Ny sæson af uhyggelig true crime-serie på Netflix

Vi har dårligt nok fået lagt sidste hånd på vores store serieguide til sommeren, før vi fik den fantastiske nyhed fra Netflix. En af vores lille redaktions absolutte favoritserier er tilbage. Vi er hos Vi Elsker Serier helt vilde med true crime-genren, og vi elskede første sæson af Real Detective. Derfor er nyheden om, at det med garanti skal løbe os koldt nedad ryggen midt i juli, noget vi hilser velkomment. Den anden sæson af serien har nemlig premiere d.12/7, hvor den kan ses på den danske udgave af streamingtjenesten.

Læs også: Anmeldelse af Real Detective

Den kvikke læser af dette indlæg, fanger måske ret hurtigt parallellen imellem titlen på serien, og den velkendte HBO-serie True Detective med bl.a Matthew MacConaughey og Woody Harrelson i hovedrollerne. Sammenligningerne er da også til at få øje på, og man behøver blot tage et kig på ovenstående billede og introerne i de to serier, så er man ikke i tvivl om, at man er i samme boldgade.

Den signifikante forskel på de to serier er, at man i denne serie kører parløb imellem at fortælle den virkelige historie fra nogle af de værst tænkelige kriminalsager, til at følge en rekonstrueret fortælling om hvad der skete da mordsagerne skulle opklares. Det er til tider hjerteskærende, da man rent faktisk hører historien fra de kriminalbetjente, der arbejdede på disse sager, og betegner dem, som så barske sager der har sat sig fast som traumer, og stadig hjemsøger dem.

True Detective derimod, er efter sigende blot inspireret af virkelige hændelser,  der involverede nogle meget bestialske og okkulte drabssager i Louisiana, og derudover er det en mere klassisk whodunnit tv-serie, hvor man følger en mordgåde, og går tæt på livet som kriminalbetjent, og forholdende indbyrdes med partnere, familier og kollegaer. Det er mere den sidstnævnte del, der er central for True Detective-universet.

Hvis du elskede serier som: The Jinx, Making a Murderer og American Crime Story, så er Real Detective et absolut must see, men jeg skal advare om, at den bestemt ikke er for sarte sjæle. Vi bliver i første sæson præsenteret for lidt af hvert, når det kommer til de værste afskygninger af kriminelt sindssyge. Dette involverer pædofile seriemordere, Hannibal Lecter-agtige sadister og voldtægtsforbrydere.

Når man ser Real Detective, ville man sommetider ønske, at man  kunne søge i ly og trøste sig med, at det jo bare er en tv-serie, men man bliver ret hurtigt helt og aldeles overbevist om, at der er nogle mennesker, der har gået igennem helvede på jord i forbindelse med disse uhyggelige sager.

Du kan se trailer til sæson 1 her:

 

Læs også: True Detective anmeldelse af sæson 1 og 2

Læs også: Anmeldelse af Netflix serien The Americans

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like