Mine 4 favorit-gysere

(Foto: American Horror Story/20th Century Fox)

Oktober er endelig over os, og med den kommer også den bedste højtid på året: Halloween!

Hvis du er ligesom mig, så er der få ting bedre i denne verden end Halloween og gys, gru og gore – og det bør i den grad ses i oktober måned. Der eksisterer mange gode serier der kan få dig til at gyse, men det kan være svært at finde de rigtige serier. Jeg har derfor lavet denne liste, så du kan få dit gys on!

(Foto: American Horror Story/20th Century Fox)

American Horror Story (Netflix)

Jeg tror efterhånden, at alle har set i hvert fald en sæson af American Horror Story, men selvom nærmest alle har set serien, skal den alligevel nævnes. Der er syv sæsoner på Netflix, og alle sæsonerne kan kobles til hinanden (hvis du kigger efter det) – af sæsonerne er den første, Murder House, en klar favorit blandt seere, med en usandsynlig klam stemning over hele feltet. Sæsonerne Roanoke, Cult og Hotel skal også nævnes – især Hotel overraskede mange med fantastisk skuespil, historier drevet fra virkeligheden og et soundtrack der sætter sig i knoglerne. Alle syv sæsoner kan findes på Netflix.

(Foto: Scream/Dimension Television)

Scream (Netflix Original)

Scream er en ret undervurderet serie, baseret på klichéerne der findes i 80’er slasher-film. Serien foregår i en lille, søvnig by, Lakewood, og centreres omkring vores hovedrolle (og ‘Last Girl Standing’), Emma Duval, og byens dystre fortid, da et cyber-bullying udløser et brutalt mord og mange, klamme mord efterfølgende. Det er en serie, der er værd at se, hvis man er fan af de originale Scream-film og nyder det lettere kliché-fyldte gys. Jeg vil ikke afsløre for meget, men det er en fantastisk serie, hvis du er til det lidt mere meta-drevne tv.

Der er pt. to sæsoner af Scream på Netflix, og der går rygter om at en tredje sæson er i gang med at blive optaget, hvilket jeg personligt ser frem til!

(Foto: Santa Clarita Diet/Garfield Grove Productions)

Santa Clarita Diet (Netflix)

Okay, okay, lad os være ærlige: Santa Clarita Diet er ikke ligefrem en skræmmende serie, men den er altså sjov og et friskt pust til zombie-genren. Hvis du er træt af The Walking Dead og snak, men ikke så meget zombie, er Santa Clarita Diet lige præcis, hvad du burde se! Serien handler om ægteparret (og ejendomsmæglerne) Sheila og Joel og deres fine liv med deres datter, Abby, indtil dagen hvor Sheila bliver syg og får en voldsom trang til… Kød. Serien handler om hvordan de takler almindelige hverdagsproblemer oveni Sheila’s voksende problem med kødtrang, forrådnelse og hvad der ellers hører sig til at være zombie.

Så hvis du er til den lidt sjovere side af zombierne, er dette klart serien for dig! Begge sæsoner findes på Netflix.

(Foto: The Exorcist/20th Century Fox Television)

The Exorcist (Amazon Prime Video)

Årh, manner. Manner, manner, manner. Hvis du så den originale film, så har du en idé om, hvad du kan forvente her. Serien er en direkte efterfølger til filmen, og den følger tre præster der forsøger at håndtere sager med dæmoniske ting, der går efter en familie. Den er ulækker, fantastisk produceret og er en serie, man virkelig burde se, hvis man er til gys og gru. Serien fokuserer på Angela, som er plaget af mareridt, der ser ud til kun at blive værre, og hendes familie. Serien kryber langsomt under huden på dig, og alle skuespillere gør et fantastisk arbejde med at få os til at føle med dem.

Første af to sæsoner kan findes på Amazon Prime Video.

Andre serier, der er værd at nævne til oktober-gys:

The Walking Dead (Viaplay og HBO Nordic)

Fear the Walking Dead (Viaplay, Amazon Prime Video, HBO Nordic)

The Haunting of Hill House (udgivelsesdato d. 12 oktober på Netflix)

Buzzfeed Unsolved/Buzzfeed Unsolved Supernatural (Amazon Prime)

Stranger Things (Netflix)

Salem (Viaplay)

Freakish (Viaplay og HBO Nordic)

God fornøjelse!

Læs også: Anmeldelse af The Haunting of Hill House

Læs også: Anmeldelse af Stranger Things 2

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like