Ny dramaserie om Estonias katastrofale forlis

Foto: Charlotte Brändström/ Viaplay

Viaplay er på vej med en dramatisering af de forfærdelige begivenheder, der ledte til færgen Estonias forlis. Et forlis, der kostede 852 mennesker livet.

I 1994 gik passagerfærgen Estonia ned i Østersøen på en rejse mellem Estland og Sverige. 852 mennesker mistede livet den kolde septembernat, og kun 137 slap med livet i behold. Lige siden har sagen optaget pårørende, journalister, historikere og andre, der har stillet spørgsmål til det fatale forlis.

Nu har streaming-tjenesten Viaplay påbegyndt arbejdet på en dramaserie, der skal vise begivenhederne på den skæbnesvangre nat. Den kommende serie får titlen Estonia: Den sidste bølge og vil bygge på interviews med overlevende.

LÆS OGSÅ: Podcast: Anbefalinger til juleferien på Dplay + rabatkode til en måneds gratis dplay

Serien, der stadig er i research-fasen, kommer efter planen til at have den svenske succesinstruktør Charlotte Brändström bag kameraet. Brändström har de senere år opnået international erfaring som instruktør af flere store serier, bl.a. i fantasyserien The Witcher.

’Estonia: Den sidste bølge’ dykker ned i sandheden om katastrofen

Ifølge Filippa Wallestam, der er Chief Content Officer hos NENT, vil serien dykke ned i årsagerne til den tragiske nat mellem 27. og 28. september 1994. ”Vores formål med serien er at stille spørgsmål til, hvad der skete dengang Estonia sank, mens vi samtidig med stor indføling beskriver, hvad der skete på Østersøen den skæbnesvangre nat.”

Estonias forlis er ikke ukontroversielt, og mange har i årenes løb rejst spørgsmål om, hvordan skibet kunne synke på så kort tid. I efteråret 2020 opdagede et filmhold imidlertid et hidtil uopdaget hul i vragets skrog, og det har efterfølgende givet den svenske havarikommission anledning til at granske sagen nærmere.

Estonia: Den sidste bølge har endnu ikke fået premieredato.

LÆS OGSÅ: Se listen: Her er årets mest sete serier på Netflix i 2020

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘The Defeated’ kryber sig ind under huden på seeren

LÆS OGSÅ: Se listen: Her er de 5 bedste serier fra 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like