Mon Twin Peaks’ 3. sæson lever op til sin egen melodi?

Da jeg var en lille 9-årig knægt, hørte jeg de voksne tale om Twin Peaks – en serie man kunne følge med i efter mørkets frembrud, når børnene var lagt i seng . Min storesøster, en 8 år ældre teenager, så den vist. Jeg har ihvertfald et minde af, at hun nynnede den helt fantastiske skønne titelmelodi. De melankolske toner med en barnlig uskyld blev af hendes stemme fortolket med en skrøbelighed, jeg genkendte lige med det samme i mig selv. Så jeg nynnede den også og kunne på den måde få min helt egen Twin Peaks oplevelse, hver gang jeg ønskede det.

Twin Peaks

Som årene gik blev jeg også voksen. Et menneske med en hverdag, tryghed og magelighed langt væk fra Twin Peaks. Men en dag talte nogen om serien igen. Begge sæsoner var udkommet på en flot, mørkegrøn DVD Box. Melodien havde jeg aldrig glemt, og jeg vidste, jeg måtte erhverve mig den. Jeg husker tydeligt hvordan jeg satte den på min dvdafspiller og skruede op for lyden på mit uddaterede 28tommer billedrørsfjernsyn. Der sad jeg og hørte melodien for første gang i sin oprindelige rene udgave. Jeg blev 9 år igen – fuld af følelser af melankoli og barnlig uskyld. Billederne af Twin Peaks’ natur, gader og stræder akkompagnerede musikken på smukkeste vis, og jeg blev ført ind i David Lynch’ forunderlige univers, hvor alle mine glemte følelser igen fik ilt. Efter en uge havde jeg set begge sæsoner og alt ekstramaterialet. Hvad det egentlig var jeg så udover en spændende mordgåde, ved jeg ikke. Men det føltes ægte – især den første sæson. 2. sæson føltes lidt fortænkt og for anstrengt- underlig for at være underlighedens skyld. Det holdt mig dog ikke tilbage for at se den, for jeg måtte vide, hvad det hele endte med. Samtidig var det også bedre end det meste, der var derude på det tidspunkt.

Twin Peaks

Der gik 8 år, før jeg hørte om Twin Peaks igen. Sidste år blev der i medierne bragt historien om, at David Lynch ville fortsætte historien serien her i 2017. Jeg håber sådan, han har en god grund – at han igen kan prikke til min underbevidsthed dér i mørket foran skærmen (en helt sprød model denne gang!). Han er en ældre herre i dag, og man siger, at mænd bliver rundere med årene… Om sæson 3 er i fare for at blive fortænkt og for anstrengt ligesom sæson 2, håber jeg ikke. Jeg håber bare, at de beholder titelmelodien – den kan bære meget!

Læs også: David Lynch bekræfter næsten sin rolle som hørehæmmet FBI chef i ny Twin Peaks sæson

Læs også: Alt om Twin Peaks sæson 3 – Plus en teaser-trailer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like