Ny periodeserie på HBO Nordic: Mystik og kvindekamp i 1800-tallets London

Foto: The Nevers/HBO Nordic

HBO Nordic får premiere på dramaserien The Nevers om en gruppe udstødte kvinder med overnaturlige evner, der nægter at lade sig kue af det victorianske samfund.

Den kommende HBO-serie The Nevers foregår i 1800-tallets England under den aldrende dronning Victoria. I det puritanske klassesamfund skal kvinder være yndige og ses, men ikke høres.

Og for alt i verden ikke blande sig.

Derfor rystes den engelske overklasse i sin grundvold, da en gruppe mennesker, der kaldes De berørte pludselig dukker frem. De berørte er hovedsageligt kvinder, der udvikler mystiske og overnaturlige evner, der absolut ikke sømmer sig i det patriarkalske samfund.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i februar 2021

Laura Donnelly (Britannia, Outlander) og Ann Skelly (Vikings) spiller henholdsvis rollerne som den gådefulde enke Amalia og den unge opfinder Penance, der bliver ledere af De berørte, og som snart må tage kampen op mod et modvilligt samfund.

Se teaseren

Populære periodedramaer

 The Nevers er det seneste skud på stammen af periodiske dramaer, der tager nutidige problematikker under behandling og sætter dem i en historisk ramme. Her har særligt den ultra-populære Bridgerton, der ligeledes foregår i England i 1800-tallet, fået stor succes.

Derudover har den tidsrejsende Outlander, skak-thrilleren The Queen’s Gambit, det narkoinfluerede mellemkrigstidsdrama Babylon Berlin og ikke mindst den mesterligt skandaløse The Crown taget et stort drama- og historiehungrende publikum med storm i de senere år.

The Nevers får premiere på HBO Nordic i april og kommer til at bestå af seks afsnit af en times varighed.

LÆS OGSÅ: Top 5: Historiske serier på HBO Nordic

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Bridgerton’ er IKKE Jane Austen – og det er en meget god ting

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Serier anbefaler: Your Honor, Lupin og Outlander

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like