Netflix i overraskende udmelding: Vil ikke lave film og TV i Danmark mere

Foto: Netflix

Netflix har annonceret at de ikke længere vil producere film og Tv-serier indenfor Danmarks grænser.

Dette kommer nok som noget af en overraskelse, da Netflix ellers igennem de sidste par år har gjort en større og større indsats for at producere indhold i flere forskellige lande, herunder Danmark. Det tid er for vores land nu slut.

Beslutningen er taget som en reaktion på en aftale mellem producenter og filmfolk her til lands, som trådte i kraft tilbage i januar. Aftalen skulle sikre bedre betaling for filmarbejderne, men det har nu fået den konsekvens at Netflix har dømt Danmark et for dyrt land at producere film og serier i.

Delte meninger

Der er ingen der er positivt stemte over annoncereingen, men der er grader af negativitet bland film i Danmark.

Jørgen Ramskov, direktør i Producentforeningen, fortæller følgende til Politiken:

“Det er rigtig ærgerligt, for så bliver der ikke produceret noget. Så er der ikke noget arbejde, og så bliver der ikke tjent penge”.

Det er der selvfølgelig en pointe i, men formanden for Dansk Skuespilforbund, Benjamin Boe Rasmussen mener dog fortsat at aftalen som blev indgået var den rigtige beslutning. Han fortæller til Ekstra Bladet:

“Vi forsøger at tage et opgør med en branche, der ude i verden fungerer på en anden måde, end vi er vant til i Danmark. Det er en god overenskomst, vi har indgået, og de må vænne sig til den model, vi har i Skandinavien”.

Om forholdene på et tidspunkt vil ændre sig er der ingen vished om, men regn ikke med nye danske Netflix produktioner i den nærmeste fremtid.

LÆS OGSÅ: Anders W. Berthelsen vender tilbage i ny sæson af den populære TV 2-serie ‘DNA’

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Obi-Wan Kenobi’ føles som et gensyn med en gammel ven, der virkelig har haft et par hårde år

LÆS OGSÅ: Nye danske serier: Her er de danske serier vi kan se frem til resten af 2022 på DRTV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like