Netflix’ hidtil største og dyreste sats

(Foto: The Crown/Netflix)

En virkelighedsnær og full scale gengivelse af Dronning Elisabeth den Anden og hendes til dags dato fortsatte rolle på den engelske trone.

The CrownFoto: Netflix // The Crown

Dronning Elisabeth den Anden er pt den længst siddende monark i det engelske kongehus – hun har i år både kunnet fejre 60 år på tronen samt 90 års fødselsdag.

Jeg har aldrig haft trang til at dyrke de forskellige monarker rundt omkring i verden. I mit moderne kvindesind er det forældet, undertrykkende og en underlig opretholdelse af en institution med så mange forfærdelige fortællinger.

Når det er sagt, er der ikke så meget at sige til, at dronning Elisabeth den Anden er en oplagt kandidat til at blive portrætteret, og hendes historie er værd at få fortalt.

”The Crown” er tilgængelig på Netflix – første sæson består af ti episoder, der alle er omkring en time lange.

Jeg har indtil videre kun set episode 1, og jeg er ikke vildt begejstret. Det er en virkelig flot sammensat og veldrejet serie. Der er ingen tvivl om, at der er lagt nogle kræfter og økonomi i at opstille rammerne for denne smukke setting. Der er en scene på et tidspunkt, hvor Elisabeth går gennem nogle af de mange sammenhængende stuer på Winsor Castle, og det ser fuldstændig ægte ud. Det er meget, meget flot.

Til gengæld keder jeg mig en smule gennem historien. Det er selvfølgelig første episode, men det er en meget lang og usikker præsentation af fokuspunkterne. Det er selvfølgelig sådan, at der er den række begivenheder, der samlet set udgør vores historie i virkeligheden. Til gengæld kunne jeg godt have tænkt mig, at folkene bag ”The Crown” havde været mere tydelige i, hvor vi skal hen.

The Crown
Foto: Netflix // The Crown

Første episode handler både om Elisabeths vielse til prins Phillip, Churchills popularitet efter 2. Verdenskrig, en engelsk befolkning, der havde brug for noget nyt og romantisk at tro på, samt en kommende dronning, der er interesseret i at omfavne hendes reaktionære jeg og derfor får skrevet tilføjelsen om, at hun skal ”adlyde” hendes kommende mand ind i vielsestalen.

Jeg er helt sikker på, at Elisabeths første årti på tronen var spændende, udfordrende og krævede sin kvinde at komme igennem, og jeg håber derfor meget, at de følgende episoder kan vise det, og måske få vakt min interessere en smule igen. Hvad med dig? Hvad så du i ”The Crown”? Om noget overhovedet?

Skrevet af vores gæsteblogger Ina.

1 comment
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like