Narcos – Anmeldelse af sæson 2

narcos_anmeldelse_2
Foto: Netflix // Narcos – Pablo Escobar

spoiler-alert

Der kan forkomme spoilere for dem som ikke har set sæson 1 af Narcos og for dem, der ikke kender Pablo Escobars skæbne.

Jeg må indrømme, at det var med en vis portion skepsis, at jeg gik i gang med at se anden sæson af den populære egenproducerede Netflix-serie.

Jeg har selv læst og set en del udsendelser om den berygtede narkobaron over dem alle, Pablo Escobar. Så hvad historien om ham angår, havde jeg svært ved at forestille mig, at man kunne lave en opfølgning, der blot handlede om Escobars flugt og død.

Jeg må dog sige, at jeg hele vejen igennem har været positivt overrasket over 2. sæson, og rent faktisk synes jeg, at den er langt mere medrivende og veludført end den første.

I 2. sæson kommer vi et spadestyk dybere i selve karakteren Pablo Escobar samt relationen til hans familie – heriblandt konflikterne mellem hans kone Tata og hans mor Hermilda. Han portrætteres ret elegant som en kærlig ægtemand og familiefar og som en loyal og ærekær chef for sine trofaste sicarios. Samtidig er han en komplet skruppelløs terrorist med tendens til rablende storhedsvanvid, der har skabt et eftermæle som en af verdens mest berygtede skurke overhovedet.

Vi stifter i 2. sæson også endnu mere bekendtskab med hans fjender, der er et mix af direkte rivaler, uafhængige dødspatruljer og tidligere allierede, blandt andet den kyniske og beregnende Judy Moncada. En vigtig fjende og måske i virkeligheden den største er hans gamle politiske modstykke i form af Colombias daværende præsident, Luis Gaviria.

De to amerikanske betjente Murphy og Penà vikles også endnu mere ind i kampen for at få ram på Escobar, hvilket ikke sker helt uden at gå på kompromis med loven i det korrumperede Colombia. Et land som udover den åbenlyse krig mod narkokriminaliteten også styres af de bindegale narko-baroner og kæmper med korruption i politiet og i regeringen.

narcos_anmeldelse_2_3
Foto: Netflix // Narcos – Steve Murphy

Har man set afslutningen af sæson 1, ved man også, at det så ret sort ud for Pablo Escobar. Tilsyneladende er det dog med hans status altid muligt at trække en kanin op af hatten eller måske bare en maskinpistol, hvis det er, hvad der måtte kræves i en presset situation.

Men som titlen Narcos indikerer, er det ikke kun Pablo Escobar, der er i fokus. I forbindelse med diverse karteller fra Colombia, bl.a. Escobars Medellin kartel og Cali kartellet, har USA især været ramt af problemer med indsmugling og distribution af kokain i USA, og hele denne drug traffic-problematik er også et tema i sig selv i serien.

Rivaliseringen blusser i den grad op i 2. sæson, hvor der i den første var mere konsensus. Her stod Medellin kartellet for indsmuglingen af det hvide næseguld til Miami, hvor Cali kartellet stod for New York. Men da Escobar er på flugt og dermed svækket i konkurrenternes øjne, ser det velorganiserede og mere diskrete Cali kartel sit snit til at erobre Miami og dermed overtage narkoherredømmet.

Der er spænding og intensitet fra start til slut, og jeg vil med glæde give 5 store hjerter til Narcos 2. sæson.

Begge sæsoner af Narcos kan ses på Netflix.

Læs også: Anmeldelse af Narcos sæson 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like