammere fjender (helt ærligt, The whisperers er da for ulækre) og med tidsspring.

Foto: The Walking Dead sæson 9/HBO Nordic

Denne gang følger vi folket, Rick har haft bag sig siden starten, i et par år ud i fremtiden – Michonne, Daryl, Carol og mange andre forsøger at få opretholdt en form for fred i den ellers hærgede verden, og i sæson 9 er der altså endnu en omgang fjender, der ikke er, som de ser ud. Faktisk er de vildt ulækre, creepy og en masse andet, der virkelig har hevet mig (og andre seere) til skærmen for at følge med!

Tag quizzen om The Walking Dead

3. His Dark Materials

Hvis der er noget, HBO kan levere, så er det altså vilde eventyruniverser fyldt med talende dyr, profetier og store, vilde kampe mellem det gode og det onde.

Foto: HBO Nordic

Med His Dark Materials formår HBO altså at gøre det endnu en gang – denne gang med historien om Lyra, en forældreløs pige, der opdager en farlig hemmelighed, kidnapninger, daemons og meget mere, der leder hende på en vild rejse i jagten på svar og sin forsvundne bedste ven. Alt i alt er serien som skabt til HBO, der smider alt, hvad de har efter den, og virkelig får brugt historien til fulde!

Læs anmeldelsen af His Dark Materials afsnit 1

2. Chernobyl

Jeg tror ikke, at jeg kender nogen, der ikke har set miniserien Chernobyl – den har været et stærkt samtaleemne i lang tid, og serien fik virkelig limet folk til skærmen!

Foto: Chernobyl/HBO Nordic

Selvom det er en ægte katastrofe, der kunne have gået meget, meget værre til, end hvad den gjorde (det siger altså heller ikke så lidt), så har gør Chernobyl fortællingen om løgne, forsøget på at redde atomkraftværket, mennesker og deres evige fejl, benægtelse og skæbnesvanger kamp mod tiden, til noget helt specielt.

Hjertet i halsen, hånden for munden og øjnene limet til skærmen gennem de afsnit var vist den gængse måde at se serien på – og det er fuldt ud forståeligt. Faktisk burde alle se den – om ikke andet, så bare for de enormt dygtige makeup-artister, der virkelig fik det hele til at se ægte ud.

Læs anmeldelsen af Chernobyl

1. Game of Thrones (sæson 8)

Vi kan jo ikke komme udenom det: 2019 var Game of Thrones-året. Der er ikke noget at rafle om.

Foto: Game of Thrones/HBO

Sæson 8 (og den sidste sæson i rækken) fik (næsten) alle til at troligt sidde foran streamingkassen hver eneste mandag for at følge med i den sidste rejse med Jon, Daenerys, Sansa og alle de andre – og for at se, hvem der i sidste ende kom til at sidde på tronen.

Der er drager, store, voldsomme sværdkampe, døde ismennesker, hæsblæsende kærlighed, sex, numser, blod, indvolde og meget, meget mere. Det er fantastisk at se – og så er det vel også til pop-kulturelt efterhånden…

Læs anmeldelsen af det sidste afsnit i Game of Thrones

SE OGSÅ: Aktuelle serier på HBO Nordic i december

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like